Horia Brenciu, DATOR VÂNDUT. Cum are de gând să scape de taxele la stat

La mai bine de un an şi jumătate de când firma prin care îşi organizează spectacolele şi evenimentele a fost dată în judecată, Horia Brenciu pare decis să ajungă la o înţelegere cu Fondul Cultural Naţional. Şi asta după ce a susţinut că nu e dator nimănui şi nu are de ce să plătească contribuţii pentru impresariat artistic.

16 nov. 2015, 09:23
Horia Brenciu, DATOR VÂNDUT. Cum are de gând să scape de taxele la stat

Gata cu problemele, pare că şi-a spus, în sfârşit, Horia Brenciu (43 de ani), scrie click.ro. Chiar dacă asta ar înseamna să scoată bani din conturi pentru a-şi plăti contribuţia pe care i-o cere statul şi pe care a contestat-o vehement. La ultimul termen al procesului deschis în luna februarie 2014, de Fondul Cultural Naţional, la Judecătoria Sectorului 3, avocaţii celor două părţi au cerut un termen pentru soluţionarea litigiului pe cale amiabilă. Astfel, în 1 februarie 2016, când a fost stabilit următorul termen de judecată, procesul s-ar putea încheia.

Citeşte şi X FACTOR. Concurenta care l-a fermecat pe Brenciu, imagini incendiare pe Internet FOTO

Firma HB Media Entertainment SRL, prin care Horia Brenciu îşi desfăşoară activităţile muzicale, a ajuns să fie datoare la stat. Sau cel puţin aşa susţin reprezentanţii Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN), instituţie subordonată Ministerului Culturii, care finanţează diverse proiecte artistice, dar care şi colectează anumite taxe, printre care şi contribuţia de 1% de la cei care realizează venituri din impresariat artistic.

„itigiul are ca obiect pretenţii băneşti, constând în neachitarea unei contribuţii reprezentând o cotă procentuală din veniturile realizate de noi din aşa-zisa activitate de impresariat artistic, pe care se pretinde că o exercităm. HB Media Entertainment SRL contestă calitatea atribuită de reclamanta Fondul Cultural Naţional, arătând cu probe certe că nu a desfăşurat şi nu desfăşoară activităţi economice din sfera impresariatului artistic. În cadrul apărărilor formulate în proces, am arătat că realizarea de evenimente artistice şi spectacole de către Horia Brenciu, împreună cu membri HB Orchestra, nu constituie activitate de impresariat artistic, în sensul legislaţiei în vigoare”, declarau reprezentanţii biroului de avocatură „Seidner, Coman şi Fuduli SCA”, care îi apără interesele cântăreţului.

Daniela Györfi şi-a plătit în rate datoria la stat

Şi Daniela Györfi (46 de ani) a fost chemată, anul trecut, la tribunal de reprezentanţii Administraţiei Fondului Cultural Naţional, pentru că nu şi-a plătit contribuţiile prin firma de impresariat deschisă împreună cu soţul ei, George Tal, denumită „Györfi &Tal”. Cântăreaţa a vrut însă să scape de necazuri şi a găsit rapid o soluţie pentru a se achita de datorie. „Nu am înşelat statul român! Mi s-a aprobat să achităm eşalonat, în trei rate”, a declarat atunci, pentru Click!, Daniela Györfi, care a avut de plătit circa 8.000 de lei.

Citeşte şi Horia Brenciu vrea să fie naşul copilului Deliei. Prima declaraţie a cântăreţei

Câştigă 13.000 € la un concert

Show-ul de excepţie pe care-l face pe scenă şi performanţele vocale i-au adus lui Horia Brenciu venituri uriaşe de-a lungul timpului. De exemplu, anul trecut, din concertele susţinute la Romexpo, solistul ar fi avut încasări de aproximativ 800.000 de euro. În plus, dacă îl doreşti la o nuntă sau la o petrecere privată, trebuie să scoţi din buzunar între 10.000-13.000 de euro. Artistul face bani frumoşi şi de la TV. Se află deja la al doilea sezon „X-Factor” în calitate de jurat şi se zvoneşte că onorariul primit de la Antena 1 ar fi de 50.000 de euro.