Horoscop Cristina Demetrescu: „Marte retrograd aduce cumpene grele. Toate drumurile duc în gard!”

Marte retrograd în Gemeni devine astfel, în haosul lui, triger pentru probleme vechi şi poate genera agresivitate sau reacţii nepotrivite, avertizează cunoscutul astrolog Cristina Demetrescu.

25 nov. 2022, 12:15
Horoscop Cristina Demetrescu: „Marte retrograd aduce cumpene grele. Toate drumurile duc în gard!”

Horoscop Cristina Demetrescu. Luna Nouă din Săgetător conferă noi dimensiuni şi puteri pentru retrogradarea planetei Marte care ne afectează pe toţi. „Orice încurcătură acum are cel puţin două trei cauze sau variante”, avertizează Cristina Demetrescu.

Marte stă în Gemeni între 21 august 2022 şi 25 martie 2023 şi merge împiedicat, adică retrograd, între 31 octombrie 2022 şi 13 ianuarie 2023. „În condiţiile date şi în funcţie de cât de toxică este poziţia sa pe harta fiecăruia, căci nu e pentru toţi la fel, avem cu toţii ocazia să jucăm în rolul lui Pinocchio şi să ne simţim temporal legaţi de nişte sfori pe care cineva le trage la mişto, obligându-ne să facem mişcări caraghioase” – avertizează Cristina Demetrescu, pe pagina sa de Facebook. 

Marte retrograd în Gemeni împinge raţiunea în afara careului, deşi singurele careuri care se străduiesc să descifreze mesajul ambiguu şi plin de nonsensuri mai degrabă, decât de sensuri, ale planetei traversând ameţită zodia Gemeni, responsabilă cu comunicarea, telecomunicaţiile, drumurile, transporturile, documentele, vânzările, comerţul, interviurile, examenele, scrisul, învăţământul, învăţarea, relaţiile cu fraţii, surorile, verii, vecinii, adolescenţii, respiraţia, dar şi mobilitatea noastră, sunt echipa formată din Neptun şi Jupiter în Peşti.

Aceştia doi, pe de o parte ne zăpăcesc, că dau prea multe variante la o problemă, de altfel tâmpă, ca atunci când unul zice o prostie şi zece filozofi caută să o înţeleagă şi să o explice. Pe de altă parte, hrănesc sau stimulează hoţul sau mincinosul, pentru că se plictiseau şi trebuia să ponteze că „se ocupă”.

Adică, cu alte cuvinte, e o chestiune de ignoranţă şi pierderea noţiunilor esenţiale. Unde nu ai găsit ceva mai bun de făcut cu timpul tău, prezentul generează situaţii false, neesenţiale, pe care ţi le încurcă, ca să ai ce deznoda. Oricând pe viitor se poate lucra la asta, învăţând ceva de aici, dar acum trebuie rezolvată problema sau măcar înghiţită găluşca rămasă în gât.

Horoscop Cristina Demetrescu: Marte în Gemeni este iraţional, Jupiter în Peşti prea senzitiv

Marte în Gemeni este iraţional, Jupiter în Peşti prea senzitiv. Careul lor larg, dar amplificat şi de prezenţa lui Neptun pune faţă în faţă, fără să concilieze, senzaţii, simţuri, semne, trăiri speciale care spun o poveste, o filozofie, o legendă cu tâlc şi un miştocar care scuipă seminţe în timp ce trage şi vreo două înjurături, ce n-are două vorbe la locul lor, reprezentat de Marte retrograd în Gemeni. Pe de o parte senzaţia spune ceva şi am fost învăţaţi să ne ascultăm simţurile şi să credem în ce e mai presus de noi, pe de altă parte evidenţa contrazice senzorialul şi o face cu cinism.

Ce să credem în cele ce urmează? E o luptă, nu neapărat una cinstită, pentru că niciunul nu se pune la mintea celuilalt. Fiecare în lumea lui crede că celălalt ar trebui să îşi înţeleagă interlocutorul. Dar de unde, dacă vorbesc limbi diferite? Sau mai bine zis sunt pe frecvenţe diferite.

Înţelepciunea este, o perioadă, să fixezi direcţia, nu în funcţie de stilul tău de condus, ci în funcţie de nebunii de pe stradă. Situaţia se poate ameliora, dar nu amiabil, ci cu efort, interes, întrebări, curiozitate, nevoia de a clarifica, restabili direcţia, adevărul.

Multe acţiuni sunt blocate înainte de a începe
Marte fiind o planetă a acţiunii, fiind slăbită în Gemeni, peregrină chiar, retrogradă, tensionată, derutată de Neptun, blochează acţiunea înainte să înceapă. Faci un pas înainte şi apoi la loc comanda. Faci un plan şi se anulează sau nu e loc de tine în primul tur. Mai aştepţi.

