Abuzuri la Hollywood. Actriţa principală din Vrăjitorul din Oz a fost agresată sexual de piticii din film

Judy Garland, una dintre divele din Epoca de Aur a Hollywood-ului, a suferit teribil în timpul turnării celebrei pelicule Vrăjitorul din Oz, unde a deţinut rolul principal.

08 feb. 2017, 07:41
Abuzuri la Hollywood. Actriţa principală din Vrăjitorul din Oz a fost agresată sexual de piticii din film

Judy Garland avea 17 ani când a interpretat, în 1939, rolul Micuţei Dorothy, în Vrăjitorul din Oz. „Piticii” din film i-au făcut actriţei viaţa un calvar în timpul filmărilor, după cum a scris primul soţ al artistei, Sid Luft, în cartea „Eu și Judy: Viața mea cu Judy Garland”.

Piticii credeau că pot scăpa cu orice, pentru că erau atât de mici. Îi făceau lui Judy viața un calvar pe platou, punându-i mâinile pe sub rochie. Bărbații aveau peste 40 de ani”, povestea Sid în cartea sa, înainte să moară, în urmă cu 12 ani„, a povestit acesta. Mai mult decât atât, însăşi Judy Garland se plângea de comportamentul deviant al piticilor. „Erau niște bețivi. Se îmbătau în fiecare noapte și polițiștii obișnuiau să-i pescuiască în plase de prins fluturi„, spunea actriţa.

Evenimentele au fost confirmate şi de producătorul filmului, Mervyn LeRoy: „Făceau orgii în hotel și trebuia să trimitem polițiști pe fiecare etaj. Trebuia să îi supraveghezi tot timpul. La un moment dat, unul dintre actorii pitici trebuia să vină pe platou, și a dispărut. Apoi am auzit un pânset din baia bărbaților. Se îmbătase în timpul prânzului, căzuse în toaletă și nu putea ieși„.

Judy Garland a murit în 1969, la vârsta de 47 de ani, din cauza unei supradoze accidentale de medicamente.


loading...