HOROSCOP IANUARIE 2020. Ce zodie începe anul în forţă, pentru cine se anunţă o lună plină de noroc

Prima lună a anului 2020 se anunță a fi una dinamică, ce îndeamnă la acțiune. Pe parcursul ei, se perfectează conjuncția lui Saturn cu Pluto în semnul Capricornului, configurație astrală extrem de potentă care poate duce la schimbări de substanță în viețile noastre. Dar pentru a vedea ce fac și restul planetelor și pentru a obține un tablou complet al aspectelor din ianuarie, vă invităm să lecturați previziunile pentru fiecare zodie.

01 ian. 2020, 11:40
HOROSCOP IANUARIE 2020. Ce zodie începe anul în forţă, pentru cine se anunţă o lună plină de noroc

Mercur conjunct Jupiter (Capricorn): idei fezabile

Primul eveniment astral al acestei zile este conjuncția lui Mercur cu Jupiter în semnul Capricornului, configurație astrală care se formează pe data de 1 ianuarie. În cursul și în preajma acestei zile, ne bucurăm de viteză de reacție și de procese mentale care ne permit să folosim orice situație în favoarea noastră. Acest lucru se datorează faptului că gândim practic, suntem orientați către detalii și încercăm să vedem partea plină a paharului, chiar și atunci când sorții nu sunt avantajoși.

Marte intră în Săgetător: energie pentru explorare

Cu o zi după, în 3 ianuarie mai exact, Marte intră în zodia Săgetătorului. Pe parcursul tranzitului său prin domiciliul său nocturn, Scorpionul, forța de a ne duce planurile la îndeplinire venea de undeva din interior, dar în săptămânile care urmează, ambiția ne vine din dorința de a experimenta lucruri noi și de a explora alte orizonturi. Pe parcursul șederii sale în acest semn, sunt favorizate călătoriile, indiferent dacă ele se realizează din rațiuni profesionale sau personale.

Mercur conjunct Pluto și Saturn (Capricorn); Saturn conjunct Pluto (Capricorn): viziuni realizabile

În data de 12, au loc trei evenimente astrale foarte importante: este vorba de conjuncțiile succesive ale lui Mercur cu Pluto și Saturn în Capricorn și de alăturarea celor din urmă două planete, configurație cosmică a cărei influență o vom simți o perioadă mai îndelungată de timp. Acest stellium de planete ne potențează ambiția și perseverența și ne pregătește moral pentru orice provocare cu care ne-am putea întâlni în perioada următoare. Nimic nu ne poate opri.

Venus ajunge în Pești: simț empatic

Din 13 ianuarie încolo, Venus tranzitează semnul Peștilor, care este totodată și exaltarea sa. Pe parcursul șederii sale în această zodie, nu ducem lipsă de inspirație în tot ceea ce ne propunem să realizăm, indiferent dacă vorbim de activități creative sau de planuri prin care putem câștiga atenția unei persoane pe care o simpatizăm. Venus ne susține în toate aceste demersuri, oferindu-ne capacitatea de a vedea dincolo de aparențe și de a ne folosi de resurse pe care nici nu credeam că le avem.

Mercur poposește în Vărsător: proiecte originale

Începând cu 16 ianuarie, Mercur se mișcă prin zodia Vărsătorului, oferindu-ne idei originale și încurajând la abordări îndrăznețe, atât în plan social și sentimental, cât mai ales în carieră sau la nivel comunitar. Pe de-o parte, așadar, suntem inventivi și ne trec prin cap tot felul de lucruri, care de care mai ghidușe, dar pe de altă parte, ne gândim mai intens decât de obicei la modalități prin care putem face diferența în societate. Putem chiar să ajungem să ne implicăm în activități de voluntariat.

Mercur (Vărsător) careu Uranus (Taur): planuri nesustenabile

În cursul datei de 18, se formează un aspect dizarmonic de careu între Mercur, proaspăt intrat în Vărsător și Uranus din Taur, ceea ce înseamnă că, pe parcursul sau în jurul acestei zile, s-ar putea ca ideile pe care le avem sau modul în care acționăm să frizeze niște limite ale convenționalului pe care cei din jur nu sunt tocmai pregătiți să le vadă depășite. Poate ar fi cazul să ne evaluăm comportamentul și să vedem dacă nu cumva doar încercăm să șocăm în acest fel.

Venus (Pești) careu Marte (Săgetător): așteptări sentimentale nerealizabile

Aceeași configurație astrală distonantă de careu se perfectează în data de 26 ianuarie și între Venus din Pești și Marte din Săgetător. Îndrăgostiții eterni ai Zodiacului sunt în dizarmonie unul cu celălalt în cursul și în preajma acestei zile; unii dintre noi caută o legătură profundă cu cel drag, iar alții urmăresc să exploreze. Unii vor noutate, iar alții comuniune deplină. Nu este de mirare că acele cupluri născute în această perioadă se vor confrunta cu unele provocări la început.

Venus conjunctă Neptun (Pești): identificarea cu celălalt

La doar o zi după acest aspect, aceeași Venus din Pești aderă la o conjuncție cu Neptun, ceea ce ne oferă un plus de creativitate, dar ne expune riscului de a cădea pradă promisiunilor și cuvintelor frumoase care vin din partea unor persoane în care nu merită să investim prea multă încredere. Este foarte important să face o selecție atentă a acestor conjuncturi în care ne-am putea regăsi în data de 27 ianuarie sau cândva în apropierea ei. Altfel, am putea cădea pradă dezamăgirilor.

Marte (Săgetător) careu Neptun (Pești): idealuri fără aplicabilitate în realitate

În 28 a acestei luni, Marte din Săgetător formează un aspect tensionat de careu cu Neptun din Pești, ceea ce ne indică faptul că buna credință ne poate aduce în situația de a fugi după himere și de a lua plasă. Acordăm prea ușor încredere unor persoane care nu ne-au demonstrat încă faptul că merită acest privilegiu sau care chiar ne-au dezamăgit în trecut. Trebuie să ne dăm seama la timp că merităm mai mult de la viață și că este important ca, în unele cazuri, să avem unele garanții.

După cum se poate vedea din paragrafele de mai sus, se întrevede un început de 2020 care ne pune în mișcare de la chiar primele aspecte care se perfecționează între astre pe parcursul acestei luni. Ideea ar fi de a obține un momentum pe care, mai apoi, să îl cultivăm și să extragem tot felul de beneficii de pe urma lui. În felul acesta, vom păși cu dreptul în anul care stă să înceapă.

Mișcarea planetelor și evenimente astrologice

  • Soarele tranzitează Capricornul până pe 20 ianuarie ora 16:54, când poposește în Vărsător;
  • Lună Plină în Rac pe 10 ianuarie ora 21:21; Lună Nouă în Vărsător pe 24 ianuarie ora 23:41;
  • Mercur se deplasează prin Capricorn până pe 16 ianuarie ora 20:30, când intră în Vărsător;
  • Venus se mișcă prin Vărsător până pe 13 ianuarie ora 20:39, moment în care trece în Pești;
  • Marte tranzitează Scorpionul până pe 3 ianuarie ora 11:37, când poposește în Săgetător;
  • Jupiter continuă să se deplaseze prin Capricorn pe parcursul acestei luni;
  • Saturn tranzitează în sens direct zodia Capricornului;
  • Uranus retrogradează în continuare prin semnul Taurului până pe 10 ianuarie ora 3:48, moment în care își reia mersul direct;
  • Neptun se deplasează în sens direct prin Pești;
  • Pluto se mișcă în sens direct prin Capricorn.