HOROSCOP 2019. Configuraţia cosmică strică planurile de dragoste mai multor zodii

Dacă în prima jumătate a anului trecut ne-am aflat sub dominația semnelor Fixe, ca mai apoi să o experimentăm pe cea a elementului Mutabil, în 2019, se poate spune că același joc discret între Mutabil și Fix marchează firmamentul cosmic. Spre sfârșitul anului, când Jupiter părăsește domiciliul său diurn și se mută în Capricorn, se prefigurează supremația elementului Cardinal și primii boboci ai noului început cu care va veni la pachet anul 2020, nu doar din punct de vedere al cifrei rotunde, dar și din punct de vedere astral. Dar cum atmosfera unui an întreg nu se poate judeca doar pe baza unei viziuni reducționiste ca aceasta, vă invit să-l privim mai în detaliu.

23 sept. 2018, 07:24
HOROSCOP 2019. Configuraţia cosmică strică planurile de dragoste mai multor zodii

Jupiter (Săgetător) careu Neptun (Pești): prea bine ca să fie adevărat

Acest aspect tensionat, care marchează mijlocul iernii, dar și începutul verii și al toamnei, poate fi unul cu implicații importante atât pe plan individual, cât și social, scrie astrodex.ro. La nivel personal, acest aspect între cele două planete, una grea și alta transsaturniană, ne poate ajuta să ne extindem (Jupiter) orizonturile (Săgetător) fără teama de a fi idealiști (Neptun) și a ne lăsa pradă visării (Pești), cu toate piedicile pe care le-am putea întâmpina pentru că avem curajul să ne urmăm obiectivele (careu). În cel mai rău caz, s-ar putea să ajungem să alergăm după cai vezi pe pereți, fără a realiza nimic notabil, ori de a ne pierde energia și entuziasmul în activități ca oricum nu aveau nicio șansă de a fi materializate așa cum speram. Important este așadar să ne păstrăm picioarele pe pământ și să înțelegem că deși cerul este limita, nu înseamnă că trebuie să fabulăm.

Citeşte şi HOROSCOP: La ce te pricepi cel mai bine în funcţie de zodie

La nivel colectiv, această configurație cosmică ar putea face ca unele planuri (Jupiter) de expansiune (Săgetător), politică sau a unor proiecte fizice care ar veni într-ajutorul cetățenilor să fie greu sau chiar imposibil de materializat (careu) pentru că sunt nu sunt bazate pe ce se întâmplă în realitate (Neptun) sau poate sunt un paravan corect politic, umanitar (Pești), pentru interese meschine. Oricare ar fi stiuația, cert este că ar fi de dorit să nu ne încredem în promisiuni întrucât dacă sună prea bine pentru a fi reale înseamnă că într-adevăr fie sunt false, fie imposibil de transpus în practică. Prin extensie, ceea ce politicienii își propun să realizeze în aceste perioade s-ar putea să rămână pe hârtie, iar în spate, cu fondurile care ar fi trebuit alocate acestor proiecte, se vor finanța alte planuri care nu țin cu șu nici nu caută să ajute masele care au nevoie.

Saturn (Capricorn) sextil Neptun (Pești): activismul social – ori la bal(ul de caritate) ori la spital

Un al doilea aspect dus la Neptun, de data aceasta unul armonios, domină, la fel ca în cazul anterior mijlocul iernii și debutul verii. Cu toate că se numără printre cele mai slabe configurații astrale majore prolemaice, și el poate avea efecte importante pe plan individual și social. În primul caz, privațiunile (Saturn) impuse de autoritățile de la conducere (Saturn) ar putea inspira (sextil) la formarea unor mișcări unite de același crez (Neptun) al eliberării de sub jugul acestora. Așadar, se poate spune că planul personal se interectează cu cel colectiv, trezindu-se în fiecare dintre noi, dacă nu spiritul civic, măcar același sentiment al dorinței de schimbare în bine, într-un mod pașnic, prin exemplul personal, validat de cei din imediata apropiere și legitimat de ce se întâmplă social la o scară mai mare. E evident că trezirea nu mai este individuală.

