Horea Uioreanu rămâne în arest

Curtea de Apel Cluj a respins, marţi, contestaţia preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, la măsura de prelungire cu 30 de zile a perioadei de arest.

01 iul. 2014, 11:55
Horea Uioreanu rămâne în arest

Avocatul lui Horea Uioreanu, Smaranda Bara, a declarat că vor fi căutate alte modalităţi prin care clientul său să nu fie cercetat în stare de arest, potrivit Agerpres.

Pe 25 iunie, Tribunalul Cluj a decis prelungirea cu 30 de zile a arestului pentru preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, şi pentru oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean, arestaţi pentru corupţie.

Horea Uioreanu rămâne în arest. Judecătorii au prelungit mandatul cu 30 de zile

Pe 23 iunie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Horea Uioreanu, în stare de arest preventiv, pentru mai multe infracţiuni, printre care şi luare de mită.

Potrivit unui comunicat a DNA, în sarcina lui s-au reţinut: 3 infracţiuni de luare de mită din care 2 în formă continuată (10 acte materiale, respectiv 7 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator, în formă continuată (2 acte materiale) şi complicitate la spălare de bani.

În acelaşi dosar au mai fost deferiţi justiţiei: Ioan Bene, membru AGA în cadrul SC Construcţii Napoca SA, în stare de arest preventiv, pentru dare de mită în formă continuată, spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator, în formă continuată, Vasile Pogăceanu, asociat şi administrator la SC Sinai Comimpex SRL Iclod, în stare de arest preventiv, pentru dare de mită în formă continuată, Ioan Petran, consilier judeţean, pentru luare de mită, Gabriel Radu Davidescu, director dezvoltare în cadrul SC Uti Grup SA Bucureşti, pentru dare de mită.

Horea Uioreanu, preşedintele CJ Cluj, trimis în judecată alături de alte patru persoane