Horia Tecău, calificat în finala de dublu a turneului de la Beijing

Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer s-a calificat în finala probei de dublu a turneului ATP de la Beijing, dotat cu premii totale de 2.500.470 dolari, sâmbătă, după o victorie cu 6-4, 6-4 în faţa cuplului Fabio Fognini (Italia)/Leonardo Mayer (Argentina).

04 oct. 2014, 13:57
Horia Tecău, calificat în finala de dublu a turneului de la Beijing

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer şi-au asigurat 80.510 de dolari şi 300 de puncte ATP şi vor juca a doua lor finală în China în decurs de o săptămână, după ce weekend-ul trecut au câştigat titlul la Shenzhen.

În ultimul act, cuplul româno-olandez va da piept cu câştigătorii din semifinala Julien Benneteau (Franţa)/Vasek Pospisil (Canada/N. 4) – Johan Brunstrom (Suedia)/Nicolas Monroe (SUA).

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au şase titluri ATP împreună, toate anul acesta, la Zagreb, Casablanca, Bucureşti, s-Hertogenbosch, Washington şi Shenzhen, pierzând o finală, la Rotterdam.

Tecău are în total 22 de turnee ATP câştigate la dublu: şase alături de Rojer, anul acesta, trei cu Max Mirnîi (Bucureşti, s-Hertogenbosch, Beijing – toate în 2013), zece alături de Robert Lindstedt (2012 – Bucureşti, s-Hertogenbosch, Bastad, Cincinnati, 2011 – Bastad, Casablanca, 2010 – New Haven, Bastad, s-Hertogenbosch şi Casablanca). Horia a mai câştigat în 2011 alături de Victor Hănescu (Acapulco) şi belgianul Dick Norman (Zagreb), iar în 2010 alături de Marcus Daniell (Auckland). Horia a ieşit învingător în 2012 şi în proba de dublu mixt la Australian Open (cu Bethanie Mattek-Sands).

Horia Tecău pierdut 14 finale la dublu: în 2014 alături de Rojer la Rotterdam, în 2013 la Sydney şi Delray Beach, ambele alături de Max Mirnîi, în 2012 la Rotterdam, Madrid şi Wimbledon, 2011 la Beijing, Washington, Wimbledon, s-Hertogenbosch, Brisbane, 2010 la Wimbledon, toate alături de Lindstedt, şi în 2009 la Stuttgart (alături de Hănescu) şi la Kitzbuehel (pereche cu Andrei Pavel). De asemenea, Tecău a fost învins în finala probei de dublu mixt anul acesta la Australian Open, alături de Sania Mirza (India).