Horia Georgescu şi Ingrid Mocanu, acuzaţii dure după condamnare

Horia Georgescu şi Ingrid Mocanu fac acuzaţii grave după ce au fost condamnaţi la câte 4 ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale. Cei doi susţin că experţii instanţei au demonstrat prin expertize că probele de la dosar erau false.

15 feb. 2018, 14:55
Horia Georgescu şi Ingrid Mocanu, acuzaţii dure după condamnare

„Este o decizie profund eronată pentru simplul fapt că instanţa de judecată a dispus expertize în urmă cu 2 ani. Această expertiză, pe care statul român a plătit peste 20.000 de euro, a constatat că nu este prejudiciu. Cu toate acestea, judecătoarea  Ana Maria Trancă a decis să menţină rapoartele specialiştilor, care prin aceeaşi expertiză, au fost desfiinţate ca fiind cu date false şi incomplete. Din această cauză expertiza nu are nici o logică”, a spus Horia Georgescu, potrivit România TV.

Ingrid Mocanu susţine că nu a avut parte de un proces echitabil.

„În condiţiile în care nişte jurişti sunt acuzaţi că nu ştiu să evalueze, în condiţiile în care vin nişte evaluatori numiţi de către instanţă care primesc 20.000 onorariu şi spun Nu! Ai voştri au procedat corect, cei ai DNA au greşit, au comis ilegalităţi din rapoartele de constatare şi în aceste condiţii dispui o soluţie de condamnare”, a spus Ingrid Mocanu.

Fostul şef Agenţiei Naţionale de Integritate Horia Georgescu şi avocata Ingrid Mocanu au fost condamnaţi, miercuri, de Curtea de Apel Bucureşti, la câte patru ani de închisoare cu executare.