Ce facem cu urgenţele? Nu facem. Sau mergem pe două variante, măcar asta permit Gemenii. Orice încurcătură acum are cel puţin două trei cauze sau variante. GPS-ul recalculează până consumă bateria. O problemă nu are un singur răspuns, ci zece. Aveţi grijă la examene!

Patru zodii dau lovitura pe final de an! Câştiguri fabuloase în luna cadourilor

Marte în Gemeni face ca ceea ce lansăm, să ricoşeze nefericit în direcţia nepotrivită, lovindu-se de un obstacol

neidentificat. Să nu facă sens. Gemenii se remarcă prin a fi zodia umorului, Marte retrograd acum face ca o glumă să se transforme într-o gafă sau cel puţin într-o glumă proastă care răneşte. Creierul caută, prost inspirat, să dejecteze tot ce naşte, iar gura e slobodă şi păguboasă. Viitoarea opoziţie cu planetele din Sagetător nu mai justifică un adevăr care răneşte. Adevărul trebuie şi el cântărit, iar o vorbă, indiferent cât adevăr poartă în ea, poate fi o armă cu care facem rău.

Lumea pare mai capricioasă acum, dar pluteşte un abur gros între noi care nu ne ajută decât să ne auzim, nu să ne facem şi înţeleşi.

Horoscop Cristina Demetrescu: Atenţie la fracturi, răni, tăieturi! Atenţie la escroci, hoţi, bârfe

Marte e planetă de foc, tăioasă, dureroasă. Atenţie la fracturi ale membrelor inferioare, superioare, răni, tăieturi, arsuri, dureri de orice gen, dureri false, umflături , dureri reumatice în special, afecţiuni ale căilor respiratorii cauzate de fumat sau infecţii, neînţelegeri cu fraţii, verii, vecinii, mai ales prin parcări sau chestiuni legate de maşini, accidente, derapaje, avarii, intrări pe contrasens sau chiar pe trotuar, apoi acte, documente etc. Atenţie la escroci, hoţi, bârfe, ce spuneţi şi cui. O problemă încurcată acum, greu poate fi descurcată tot acum, fără consecinţa de a o încurca mai rău. Renunţarea la unele drumuri, acţiunile în forţă, intervenţii chirurgicale dacă nu sunt impuse prin urgenţe, discuţii, aducerea aminte din trecut a unor conflicte, fie se fac conştient, fie uneori se opresc de la sine, din lipsă de timp, subiect sau înăbuşite de alte lucruri care se suprapun şi strică cadrul.

Un efect al lui Marte retrograd în Gemeni este frustrarea, neputinţa. O teamă generată de acelaşi tranzit este frica de a nu răni, deşi simţi că trebuie să spui ceva. Zic eu că atâta vreme cât există nesiguranţă, decizia trebuie să întârzie. Misiunea „punct ochit, punct lovit” e compromisă, aşa că nu are sens să irosim nimic, ci să aşteptăm.

Haos în comunicare

Marte în Gemeni aduce multă frivolitate, plăceri pe termen scurt, flirturi deşănţate, mai ales din partea bărbaţilor, iar cele mai mari victime acum sunt tot adolescentele sau tinerele. Pe Marte în Gemeni pus pe sedus, îl miroşi de la distanţă, dacă ai experienţă, dar dacă n-ai, e greu să îi recunoşti stereotipurile minimaliste, dar care testate în mod repetat, dau rezultate sigure pentru aventuri pe termen scurt.

Marte retrograd în Gemeni devine astfel, în haosul lui, triger pentru probleme vechi şi poate genera agresivitate sau reacţii nepotrivite interlocutorului. Cineva poate rosti inofensiv cuvântul „bec”, iar de aici să generezi o criza cuiva, pentru că acest cuvânt îi zgârie memoria într-un fel nebănuit. Nu căuta să înţelegi, unele lucruri nu au logică.

Horoscopul iernii. Zodiile cu lipici la bani până la Mărţişor. Noroc fantastic la bani timp de trei luni

Erorile de comunicare, de scriere, devierea sensurilor, a direcţiilor calculate bine, aparent, dar ajunse prost, felului sigur în care punem piciorul pe ceva, dar care acel ceva se dovedeşte că nu e sigur şi ne alegem cu o fractură, mai mult sau mai puţin îmbrăcate de mine în metafore menite să vă ajute să înţelegeţi sau să vă zapăcească şi mai mult, în ton cu ce se poartă acum, spun toate că graba strică treaba şi că nimic nu arde atât de tare, încât să decontăm apoi pagube mai mari. Acţiunea lui Marte retrograd în Gemeni poate fi ea pe termen scurt, dar efectele sunt incomensurabile, avertizează astrologul Cristina Demetrescu la Antena Stars.