HOROSCOP NOIEMBRIE 2018: Mintea umbla pe coclauri, prejudecăţile abundă, iar inima este plină de confuzii

Luna noiembrie, deși cu un număr de conjuncturi astrale aproape egal cu al lunii anterioare, animă mai multe forțe în jurul nostru, oferindu-ne o paletă largă de evenimente cosmice importante: o retrogradare, ingresuri claie peste grămadă, dar și trecerea lui Jupiter în domiciliul său diurn. Dar haideți să urmărim pe larg cum ne tratează ultima lună de toamnă și la ce ne așteptăm de la ea.

15 oct. 2018, 06:48
HOROSCOP NOIEMBRIE 2018: Mintea umbla pe coclauri, prejudecăţile abundă, iar inima este plină de confuzii

Jupiter intră în Săgetător

Primul eveniment și poate cel mai important al lunii noiembrie este ingresul lui Jupiter în semnul Săgetătorului, domiciliul să diurn, care are loc pe data de 8. Așa se face că pentru destul de multă vreme de acum încolo, expansiunea are loc din nou în exterior: călătorim mai mult la distanțe ceva mai mari de casă, ne dorim să ne perfecționăm, să cunoaștem mai multă, să experimentăm mai mult din ceea ce are lumea să ne ofere. Important este totuși să ne trasăm unele limite clare.

Venus (Balanță) trigon Marte (Vărsător): legături aerate

În cursul sau în jurul datei de 9, se perfectează aspectul armonios de trigon dintre Venus din semnul Balanței și Marte din zodia Vărsătorului. Așa se face că, cel puțin în preajma acelei zile, nu avem motive să credem că vom avea de-a face cu accese de gelozie și posesivitate. Suntem, atât noi, cât și cei din jur, extrem de comunicativi și reușim să trasmitem orice ne deranjează sau ne dorim fără a apela la șantaj emoțional sau a-i pune pe cei de lângă noi în situații stânjenitoare.

Marte intră în Pești: forță interioară

Începând cu data de 15, când Marte își faci ingresul în zodia Peștilor, se prea poate ca nivelul nostru de energie și spiritul de inițiativă să se reducă destul de mult, iar singurele noastre dovezi de forță să fie acelea care ne privesc pe noi înșine, sentimentele și trăirile proprii. Căci acolo am putea pune piciorul în prag și declara că a venit momentul să le ținem în frâu. Altfel, lăsăndu-ne conduși de val, s-ar putea să exagerăm și să ne lăsăm conduși mult prea departe în vâltoarea lor.

Venus revine la mersul direct prin Balanță: recuperarea socializării

După data de 16, Venus se mișcă în sens direct prin domiciliul ei diurn, semnul Balanței, indiciu că ți-e mai ușor să dai dovadă de tact și diplomație în relație cu cei din jurul tău, dar în special în raport cu persoanele cu care nu te înțelegi tocmai bine. De asemenea, îți va fi mai ușor să menții și să începi noi relații, dar și să găsești pe cineva care să se potrivească standardelor tale. Totuși, s-ar putea să-ți fie cam la fel de dificil să iei decizii, mai ales atunci când ai mai multe opțiuni.

Mercur retrogradează în Săgetător, de unde aplică la un careu cu Neptun Rx din Pești: confuzii în inimă și în gânduri

În cursul zilei de 17, se desăvârșesc două evenimente deosebit de importante: în primul rând, Mercur începe să retrogradeze prin zodia exilui său diurn, urmând ca mai târziu să-i lanseze un aspect tensionat de trigon lui Neptun retrograd din semnul Peștilor. În preajma acestei date, ar putea părea că lucrurile nu evoluează în direcția dorită nici dacă ne bazăm pe rațiune, dar nici pe simțire. Ceea ce se recomandă este să cerem o părere cuiva obiectiv care ne poate da lămuriri.

