Horoscop iunie 2023. Saturn retrograd în Pești, corecții pentru granițe permeabile

Sunt de urmărit, deci, pe fondul volubil al Gemenilor și apoi protector, emoțional al Racului, rezistența fermă și pornirile orgolioase sugerate de cuadratura pe semne fixe.

28 mai 2023, 18:23
Horoscop iunie 2023. Saturn retrograd în Pești, corecții pentru granițe permeabile

Horoscop iunie 2023.  Prima lună de vară stimulează mobilitatea și agerimea Gemenilor, ne îndreaptă atenția spre calitatea informației și a comunicării, purtându-ne mai întâi prin negocieri și dezbateri, apoi spre atmosfere intime de familie și cămin. În iunie sărbătorim solstițiul de vară și intrarea Soarelui în Rac, asistăm la intrarea în retrogradare a trei planete lente (Saturn, Neptun, Pluton) și la dialogul tensionat, pe alocuri spectaculos al tranzitelor prin Taur și Leu.

Sunt de urmărit, deci, pe fondul volubil al Gemenilor și apoi protector, emoțional al Racului, rezistența fermă și pornirile orgolioase sugerate de cuadratura pe semne fixe. Despre combinația Leu-Taur vom tot vorbi și în lunile următoare, pe măsură ce Jupiter în Taur se va întâlni cu planetele rapide din semnul de foc al Soarelui. Retrogradarea celor trei grei amințiți stabilește totodată un ritm al reviziilor generale și ajustărilor de proceduri.

Iată succesiunea principalelor evenimente astrale de iunie:

Horoscop iunie 2023.  Mercur în conjuncție cu Uranus (Taur): revelații și mesaje neașteptate

Începtului acestei luni stă sub semnul conjuncției Mercur-Uranus, exactă în data de 4. Gândirea este presărată cu idei bruște, firul logicii este întrerupt de perspective neașteptate, aparatura electrică din jur ne poate atrage atenția sub diverse forme. Suntem tentați să comunicăm într-un stil oarecum excentric, să abordăm subiecte neconvenționale și să ne folosim mai mult de rețele informatice pentru a ne pune la curent cu știrile.

Venus în Leu: dorința de a fi speciali în ochii celorlalți

Din 5 iunie, Venus își începe un lung tranzit prin semnul Leului, unde va și retrograda în perioada 23 iulie – 4 septembrie. Acest tranzit, care se încheie abia la început de octombrie, pune accent pe demnitate și loialitate în relațiile cu ceilalți, pe creativitate și spirit ludic, pe lux și putere în parteneriatele cu impact financiar. Este timpul să onorăm iubirea adevărată, să exprimăm căldură și generozitate, dar și să învățăm unele lecții de orgoliu și naivitate.

Horoscop iunie 2023.  Pluton retrograd în Capricorn: restructurări colective

Din 11 iunie până pe 21 ianuarie 2024, Pluton revine prin retrogradare în semnul Capricornului. După două luni în care ne-am familiarizat cu temele pe care le va accentua pe parcursul tranzitului în Vărsător, revenim cu atenția la unele probleme ce țin de organizare, administrare, instituții publice, reglementări și proceduri colective. La nivel personal, avem timp să revizuim și să ajustăm anumite transformări adânci care ne-au maturizat pe parcursul ultimilor 15 ani.

Mercur în Gemeni: istețime și elocvență

Între 11-27 iunie, Mercur își tranzitează unul din semnele de domiciliu, Gemenii. Din această poziție, dă forță și rapiditate gândirii colective, stârnind curiozitate, capacitatea de a jongla simultan cu mai multe informații și de a transmite o varietate de informații, aprinși de un puternic debit verbal. AstroDex recomandă ca în perioada aceasta să încercăm să învățăm cât mai mult, să rămânem deschiși spre comunicare, evitând bârfa și superficialitatea.

Horoscop iunie 2023. Venus (Leu) în cuadratură cu Jupiter (Taur): expansiune

Ziua de 11 iunie anunță și perfectarea cuadraturii dintre Venus și Jupiter. Deși aceste două planete sunt recunoscute pentru natura lor benefică, raportul tensionat dintre Taur și Leu amintește că lipsa de măsură în chestiuni care inițial ne încântă poate fi dăunătoare. Ies în evidență diverse probleme asociate exceselor romantice, lăcomiei, atracției spre lux, fondurilor monetare internaționale, sectorului bancar. Trebuie să ne alegem cu înțelepciune colaboratorii și partenerii.

Saturn retrograd în Pești: corecții pentru granițe permeabile

Din 17 iunie până pe 4 noiembrie, Saturn retrogradează în semnul Peștilor. Parcurgem o perioadă de analiză atentă, ajustare și corecție în chestiuni asociate acestui tranzit: dificultăți asociate lipsei de granițe, molipsirii de sistem cu probleme greu de diagnosticat, haosului și neclarității. Perioada poate fi productivă pentru cei dispuși să depună efort în direcția maturizării emoționale, spiritualității și exprimării artistice de calitate.

Evenimente astrologice IUNIE 2023. Începe o lună FIERBINTE! Solstițiu, retrograde și surprize de la Pluto și Venus. Ține-te bine!