La nivel colectiv, se prea poate așadar să asistăm în continuare la mișcări de stradă, nu numai din considerente politice, mânați de nedreptățile fățișe la care suntem martori, dar și pentru cauze sociale care ne impresionează, pentru o schimbare în bine la nivelul minorităților sau al grupurilor sociale defavorizate. S-ar putea deci să apară mai multe organizații nonguvernamentale care protejează drepturile persoanelor din aceste comunități, evenimente care să ajute publicul larg să conștientizeze problemele cu care aceste grupuri se confruntă, ateliere care pun în contact pe cei interesați de astfel de chestiuni cu membri ai minorităților pentru ale căror cauze ei încearcă să lupte. Poate că nu toate aceste inițiative vor fi încununate de succes, dar cu siguranță se va pune temelia unei mișcări de eradicare treptată a discriminării și de incluziune.

Jupiter în Capricorn: creșterea măselei de minte

După ce și-a petrecut o bună perioadă din 2019, cam tot anul mai exact, în domiciliul său diurn, Săgetătorul, astrul expansiunii ajunge la începutul ultimei luni a acestui an în semnul căderii sale, Capricornul, al cărui cuvânt-cheie este „limitarea”. La o primă vedere o contradicție de termeni, poziția lui Jupiter în această zodie vine să mai îndulcească însă tranzitul lui Saturn prin acest semn. Așa se face că, pe plan personal, poate fi benefic persoanelor aflate în conducere, care pot vedea oportunități de progres în privațiuni, întârzieri și piedici. Acest pronostic se aplică și în cazul în care nu se află în astfel de poziții, dar care reușesc să izbândească pe plan social și profesional în ciuda obstacolelor pe care șefii sau persoanele sus-puse le pun în calea ascensiunii lor. Se poate spune deci că succesul poate fi o certitudine a acestui tranzit.

Pe plan mundan, s-ar putea să asistăm la o adevărată înflorire a societăților care se confruntă cu lipsuri, întârzieri și limitări care par să se descurce și să găsească modalități de a evolua în ciuda acestor provocări. Cu toată că ritmul lor de dezvoltare este mai lent și poate cetățenii nu observă imediat cum aceste mici progrese le impactează pozitiv nivelul de trai, ele se înregistrează totuși. De asemenea, se prea poate ca din sistemele lor politice corupte, se ridice totuți unii lideri sau, dacă nu, măcar niște figuri cu credibilitate, care arată că ar fi capabile și chiar demonstrează în unele ocazii că vor ce este mai bine pentru țara și concetățenii lor. Poate nu vor fi vorba de persoane care ajung la poziții de conducere, dar sigur vor reuși să facă ceva grație rolului pe care îl au în aparatul de administrație a statului din care fac parte.

Jupiter (Capricorn) trigon Uranus (Taur): cu pași mici spre un viitor mare

La mijlocul lunii decembrie, se formează acest aspect astral armonios care, cel puțin în teorie, se arată a aduce beneficii consistente atât de plan personal, cât și social. De exemplu, se prea poate să se arate, chiar la final de an, oportunități (Jupiter) surprinzătoare (Uranus) de a valorifica (Capricorn) economii (Taur) pe care le-am făcut în ultima perioadă. Așa se face că s-ar putea să n sporim câștigurile în 2019, cu toate că fiecare sfanț în plus pe lună vine după multă muncă, responsabilități suplimentare, timp liber limitat și multe alte privațiuni. Dar cum unora această configurație le poate potența spiritul antreprenorial, ajutându-i să-și pună proiectele în practică, nu același lucru se poate spune despre alții, pe care-i va îndemna să dea dovadă de zgârcenie și chiar mai multă frugalitate. Se recomandă totuși echilibru.

