HOROSCOP AUGUST 2018: Ce aduce ultima lună de vară pentru fiecare zodie

Ultima lună de vară pare să nu coincidă pe plan astrologic cu cea din termometre întrucât ne propune aspecte mai puțin numeroase și solicitante. Dar pentru a ne face o idee mai clară despre provocările pe care ni le rezervă august, nu ne rămâne decât să urmărim interpretările de mai jos și să ne facem o listă cu lecțiile cu care ar trebui să ne alegem la finele acestei luni toride de vară.

10 iul. 2018, 12:54
HOROSCOP AUGUST 2018: Ce aduce ultima lună de vară pentru fiecare zodie

Marte (Vărsător) careu Uranus (Taur): vântul schimbărilor mici

În cursul sau în jurul zilei de 1, Marte din Vărsător îi transmite un aspect tensionat de careu lui Uranus din semnul Tarului, ceea ce înseamnă că modul inovativ și poate șocant în care acționăm va produce schimbări de substanță pe acele paliere ale vieților noastre în care era nevoie de multă vreme de ajustări. Așa se face, de exemplu, că desprinderea ar putea fi destul de dificilă, dar în timp, nu numai că ne vom obișnui cu ea, dar îi și vom sesiza beneficiile pe termen îndepărtat.

Venus intră în Balanță; Venus (Balanță) trigon Marte (Vărsător): conectare la ceilalți și la nou

Din 7 încolo, Venus tranzitează domiciliul ei diurn, Balanța, ceea ce înseamnă să suntem mai sociabili, comunicativi și deschiși către ceilalți, dar și că dăm dovadă de o doză mai mare de tact și diplomație. În plus, în aceeași zi sau în jurul ei, am putea simți efectul aspectului armonios de trigon dintre ea și Marte din Vărsător, configurație astrologică prin intermediul căreia vom cunoaște oameni noi și vom avea deschiderea de a ne implica în proiecte și parteneriate cu ei.

Venus (Balanță) careu Saturn Rx (Capricorn): vorba care atacă sistemul

În cursul sau în preajma zilei de 9, se simte efectul aspectului tensionat de careu dintre Venus din semnul Balanței și Saturn retrograd din Capricorn, ceea ce înseamnă că în ciuda tactului și a diplomației de care ne bucurăm perioada aceasta, tot am putea spune ceva care riscă să zguduie din temeii o situație precară, dar care a rămas neschimbată pentru multă vreme. Oricare ar fi situația, nu trebuie să ne temem pentru că odată ș-odată tot am ne-am fi trezit în această situație.

Mercur Rx (Leu) careu Jupiter (Scorpion): cuvintele care dor

În cursul sau în preajma zilei de 11, tronează aspectul tensionat de careu dintre Mercur retrograde din zodiac Leului și Jupiter din Scorpion, ceea ce înseamnă că felul bombastic în care ne exprimăm și cuvintele mult prea mari s-ar putea să ajunsă să-i rănească pe cei din jur sau chiar să nu exprime întocmai ceea ce simțim. Dacă ne dorim să evoluăm perioada aceasta, este de dorit să încercăm să fim mai autentici și să clădim relații pe baze solide și sănătoase pe termen lung.

Marte retrogradează în Capricorn: consolidarea statutului social și profesional

Din 13 încolo, Marte se mișcă îndărăt prin semnul Capricornului, ceea ce indică faptul că în perioada următoare, se prea poate să nu avem parte de la fel de multe oportunități de a accede pe plan profesional și/sau social. Ori ele apar, dar nu ne mai simți noi în stare să profităm de ele la timpul potrivit. Poate nu ar strica să facem în așa fel încât să consolidăm mai degrabă decât să obținem, cel puțin în zilele care se succed debutului retrogradării. Așa se profită de acest transit.