Jupiter (Taur) în sextil cu Saturn (Pești): eficiența celor realiști

Pe 19 iunie se perfectează un aspect armonios între Jupiter și Saturn. AstroDex recomandă să urmărim în această perioadă impactul benefic al unor reguli și proceduri simple, stabilite cu înțelepciune. Este nevoie de realism și consistență pentru a obține un succes pe măsura speranțelor noastre. Ni se arată faptul că o expansiune corect gândită și controlată ne poate garanta un mai mare succes decât visarea nerealistă.

Solstițiul de vară – Soarele în Rac: familia și căminul în centrul atenției

În după-amiaza zilei de 21 iunie, sărbătorim solstițiul de vară al acestui an. Astrologic, evenimentul coincide cu intrarea Soarelui în semnul Racului și cu orientarea energiei colective în jurul unor teme ce țin de emoții, familie, spații locative, naționalism, maternitate, ocrotire, hrănire. Pe un fond mai vulnerabil și sensibil, învățăm să ne recunoaștem propriile fluctuații de stare, să ne întărim sistemele de protecție și să avem grijă de ai noștri.

Zodiac CHINEZESC 29 mai – 4 iunie 2023. Atenţie la mijlocul săptămânii! Mesaj de la înţelepţii din Orient pentru cele 12 zodii!

Marte (Leu) în cuadratură cu Uranus (Taur): lupte surprinzătoare

Pe 26 iunie se perfectează cuadratura dintre Marte și Uranus. Izbucnesc orgolii și revolte, unele dintre acestea strict la nivel interior. Din demnitate, suntem capabili de inițiative îndrăznețe, surprinzătoare. Se remarcă, totuși, caracterul impulsiv și exploziv al acestui aspect, pe care este bine să îl tratăm cu maturitate și obiectivitate. În timp ce unii pot șoca prin prost-gust demonstrativ și luxuriant, alții cu adevărat speciali și valoroși merită să lupte pentru aplauze.

Mercur în Rac: gândire subiectivă

Pe 27 iunie, Mercur ajunge în semnul emotiv și sensibil al Racului. Gândirea devine lirică, melancolică și uneori subiectivă. Putem realiza planuri de (auto)protecție, punând pe primul plan securitatea și confortul emoțional. AstroDex recomandă să ne exprimăm cu sinceritate sentimentele, cu atenție la unele excese de timiditate. Comunicarea devine indirectă, ocolitoare. Asimilăm cu ușurință informații legate de istorie și familie.

Saturn (Pești) în trigon cu Soarele și Mercur (Rac): efortul de a ne defini emoțional

Pe 29-30 iunie, se perfectează aspectele de trigon între Saturn și Soare-Mercur. Aceste zile sunt favorabile unei stări de siguranță și maturizare emoțională, oferind recompensele potrivite celor care știu să își asume responsabilitate față de ceea ce simt. Este timpul să punem la cale proceduri și inițiative care să asigure cadre mai sigure pentru dezvoltarea celor mici și vulnerabili. Este nevoie să dăm dovadă și de empatie.

Neptun retrograd în Pești: destrămarea iluziilor

Între 30 iunie și 6 decembrie, Neptun retrogradează între gradele 27-24 Pești. Ca un val care mătură țărmul, vechi iluzii trebuie să dispară din viețile noastre. Deși mai puțin notabil pentru cei orientați preponderent spre latura activă și practică a vieții, acest tranzit produce unele recalibrări subtile, evidențiind aspectele nevralgice ale idealismului nefondat, evitării lașe, victimizării. Reflectăm la natura iluzorie a unor oameni și experiențe.

Luna iunie se împarte, deci, între registrele mentale ale Gemenilor și cele sentimentale ale Racului. În timp ce prima parte a intervalului ne vrea elevi curioși și isteți, partea a doua înclină mai mult spre emoții și ocrotire. Întregul fond al lunii este în același timp presărat cu determinarea semnelor fixe. Leul și Taurul își dispută terenul pe cer și în viețile noastre, cerând excelență, dar și naturalețe, spectacol, dar și simplitate.

Mișcarea planetelor și evenimente astrologice

  • Soarele tranzitează Gemenii până pe 21 iunie, ora 17:58, când intră în Rac (solstițiul de vară);
  • Lună Plină în Săgetător pe 4 iunie, ora 06:43; Lună Nouă în Gemeni pe 18 iunie, ora 07:37;
  • Mercur tranzitează Taurul până pe 11 iunie, ora 13:27, când intră în Gemeni; intră în Rac pe 27 iunie, ora 03:24;
  • Venus tranzitează Racul până pe 5 iunie, ora 16:47, apoi intră în Leu;
  • Marte își continuă tranzitul în Leu;
  • Jupiter își continuă tranzitul în Taur;
  • Saturn își continuă tranzitul în Pești și începe să retrogradeze pe 17 iunie ora 18:40;
  • Uranus îşi continuă tranzitul în Taur;
  • Neptun îşi continuă tranzitul în Pești și începe să retrogradeze din 30 iunie, ora 18:47;
  • Pluton retrograd își continuă tranzitul în Vărsător până pe 11 iunie, ora 07:40, când intră în Capricorn.

Sursa: Astrodex