Horia Tecău şi-a anunţat retragerea! Victorie şi calificare pentru România în Cupa Davis

România s-a calificat la barajul de accedere la Davis Cup Finals 2022, după ce a învins, sâmbătă şi duminică, la Cluj-Napoca, scor 3-0, reprezentativa statului Peru.

28 nov. 2021, 14:11
Horia Tecău şi-a anunţat retragerea! Victorie şi calificare pentru România în Cupa Davis
Horia Tecău s-a retras! Victorie şi calificare pentru România în Cupa Davis la ultimul său meci / FOTO Facebook Romania Davis Cup Team

Horia Tecău şi-a anunţat retragerea! Duminică, în meciul de dublu, perechea Horia Tecău / Marius Copil a învins, cu scorul de 4-6, 6-3, 6-2, cuplul Sergio Galdos / Arklon Huertas del Pino. La meciul de duminică, de la Cluj-Napoca, disputat cu spectatori, au asistat şi Simona Halep şi Ana Bogdan. În prima zi a întâlnirii, sâmbătă, când meciurile s-au disputat fără spectatori, Nicolae Frunză l-a întrecut pe Nicolas Alvarez, scor 6-2, 6-4, iar Marius Copil l-a învins pe Conner Huertas del Pino 7-5, 6-2. Calificările pentru turneul final al Cupei Davis vor vea loc în 2022, adversara României urmând a fis stabilită după o tragere la sorţi.

Horia Tecău şi-a anunţat retragerea! Victorie şi calificare pentru România în Cupa Davis la ultimul său meci!

Horia Tecău a ținut să țină un discurs în fața celor prezenți. Tenismenul a fost așteptat cu un tort aniversar, pe care a fost scris „Mulțumim, Horia, pentru prezența ta la Cupa Davis”. Mai mult, înt-un clip surpriză, un copil de 14 ani a ținut să-i mulțumească pentru tot ce a făcut în tenisul românesc, fapt care l-a emoționat pe sportiv.

„Vă mulțumesc pentru această surpriză, a fost minunat să trăiesc aceste momente și să ascult un copil mic inspirat de mine. La sfârșitul zilei, pentru asta o facem. Încercăm să aducem bucurie, să motivăm tinerii să se încline către sport, sănătate, și chiar performanță pentru cei care vor. Ne bucurăm de fiecare dată când vedem copii în public și mereu am fost alături de ei, e minunat să auzi cuvintele unui copil care a fost atins de performanțele tale. Mulțumesc că ați fost aici cu mine astăzi, ar fi fost altfel fară voi în tribună. Vă mulțumesc că ați creat acest moment, e o bucurie pentru mine. Multă lume care mi-a fost alături a stat aici toată ziua. Daca aș putea să mulțumesc oricărei persoane care mi-a atins cariera sau performanța în orice mod… Multe meciuri de Cupa Davis, multe emoții, dar m-am bucurat să trăiesc această carieră și aceste emoții alaturi de voi, echipă, staff, federație, public”, a transmis Horia Tecău.

Sportivul a dat de înţeles că va juca şi meciul de baraj înainte de a se retrage: „Vă mulţumesc încă o dată, mă opresc aici, pentru a nu deveni prea emoţionant şi în această campanie pe care o desfăşurăm acum cu echipa de Cupa Davis mergem înainte şi se pare că va mai fi un meci”.