Horia Tecău s-a calificat în finală la Madrid. Victorie senzaţională, împotriva principalilor favoriţi

Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer s-a calificat sâmbătă în finala probei de dublu din cadrul turneului ATP World Tour Masters 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 4.771.360 euro.

07 mai 2016, 11:48
Horia Tecău s-a calificat în finală la Madrid. Victorie senzaţională, împotriva principalilor favoriţi

Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer au câştigat sâmbătă cu 6-2, 7-6 (3) în fața principalilor favoriți, francezii Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut.

Citeşte şi Florin Mergea şi Horia Tecău au câştigat titlul de dublu la turneul de la Bucureşti

În finala de duminică, Tecău va juca împotriva perechii învingătoare dintre Floruin Mergea/Rohan Bopanna şi Ivan Dodig/Marcelo Melo.

Tecău și Rojer, favoriții numărul trei, s-au impus în semifinale după o oră și 13 minute, iar acum cuplul româno-olandez are 2-1 în duelurile directe cu francezii. Precedentul succes s-a înregistrat anul trecut la Turneul Campionilor, cu 6-4, 7-5. Herbert și Mahut au învins în prima confruntare, tot anul trecut, în sferturi la US Open, cu 7-6 (5), 6-4.

Pentru perechea Tecău/Rojer este prima finală jucată în acest an, dar Tecău a cucerit un titlu, la București, alături de Florin Mergea. Tecău și Rojer au în palmares 11 titluri ATP.

Tecău și Rojer și-au asigurat un cec de 138.400 euro și 600 de puncte ATP