HOROSCOP DECEMBRIE 2019. Ultima lună aduce cadouri otrăvite, lacrimi şi multă suferinţă. Ce zodii scapă de blestemul astrelor

HOROSCOP DECEMBRIE 2019. Ultima lună a acestui an ține cont că suntem într-o atmosferă festivă și că merităm să ni se ofere un răgaz. Cu toate că nu este lipsită de eveniment astrale importante, faptul că doar două dintre ele sunt tradițional negative ne spune că suntem pe mâini bune. Dar haideți să vedem mai pe larg la ce ne putem aștepta de la luna cadourilor și cum ne putem pregăti cel mai bine pentru ea:

13 nov. 2019, 07:35
HOROSCOP DECEMBRIE 2019. Ultima lună aduce cadouri otrăvite, lacrimi şi multă suferinţă. Ce zodii scapă de blestemul astrelor

Horoscop lunar general – decembrie 2019: Jupiter intră în Capricorn: ascensiune socială și profesională

Din 2 încolo, Jupiter se mișcă prin semnul Capricornului, ceea ce înseamnă că experiența de viață și de lucru acumulate în ultimul an ne vor folosi de acum încolo pentru a dobândi statutul de la serviciu pe care îl merităm. Suntem competitivi, avem capacitatea de a face față probelor la care suntem supuși și ne dorim să evoluăm în plan profesional. Cu astrul acesta în semnul adesea asociat cu cariera, se întrevede o perioadă în care cei care muncesc vor fi răsplătiți pe măsură.

Mercur ajunge în Săgetător: perspectiva înaintea detaliilor

După data de 9, Mercur ajunge în semnul exilului său diurn, Săgetătorul. Pe parcursul săptămânilor care urmează, s-ar putea să nu vedem copacii de pădure. Cu alte cuvinte, ne facem o părere pripit despre care este situația pe un plan sau altul, ceea ce riscă să conducă la judecăți de valoare greșite. Este foarte important să nu evaluăm prezentul din perspectiva trecutului, ceea ce ne face poate să ajungem la concluzii eronate, care ne privează de anumite oportunități.

Venus conjuncție Saturn (Capricorn): relații cu orientare practică

În cursul sau în preajma zilei de 11, Venus din Capricorn aderă la o conjuncție cu Saturn, semn că atât relațiile profesionale, cât și cele sentimentale se află atunci în colimatorul astrelor. Mai exact, s-ar putea să treceți prin unele situații care vă arată cât de puternică este de fapt relația voastră atunci când este supusă la provocări. Caută să vezi unde sunt deficitare legăturile cu ceilalți și încearcă să te concentrezi pe acele aspecte care lasă de dorit și vă șubrezesc relația.

Venus conjuncție Pluto (Capricorn) și Marte (Scorpion) trigon Neptun (Pești): creativitate și simț practic

În cursul sau jurul datei de 13, Venus aderă la o conjuncție cu Pluto, de data aceasta, în același semn al Capricornului, semn că în urma recentelor evenimente vedem de fapt cu cine avem de a face. Tot în preajma acestei zile, mai simțim influența aspectului armonios de trigon format între Marte din Scorpion și Neptun din Pești, semn că ni se potențează intuiția și reușim să citim printre rânduri în raport cu persoanele cu care avem o relație. Știi ce își doresc fără să ne spună.

HOROSCOP DECEMBRIE 2019: se schimbă soarta pentru 4 zodii

Jupiter (Capricorn) trigon Uranus Rx (Taur): puși pe fapte mari

În cursul sau în preajma zilei de 15, se simte influența aspectului armonios de trigon dintre Jupiter, proaspăt intrat în Capricorn, și Uranus retrograd din Taur. Este posibil așadar ca, la mijlocul acestei luni, să avem parte de primele rezultate de pe urma atitudinii orientate către succes de care am dat dovadă de la începutul lui decembrie încoace. Nu este exclus chiar să primim promisiuni ferme că vom dobândi cât de curând promovarea profesională mult dorită.