Jupiter (Scorpion) trigon Neptun Rx (Pești) și rvenirea lui Mercur la mersul direct prin Leu: focul, norocul și spiritul

În jurul sau în preajma zilei de 19, se perfectează aspectul de trigon dintre Jupiter din Scorpion și Neptun Rx din semnul Peștilor, ceea ce înseamnă că s-ar putea să fim mai melancolici, nostalgici, romantici și prăpăstioși. Nu ne ajută nici faptul că, în aceeași zi, Mercur revine la mersul direct prin zodia Leului, imprimându-ne tendința de a fi teatrali și dramatici în gesturi și vorbe, ceea ce ne poate afecta mult relația cu ceilalți care nu prea înțeleg ce anume se întâmplă.

Venus (Balanță) careu Pluto (Capricorn): vorba care are puterea

În cursul sau în jurul zilei de 25, se preconizează, datorită aspectului tensionat de careu dintre Venus din Balanță și Pluto din semnul Capricornului, că oricât de multă diplomație și tact am avea perioada aceasta, tot se întâmplă să rănim anumite orgolii. Este la fel de valabil însă și scenariul conform căruia tocmai prin intermediul acestor trăsături reușim să obținem ceea ce dorim și să ne impunem în fața celor din jur. Într-adevăr, informația și comunicarea sunt putere.

Marte revine la mersul direct prin Capricorn: cursa pentru statut și promovare

Din 27 încolo, de când Marte revine la mersu direct prin semnul Capricornului, ne întoarcem la cursa în care suntem înscriși perioada aceasta pentru accederea la un statut social și profesional superioare celor pe care le avem acum. Este important să ținem minte totuși lecția retrogradării sale prin acest semn și să nu uităm ca, cel puțin uneori, să facem mai multe eforturi pentru a stabiliza ce am obținut decât să alergăm încontinuu pentru mai sus. Uneori e nevoie de așa ceva.

Mercur (Leu) careu Jupiter (Scorpion): cuvintele care dor 2

În cursul sau în jurul zilei de 28, Mercur revenit la mersul direct prin semnul Leului formează un aspect tensionat de careu cu Jupiter din Scorpion, practice aceeași configurație astrală cu care ne-am mai întânit o data luna aceasta când Mercur se mișca încă îndărăt. Bine ar fi ca de data aceasta să folosim lecțiile învățate cu ocazia perfectării aceluiași aspect și să dăm dovadă de naturalețe și sinceritate în raport cu ceilalți. Manipularea și șantajul nu-și au rostul zilele acestea.

După cum se poate deduce din paragrafele de mai sus, astrele nu ne pregătesc un program astrologic prea încărcat, ceea ce înseamnă că ne putem lua un mic concediu de la provocări și să ne bucurăm de viață, dispunând de un liber arbitru mult mai crescut ecât de obicei. Dar cu toate acestea să nu lenevim prea tare pentru că toamna ne pregătește o multitudine de surprize mari.

Mișcarea planetelor și evenimente astrologice

  • Soarele tranzitează Leul până pe 22 august ora 7:08, când poposește în Fecioară;
  • Lună Nouă în Leu pe 11 august ora 12:58, Lună Plină în Vărsător pe 26 august ora 14:56;
  • Mercur retrogradează prin Leu până pe 19 august ora 7:25 când își reia mersul direct;
  • Venus se mișcă prin Fecioară până pe 7 august ora 2:27, când intră în Balanță;
  • Marte continuă să tranziteze în sens aparent invers Vărsătorul până pe 13 august ora 5: 14, moment în care revine în Capricorn, prin care se mișcă îndărăt până pe 27 august ora 17:05;
  • Jupiter se mișcă firesc prin Scorpion toată luna;
  • Saturn se deplasează îndărăt prin Capricorn pe tot parcursul lunii;
  • Uranus tranzitează Taurul în sens direct până pe 7 august ora 19:49, moment în care începe să retrogradeze;
  • Neptun retrogradează în Pești pe tot parcursul lunii;
  • Pluto se mișcă firesc prin Capricorn pe toată durata lunii.

Sursa: Astrodex