Marte (Pești) careu Jupiter (Săgetător): sensibilități în bătaia copitelor

În cursul sau în preajma zilei de 19, am putea simți efectele aspectului distonant de careu pe care i-l lansează Marte din semnul Peștilor lui Jupiter proapăt intrat în Săgetător. Așa se facă că avem avântul expansiunii și al lărgirii orizonturilor, dar în detrimentul echilibrului sufletesc sau al unei liniști cu care ne-am obișnuit poate până acum. Dacă ne dorim să cunoaștem mai mult din ceea ce ne poate oferi viața, trebuie să găsim o cale de împăca aceste tendințe cu universul interior.

Mercur Rx conjunct Jupiter (Săgetător): mintea pe coclauri

În cursul datei de 25, își dau mâna Mercur aflat în retrogradare și Jupiter abia intrat în domiciliul său diurn, Săgetătorul. Prin intermediul acestei configurații, ne deschidem la noi orizonturi de cunoaștere, umană, dar și enciclopedică, poate prin interediul călătoriilor sau al unei lecturi mai susținute ori grație unor cursuri pe care le urmăm perioada aceasta. Oricare ar fi situația, cert este că ne vor da peste cap unele viziuni, dar ne vor și ajuta să ne conturăm sistemul de convingeri.

Mercur Rx (Săgetător) careu Marte (Pești): prejudecăți care rănesc

S-ar putea ca unele evenimente care au loc în cursul sau în jurul zilei de 26 să trezească unele prejudecăți latente care să ne facă să luăm poziții ferme în raport cu unele situații care ar merita să fie analizate dintr-o perspectivă mult mai tolerantă. În interior, suntem conștienți că lucrurile sunt mai compleze decât atât și astfel de judecăți de valoare sunt și în detrimentul nostru, dar nu putem să ne abținem să nu avem sentimente puternice în legătură cu ele. Trebuie schimbat ceva.

Venus (Balanță) opoziție Uranus Rx (Berbec): voința mea în contradicție cu a noastră

În cursul sau în preajma zilei de 30, Venus din domiciliul ei diurn aderă la un aspect tensionat de opoziție cu Uranus retrograd, proaspăt reajuns în Berbec, determinând apariția unor scântei în viața de cuplu, dar și în cadrul parteneriatelor de ordin profesional. Trebui să ne gândim constant la binele comun, căci altfel se prea poate să ne axăm prea mult pe al nostru și să deranjăm serios cu aceste tendințe egoiste. Așadar, se cade să ne schimbăm atitiudinea până nu este prea târziu.

Din câte se poate deduce din paragrafele de mai sus, sezonul autumnal se sfârșește apoteotic, dar înspre mai bine, schimbând cu totul paradigma în care ne-am mișcat în prima parte a acestui an. Trebuie doar să îndrăznim mai mult, dar în același timp să ne păstrăm echilibrul. Să ne asumăm unele riscuri, dar nu prea mari. Lucrurile evoluează bine dacă știm să ne impunem unele limite.

Mișcarea planetelor și evenimente astrologice

  • Soarele tranzitează Scorpionul până pe 22 noiembrie ora 11:01 când ajunge în Săgetător;
  • Lună Nouă în Scorpion pe 7 noiembrie ora 14:02, Lună Plină în Gemeni pe 23 noiembrie ora 3:39;
  • Mercur se mișcă direct prin Săgetător până pe 17 noiembrie ora 3:33, moment în care începe să retrogradeze;
  • Venus retrogradează prin Balanță până pe 16 noiembrie ora 12:51, când revine la sensul de mers direct;
  • Marte parcurge Vărsătorul până pe 16 noiembrie ora 00:20, moment în care ajunge în Pești;
  • Jupiter tranzitează Scorpionul până pe 8 noiembrie ora 14:38, când intră în Săgetător;
  • Saturn se mișcă firesc prin Capricorn pe tot parcursul lui noiembrie;
  • Uranus parcurge Berbecul în sens direct până pe 6 noiembrie ora 18:59, moment în care începe să retrogradeze;
  • Neptun tranzitează în sens invers Peștii până pe 24 noiembrie ora 3:08, când revine la sensul de mers direct;
  • Pluto se mișcă prin Capricorn întreaga lună noiembrie.

loading...