Horia Cristian, PNL: Creşterea impozitului pe venit ar fi o măsură antieconomică

O creştere a impozitului pe venit ar fi o măsură antieconomică şi nu ar duce la o creştere a veniturilor bugetare, a declarat vineri deputatul liberal Horia Cristian, într-o conferinţă de presă, potrivit Mediafax.

25 oct. 2013, 16:11
Horia Cristian, PNL: Creşterea impozitului pe venit ar fi o măsură antieconomică

El a remarcat faptul că în România avem 3 tipuri de fiscalitate pe forţa de muncă, iar sarcina fiscală este foarte mare pe cei care sunt salariaţi.

‘Un procent de 80% din venitul net al salariaţilor este reprezentat de taxe, contribuţii şi impozite’, a punctat parlamentarul.

Horia Cristian a reiterat faptul că PNL nu pune în discuţie creşterea cotei unice de impozitare, care ar afecta veniturile personale ale celor care muncesc în România.

În acelaşi sens a dat asigurări şi vicepremierul Daniel Chiţoiu, joi, la Timişoara, când a subliniat că nivelul cotei unice de impozitare va rămâne de 16% şi nu va creşte la 22%, aşa cum s-a vehiculat, recent, în unele medii.

‘Din punct de vedere al impozitării directe, pe profit, pe dividende şi pe toate veniturile obţinute de o persoană fizică, cota de 16% este una dintre cele mai mici din UE şi din acest punct de vedere suntem cei mai competitivi din acest punct de vedere. (…). Ea va rămâne neschimbată pe perioada 2013-2016’, a declarat ministrul Chiţoiu.

 

VEZI SI:

Chiţoiu: PNL susţine reducerea cotelor de contribuţie socială cu 3%