HOROSCOP MAI 2018: Marte şi Uranus nu sunt în relaţii bune, stabilitatea financiară este dată peste cap. Ce va fi în Casa Dragostei

HOROSCOP MAI 2018: Marele eveniment al lunii mai 2018 este intrarea lui Uranus în Taur, pe care îl va tranzita până în 2026. 

01 mai 2018, 06:25
HOROSCOP MAI 2018: Marte şi Uranus nu sunt în relaţii bune, stabilitatea financiară este dată peste cap. Ce va fi în Casa Dragostei

HOROSCOP MAI 2018 Din 15 mai, planeta revoluțiilor și a schimbărilor de mentalitate începe să dea peste cap modul în care înțelegem siguranța și stabilitatea, mai ales în plan financiar. Intrăm într-o perioadă îndelungată în care fluctuațiile financiare pot fi severe, instabilitatea economică mai mare, iar noi va trebui să ne adaptăm din mers și să acționăm concret, calculat și perseverent. Banii pot să vină și să plece brusc, iar gestionarea resurselor personale poate deveni dificilă. 

Luna mai 2018 este dinamică și în ceea ce privește comunicarea, gândirea, învățarea, precum și comerțul, schimburile, transporturile. Mercur este foarte activ în aspecte cu celelalte planete, ceea ce este stimulant pentru intelect. Vin idei îndrăznețe, poate chiar extreme, mai ales în prima decadă din luna mai.

La 13 mai 2018 Mercur intră în Taur, iar acest lucru favorizează gândirea practică și raportarea la beneficii clare, măsurabile. Ideile și cuvintele devin resurse importante, se creează oportunități pentru a pune în practică ceea ce gândim și ceea ce spunem. Pe de altă parte, avem tendința să gândim mai încet, iar rigiditatea în concepții poate conduce la certuri sau la acțiuni contraproductive, mai ales în a doua decadă a lunii, când Mercur și Marte se găsesc în careu.

Conjuncția Mercur-Uranus (ale cărei efecte se simt în intervalul 12-14 mai) stimulează nevoia de a experimenta, originalitatea și ingeniozitatea.

Marte și Uranus nu sunt în relații prea bune de ceva vreme, iar tensiunea dintre aceste planete se face simțită în special în perioada 13-19 mai 2018. Riscul de accidente și răniri este mare și crește și probabilitatea ca anumite utilaje sau mașinării să se defecteze. Atitudinea generală tinde să fie orientată spre confruntare, spre a obține cu orice preț ceea ce ne dorim. Răsturnările de situație sunt la ordinea zilei și este nevoie de eforturi conștiente pentru a nu strica ceea ce este bun și funcțional în viața noastră.

După 16 mai 2018, odată cu intrarea lui Marte în Vărsător, se poate trezi rebelul din fiecare, avem tendința să devenim mai intoleranți la restricții, la relații sufocante, la ideea de autoritate. Este recomandat ca acțiunile noastre să reflecte mai mult altruism, prietenie, preocupare pentru ceea ce se petrece în plan social. 

Începând cu 18 mai 2018, atmosfera astrală se mai destinde, iar Mercur se găsește în relații armonioase cu Saturn, Neptun și Pluton. Prin urmare, este încurajată gândirea strategică, pe termen lung, crește puterea de concentrare, sporește atenția și este favorizată reluarea unor negocieri care stagnează de ceva vreme.

Având în vedere că Saturn și Jupiter se găsesc în mers aparent retrograd, nu ne putem aștepta la progrese spectaculoase și e bine să fim mai strânși la portofel. Se recomandă o revizuire a resurselor și a ambițiilor socio-profesionale, tatonarea unor soluții de economisire sau a unor posibilități de investiții, dar la scară mai mică, evitând riscurile și o oarecare predispoziție spre excese.

Tranzitul lui Venus în Rac (începând din 19 mai) și trigonul dintre Jupiter (situat în Scorpion) și Neptun (în Pești), ale cărui efecte se simt cu precădere în intervalul 18-25 mai, stimulează compasiunea, grija față de ceilalți, romantismul, imaginația, nevoia de a ne raporta la țeluri mai înalte sau de a ne reconecta la dimensiunea spirituală a vieții.

Opoziția Venus-Saturn (25-27 mai 2018) ar putea trezi insecurități relaționale, melancolie sau senzația de singurătate ori de abandon. De asemenea, sub influenta acestei opoziții ar putea deveni mai dificilă găsirea unui echilibru între cariera profesională și viața de familie.

Luna mai 2018 se încheie totuși într-o notă optimistă, cu un trigon între Venus și Jupiter, care aduce optimism și credință în iubire, precum și o viziune pozitivă asupra posibilităților de câștig material. Se recomandă însă atenție la predispoziția către autoindulgență și lene.