Pe plan mundan, se prea poate să se descopere noi modalități de a genera profituri fără a se folosi resursele cetățeanului pentru a aduna și mai multe taxe care să se ducă la bugetul de stat. Poate vom asista la descoperirea unor noi surse de energie sau, la un nivel mai abstract, legiferarea monedelor virtuale și a criptomonedelor care astfel nu se vor mai bucura de un cadru legal lax, confux și care permitea tot felul de abuzuri care ar fi făcut rău cumpărătorului și/sau vânzătorului. În plus, s-ar putea să fim martori la înflorirea mai multor afaceri, finanțate, cel mai probabil, din venituri proprii sau cu ajutor minim. Acestea, prin adaptarea lor la realitățile sociale și culturale din zonele în care se dezvoltă, s-ar putea să rivalizeze cu concernele internaționale și să le facă competiție, motiv pentru care trebuie să facă să reziste.

Retrogradările lui Mercur: reconfigurarea tiparelor de gândire

În primul, al treilea și al patrulea trimestru al anului, experimentăm o retrogradare a lui Mercur. Dacă în martie și în noiembrie această atinge doar semnul în care se află planeta gândirii și a comunicării, în vară, el parcurge în sens aparent invers Leulul, dar și semnul anterior, adică Racul. Așadar, dacă în primăvară ne dovedim mai meditativi și introspecți (Pești), iar în iarnă mai misterioși și tăcuți (Scorpion), în vară s-ar putea să părem disperați după atenție (Leu), cel mai probabil pentru a marca unele neajunsuri în copilărie sau în relația cu părinții (Rac). Oricare ar fi situația, ce merită menționat este că toate retrogradările mercurine de anul acesta ating zodiile de Apă, motiv pentru care mersul aparent invers al planetei intelectului și a socializării ne poate întoarce spre interior. Cele mai profunde discuții le vom avea deci cu noi.

Retrogradările lui Jupiter și Saturn: reevaluarea traseului și a limitelor

La mijloc de primăvară, mai exact în aprilie, Jupiter retrogradează în domiciliul său diurn, semnul Săgetătorului. Așa se face că, pe plan personal, am putea să simțim că nu (retrograd) mai evoluăm (Jupiter) și că ni s-au închis orizonturile de explorare. La nivel colectiv, se prea poate ca nivelul general de bună dispoziție (Săgetător) și dorința de a cuceri noi zări (Jupiter) se reduce destul de mult. Cu toate că nu ne-am pierdut acest avânt, s-ar putea ca el să se manifeste pe interior. Poate vom fi mai dispuși acum decât până în acest moment să ne folosim de beneficiile meditației și introspecției pentru a afla mai multe lucruri despre noi înșine și pentru a ne explora laturile vergine ale universului interior. Dar în această manieră putem căpăta o imagine corectă despre identitatea noatră, în tot ceea ce presupune complexitatea ei.

De la mijlocul primăverii până în mijlocul lui septembrie, Saturn este cel care se mișcă îndărăt prin domiciliul său nocturn, zodia Capricornului. Pe plan personal, s-ar putea să ne confruntă cu și mai multe (retrograd) privațiuni, limitări și întârzieri (Saturn) în ascensiunea socială și profesională (Capricorn). Ori poate noi suntem cei care simțim că nu avem parte de atuurile necesare pentru a reuși pe aceste planuri. La nivel colectiv, se prea poate să experimentăm și mai multe (retrograd) lipsuri și opresiuni (Saturn) din partea organelor de conducere și administrație ale statului (Capricorn). Oricare ar fi situația însă, cert este că finalul anului vine cu intrarea lui Jupiter în acest semn care ne va ajuta să ne descurcăm fix cu resursele de care dispunem. Iar atunci când putem face acest lucru, ne putem declara autosuficienți.

Revenirea lui Uranus în Taur și retrogradarea sa: o (altă) revoluție pe plan financiar
La început de lună martie, Uranus revine în semnul Taurului după o retrogradare care l-a făcut să ajungă din nou în semnul anterior, Berbecul. Această revenire a sa vine și cu unele revelații, generate de faptul că am conștientizat că schimbarea nu este neapărat rea. Așa se facă că parcă nu ne mai sperie atât de tare digitalizarea sectorului financiar și a propriilor finanție, iar fluctuațiile bursei pot aduce chiar și oportunități. Retrogradarea sa, eveniment care debutează la mijloc de august, poate umaniza aceste transformări, atenuând unda de șoc pe care o creează și ajutându-ne să le internalizăm mai ușor. În acest fel, ne e mai ușor să ne adaptăm și familiarizăm cu transformările.