Venus poposește în Vărsător și Mercur (Săgetător) careu Neptun (Pești): originalitate care frizează absurdul

Din 20 încolo, Venus se mișcă prin semnul Vărsătorului, ceea ce înseamnă că se deschide o perioadă în care suntem mai activi(e) pe plan social decât de obicei, bucurându-ne de popularitate și atenție din partea celorlalți. Tot în această dată, Mercur din Săgetător aderă la un careu tensionat cu Neptun din Peștii, ceea ce denotă că suntem mai predispuși(se) decât de obicei să cădem în plasa unui zâmbet larg dar înșelător. Este foarte important să fim prudenți(te).

Venus (Vărsător) careu Uranus (Taur): limita dintre tradițional și inovativ

În cursul sau în preajma zilei de 22, simțim efectele potențial negative ale aspectului tensionat de careu care se manifestă între Venus din Vărsător și Uranus din Taur. Este de aștepat așadar ca, pe fondul energiei pe care o eliberează, să oscilăm între o atitudine tradițională în relații și forțarea limitelor. Există însă posibilitatea de a-i speria pe ceilalți cu toate aceste schimbări de abordare. Dacă ne dorim să schimbăm ceva, nu trebuie să apelăm la tertipuri sau tot felul de scenarii. 

Mercur intră în Capricorn: simțul practic al cuvintelor

Din 29 începând, Mercur se mișcă prin semnul Capricornului, semn că suntem mai organizați(te) decât pe parcursul tranzitului anterior, știm ce ne dorim și suntem capabili(e) de toate eforturile pentru a obține ceea ce considerăm că ni se cuvine. Așadar, se întrevede o perioadă în care căutăm să ne remarcăm prin felul convingător prin care comunicăm și prin intermediul faptului că suntem capabili(e) să facem față presiunii la care suntem supuși(se) în plan profesional.

Mercur (Capricorn) trigon Uranus Rx (Taur): schimbare bine pusă la punct

În cursul zilei de 30, Mercur din Capricorn aderă la un aspect armonios de trigon cu Uranus din Taur, ceea ce înseamnă că, în ajun de Anul Nou, astrele ne conferă o viziune realistă și practică, indiciu cum că rezoluțiile noastre pe anul viitor vor fi fezabile și bine ancorate în realitate. În felul acesta, este de așteptat ca planurile făcute să fie temeinice și extrem de bine puse la punct.

Așa cum se poate deduce din paragrafele de mai sus, luna decembrie este una în care lucrurile se așază și putem vedea în viitor. Poate că nu dobândim peste noapte abilități de clarviziune, dar suntem în poziția în care ne putem face planuri temeinice pentru anul care bate la ușă. Se arată deci o lună decembrie în care îndemnul astrelor este de a fi pragmatici în ciuda atmosferei festive.

Mișcarea planetelor și evenimente astrologice

  • Soarele tranzitează Săgetătorul până pe 22 decembrie ora 6:19, când poposește în Capricorn;
  • Lună Plină în Gemeni pe 12 decembrie ora 7:12; Lună Nouă în Capricorn pe 26 decembrie ora 7:13;
  • Mercur se deplasează prin Scorpion până pe 9 decembrie ora 11:41, moment în care ajuge în Săgetător, semn prin care se mișcă până pe 29 decembrie ora 6:54, când poposește în Capricorn;
  • Venus se mișcă prin Capricorn până pe 20 decembrie ora 9:41, moment în care trece în Vărsător;
  • Marte tranzitează Scorpionul pe toată durata lunii;
  • Jupiter se perindă prin semnul Săgetătorului până pe 2 decembrie ora 21:20, când intră în Capricorn;
  • Saturn tranzitează în sens direct zodia Capricornului;
  • Uranus retrogradează în continuare prin semnul Taurului;
  • Neptun se deplasează în sens direct prin Pești;
  • Pluto se mișcă în sens direct prin Capricorn.