Horia Tecău ratează finala la Wimbledon, pentru prima oară în ultimii trei ani

Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău şi belarusul Max Mirnîi a fost învinsă de cuplul croato-brazilian Ivan Dodig/Marcelo Melo (N. 12), cu 6-7 (6), 2-6, 6-4, 6-2, 6-4, luni, în optimile de finală ale probei masculine de dublu la turneul pe iarbă de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului.

02 iul. 2013, 05:42
Horia Tecău ratează finala la Wimbledon, pentru prima oară în ultimii trei ani

În optimile de finală ale turneului de la Wimbledon, Horia Tecău şi Max Mirnîi, capi de serie nr. 7, au condus cu 2-0 la seturi în disputa cu perechea croato-braziliană Ivan Dodig/Marcelo Melo (nr. 12), dar apoi le-au pierdut pe următoarele trei şi totodată meciul, după trei ore şi zece minute.

Dodig şi Melo au reuşit nu mai puţin de 17 aşi, iar în sferturi vor înfrunta câştigătorii meciului dintre James Blake (SUA)/Jurgen Melzer (Austria) –
Juan-Sebastian Cabal/Robert Farah (Columbia).

Horia şi Max s-au ales fiecare cu câte 10.000 de lire sterline şi cu 180 de puncte ATP.

Tecău va continua la dublu mixt, alături de indiana Sania Mirza (favoriţii nr. 2), jucând în turul secund împotriva germanilor Martin Emmrich/Julia Goerges.

Horia Tecău jucase (şi pierduse) ultimele trei finale la dublu masculin la Wimbledon, alături de suedezul Robert Lindstedt.

Citeşte şi România nu mai are niciun reprezentant la simplu, la Wimbledon. Halep şi Cadanţu, ultimele eliminate