Concluzii: toate piesele sunt la locul lor

După câte se poate observa din paragrafele de mai sus, în cea mai mare parte a anului ne bucurăm de un context astral în care nu mai puțin de două planete importante, grele, cu excepția lui Neptun, chiriaș de cursă lungă în semnul Peștilor, se află poziționate în semnele domicliilor lor. După toate tensiunile și frământările anilor trecuți, când nimic nu părea stabil și totul era într-o continuă mișcare, 2019 vine la pachet cu senzația că puzzle-ul este pe terminate. Dar cine s-a bucurat vreodată când a reușit să completeze un rebus? Satisfacția există, dar mai mare decât ea este, indubitabil, căutarea și drumul până la destinație. Să nu ne imaginăm însă că ne așteaptă un an plat, fără pic de dinamism. În semnele domiliciilor lor, aceste planete sunt extrem de potente, iar energia de care dispunem grație lor este covârșitoare.

Citeşte şi Horoscop Oana Hanganu: Venus în Scorpion, se anunţă turbulenţe în relaţii până în ianuarie 2019

Horoscop 2019 – Berbec

Dragoste, cuplu, prietenie

Anul 2018 a fost unul plin pe acest plan, cu destul de multe schimbări de peisaj, dar se prea pare că nici cel care urmează nu se lasă mai prejos. Totuși, s-ar părea că poți respira ușurat/ă. Provocările mai grele au trecut, iar acum trebuie doar să investești și să cultivi ceea ce s-a legat în anul anterior. Ține-i aproape pe cei care contează.

În primul trimestru al anului, dar mai ales în ianuarie, poți lucra la consolidarea relației de cuplu și la (re)conectarea cu partenerul pe un plan emoțional mai profund. În februarie și martie, reflectorul cosmic se ațintește pe viața ta socială, semn că poți să-ți faci prieteni noi și suda amicițiile pe care deja le-ai format în anii anteriori.

În cel de-al doilea trimestru al lui 2019, abilitățile tale de comunicare și socializare sunt la înălțime, indiciu cum că-ți vine ușor să legi relații și să le menții. Dispui de toate atuurile pentru a-ți forma un cerc de prieteni destul de mare sau dacă ai fost activ/ă pe acest plan, să-l întreții și să răspunzi angajamentelor sociale care se ivesc.

În cel de-al treilea trimestru al anului, accentul cade pe viața sentimentală, fiind avantajați/te, de data aceasta, nativii/ele acestui semn care se află încă în căutarea partenerului potrivit. Pot apărea unele împotriviri din partea părinților în iulie sau poate niște complicații în cazul celor care au copii dintr-o altă relație anterioară.

În ultimul trimestru al lui 2019, dar mai cu seamă în prima jumătate a lui octombrie, se anunță o perioadă propice oficializării relațiilor, fie că este vorba de căsătorie sau doar de afișarea în public cu un nou partener. Există posibilitatea însă ca în noiembrie să se dezechilibreze raportul de forțe în cuplu, ceea ce trebuie remediat imediat.

Așa cum reiese din paragrafele de mai sus, se întrevede un an dinamic pe acest plan pentru tine, din acest pachet făcând parte și unele obstacole, suficient de mari încât să te învețe ceva important despre cum merg lucrurile la acest nivel, dar și suficient de mici încât să nu te marcheze pe termen lung. Nu lăsa însă piedicile să te oprească.

Horoscop 2019 – Taur

Dragoste, cuplu, prietenie

Anul 2019 poate fi unul al cultivării lucrurilor bune care s-au întâmplat în viața ta personală în cel precedent, dar și unul care poate aduce tot felul de obstacole care te vor aduce mai aproape de persoana iubită și vor suda și mai mult relația dintre voi doi. Așadar, ceea ce unește anul acesta, cu greu vor dezbina următorii, indiferent ce aduc.

