Holzindustrie Schweighofer investeşte în educaţia a 24 dintre cei mai merituoşi studenţi VIDEO

România este printre cei mai mari furnizori de specialişti pentru marile economii din lume. Un studiu ONU arată că suntem pe primele locuri la export de inteligenţă. Ştiind că fără aceştia nu poate exista dezvoltare în niciun domeniu, cel mai mare procesator de cherestea investeşte în educaţia şi aparatura necesară studenţilor din Facultăţile de Silvicultură sperând ca aceştia să fie suficient de motivaţi pentru a rămâne în ţară.

21 dec. 2017, 17:58
Holzindustrie Schweighofer investeşte în educaţia a 24 dintre cei mai merituoşi studenţi VIDEO

Educaţia şi cercetarea sunt două domenii în care nu se investeşte în România. Trei dintre Facultăţile de Silvicultură din ţară au primit sprijin financiar din partea celui mai mare procesator de cherestea, Holzindustrie Schweighofer, pentru aparatura de cercetare de care aveau nevoie.

Cătălin Roibu, conf dr ing Facultatea de Silvicultură din Suceava: „Din pacate in Romania cercetarea este subfinantata, noi am accesat fonduri europene, iar compania HIS a venit si a completat necesarul de echipamente de care avem nevoie in cadrul activitatilor didactice si de cercetare in cadrul facultatii. S-a achizitionat un tomograf. Pe lângă aparatură, Holzindustrie Schweighofer investeşte şi în educaţia a 24 dintre cei mai merituoşi studenţi ai celor 3 facultati de silvicultură. Aceştia primesc burse de merit în valoare de 800 de lei lunar”.

Studentii au fost alesi in baza unui concurs in care au avut teste specifice din materii care se predau la facultatea de silvicultura plus o parte practica de identificare si cubare a masei lemnoase.

Vasile Varvaroi, manager de achiziţii la Holzindustrie Schweighofer: „Programul acesta de burse a inceput acum 3 ani cu facultatea de la Brasov si a continuat cu Suceava si Cluj. Silvicultura din Romania şi nu doar cea din Romania se bazeaza pe cercetarile unor renumiti specialisti care au crescut si s-au dezvoltat aici. Beneficiem de specialisti foarte valorosi, specialisti recunoscuti la nivel mondial. Proiectul de oferire a burselor si de sprijinire a educatiei studentilor ofera si oportunitatea unui loc de munca in cele 5 locatii ale noastre din Romania, fiecare dintre ei putand sa aplice la un job in compania noastra. De asemenea, pe parcursul derularii programului de burse ei sunt invitati in fabricile noastre pentru a vedea exact procesele tehnologice care au loc in fiecare locatie de productie”.

Cele 24 de burse acordate de Holzindustrie Schweighofer au fost repartizate la Universitatea ,,Ştefan cel Mare”din Suceava, Universitatea „Transilvania” din Braşov şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.

"Programul acesta de burse a inceput acum 3 ani cu facultatea de la Brasov si a continuat cu Suceava si Cluj. Silvicultura din Romania şi nu doar cea din Romania se bazeaza pe cercetarile unor renumiti specialisti care au crescut si s-au dezvoltat aici. Beneficiem de specialisti foarte valorosi, specialisti recunoscuti la nivel mondial. Proiectul de oferire a burselor si de sprijinire a educatiei studentilor ofera si oportunitatea unui loc de munca in cele 5 locatii ale noastre din Romania, fiecare dintre ei putand sa aplice la un job in compania noastra. De asemenea, pe parcursul derularii programului de burse ei sunt invitati in fabricile noastre pentru a vedea exact procesele tehnologice care au loc in fiecare locatie de productie".