În primul trimestru al anului, atât viața sentimentală intră în colimatorul astrelor (în ianuarie), cât și cea sentimentală (mai ales în martie), dar dacă în cazul celei dintâi vorbim despre o atmosferă armonioasă, în cazul celei de-a doua se prea poate să fie nevoie să mai triezi din membrii cercului tău social. Nu toți dintre ei sunt de calitate.

În al doilea trimestru al lui 2019, dar mai ales până la jumătatea lui aprilie, se relaxează totuși lucrurile în viața ta socială și revin la o stare cât de cât normală. Dar se pare că între tine și cel drag apar tensiuni de atunci încolo. Poate unul dintre voi nu este în totalitate sincer sau se dezechilibrează raportul de forți dintre tine și cel drag.

În al treilea trimestru al anului, se arată o perioadă bună pentru nativii/ele acestui semn care se mai află încă în căutarea persoanei potrivite. În august, dar mai ales septembrie, aceștia s-ar putea să întâlnească sau să ajungă să cunoască unele persoane care le vor surescita interesul pe plan sentimental și-i vor face să încerce mai mult.

În al patrulea trimestru al lui 2019, cei/le aflați/te în relații cu ștate vechi ar putea avea parte de provocări, mai ales în noiembrie, cât comunicarea, mai ales pe plan intim sau subtil, cu partenerul nu mai este atât de bună. Caută să fii sincer/ă cu cel de lângă tine și nu-i ascunde nimic, chiar dacă s-ar putea să-l/o doară mult ce va auzi de la tine.

După cum se poate observa din paragrafele de mai sus, se arată un an în care se întâmplă lucruri bune pe plan relațional și social în viața ta, dar mai apar totuși și unele episoade care te pun pe gânduri dacă tu și partenerul sau în relația cu amicii te îndrepți în direcția bună. Nu abandona drumul pe care te afli, dar nu înceta să înveți

Horoscop 2019- Gemeni

Dragoste, cuplu, prietenie

În acest an, relațiile de lungă durată, dar mai ales căsătoriile, ar putea să aibă parte de cele mai multe provocări, care țin, cel mai probabil, de cât de conectați sunt cei doi parteneri la nivel emoțional. Așadar, dacă între tine și persoana iubită este o competiție mai mult decât o colaborare, se prea poate ca lucrurile să evolueze prost.

În primul trimestru al lui 2019, s-ar părea că atmsofera din relația voastră este una destul de liniștită, dar este caracteristică unei acalmii mai mult decât unei armonii reale. Lucrați așadar la comunicare, aveți mai multe discuții de substanță unul cu celălalt și încercați să nu vă ascundeți nimic. Doar așa nu o să vă sabotați reciproc.

În al doilea trimestru al anului, dar mai ales din a doua jumătatea a lui aprilie încolo, se prea poate ca relația ta cu partenerul să înregistreze unele complicații, cel mai probabil din cauza faptului că echilibrul de forțe dintre voi este unul precar. Poate n-ar fi rău ca, în aceste luni, să clarificați și confuziile cu privire la banii deținuți la comun.

În al treilea trimestru al lui 2019, în special începând din august, lucrurile revin pe făgașul normal între tine și persoana iubită, dar s-ar putea să mai apară divergențe nottabile până în septembrie, când, cel mai probabil, luați măsuri serioase pentru a le preveni. Puteți începe, de exemplu, prin a renunța la unele prejudecăți și la orgoliu.

În al patrulea trimestru al anului, dar mai ales din decembrie încolo, relația cu partenerul poate trece la un alt nivel, fie pentru că găsiți forța de a vă face unele destăinuiri care vă apropie și mai mult, fie pentru că legați și un parteneriat profesional, semn că relația voastră avansează pe alte planuri. Nu încurați însă oalele.

Din câte reiese din paragrafele de mai sus, viața sentimentală, cu atât mai mult dacă ești implicat/ă într-o relație deja consacrată, s-ar putea să necesite multă atenție din partea ta și eforturi multe pentru ca lucrurile să evolueze în direcția cea bună. Cu toate acestea, cert e că dacă ții la persoana de lângă tine, nicio măsură nu va fi prea dificilă.

Continuarea horoscopului pe astrodex.ro.