HOROSCOP SEPTEMBRIE 2018: ce aduce prima lună de toamnă pentru fiecare zodie

Prima lună de toamnă se anunță a fi una plină, așa cum îi și șade bine debutului de sezon autumnal. Multe planete își schimbă semnul și formează aspecte astrale importante unele cu altele, indiciu cum că s-a încheiat concediul cosmic și a venit momentul să ne punem pe treabă. Dar haideți să urmărim care sunt conjuncturile astrale în care ne pun planetele în această lună.

19 aug. 2018, 07:22
HOROSCOP SEPTEMBRIE 2018: ce aduce prima lună de toamnă pentru fiecare zodie

Saturn revine la mersul direct prin Capricorn: buturugi mici

Primul eveniment important al lunii septembrie este revenirea lui Saturn la mersul direct prin semnul Capricornului care are loc în data de 5. Așa se face că simțim mai puțin apăsarea întârzierilor, a limitărilor și a lipsurilor, ceea ce ne permite să privim mai încrezător la viitor și să profităm mai mult de oportunitățile pe care ni le oferă viața. Ceea ce trebuie să facem așadar este să încercăm să dăm dovadă de mai mult optimism și să nu ne lăsăm învinși mult prea ușor.

Mercur poposește în Fecioară: atenție maximă

Următoarea zi iese în evidență prin ingresul lui Mercur în domiciliul său nocturne, Fecioara. Pentru a oua oară în acest an în acest semn, trebuie să ne asigurăm că de data aceasta manifestăm trăsăturile pozitive ale acestui amplasament planetar și nu pe cele negative. Așadar, se urmărește să dăm dovadă de migală, randament crescut, atenție vis-à-vis de propria sănătate și a celor dragi, evitând să-i cicălim pe cei dragi și să le găsim nod în papură. În caz contrar, vom avea de suferit.

Mercur (Fecioară) trigon Uranus (Taur) Rx trigon Saturn (Capricorn): cu drag și spor

În cursul și în jurul zilei de 7, se resimte efectul celor două aspect armonioase de trigon la care aderă Mercur din semnul Fecioarei cu Uranus retrograd din Taur și Saturn din Capricorn. Ce se întâmplă în aceste zile este că ne vin idei rapid despre cum am putea îmbunătăți felul în care se desfășoară lucrurile pe plan profesional, în ciuda eventualelor limitări, întârzieri sau lipsuri cu care ne confruntăm. Deși ne confruntăm cu provocări, reușim să ne descurcăm totuși oricum.

Venus (Balanță) careu Marte (Capricorn): cariera, mărul discordiei

În cursul sau în jurul zilei de 8, se manifestă aspectul tenstionat de careu dintre Venus din semnul Balanței și Marte aflat în Capricorn. Așa se face că s-ar putea ca, în relația sentimentală sau în parteneriatul profesional în care suntem implicați, să apară probleme din pricina statutului social sau profesional de care ne bucurăm noi sau asociații ori persoana iubită. Oricare ar fi situația, cert este că trebuie să ne readucem aminte că trebuie să funcționăm ca o echipă și nu altfel.

Venus intră în Scorpion: atașamente toxice

Din 9 încolo, Venus tranzitează semnul Scorpionului, exilul său nocturn, ceea ce înseamnă că în săptămânile care urmează, se dorește să facem în așa fel încât să nu confundăm iubirea cu altfel de sentimente, mai ales atunci când nu avem parte de reprocitate din partea celuilalt. În plus, se dorește ca relațiile profesionale stabilite pe parcursul acestui tranzit să se bazeze pe un raport egal de forțe. În caz contrar, există riscul să ducă la competiții mai degrabă decât la colaborări.

Marte poposește în Vărsător: întreprinderi originale

Începând cu 11, se întrevede o perioadă în care ceea ce facem ne dorim să fie cu adevărat inedit și original. Acest lucru se datorează faptului că Marte tranzitează în următoarele săptămâni zodiac Vărsătorului. În plus, se dorește totuși să facem correct diferența între ceva nemaiîncercat până atunci și ceva care nu face decât să șocheze. Limita dintre a ieși în evidență cu ceva nou și nemaivăzut și de șoca doar de dragul de a ieși în evidență poate fi destul de confuză uneori.

Venus (Scorpion) opoziție Uranus (Taur) Rx: intensitate fără stabilitate

În cursul sau în jurul zilei de 12, am putea simți efectul aspectului tensionat de opoziție dintre Venus din semnul Scorpionului și Uranus retrograd din semnul Taurului. Relațiile sentimentale care se leagă perioada aceasta ar putea fi extreme de intense pe plan emoțional, dar riscă să deraieze de pe traiectoria firească dacă nu intervenim la timp. În acest fel, s-ar putea să se transforme în atașamente toxice, care să ne marcheze destul de mult pe plan mental și amoros.

Mercur (Fecioară) opoziție Neptun Rx (Pești): critici cu intenții bune

În cursul sau în preajma lui 13, se perfectează aspectul tensionat de opoziție dintre Mercur din zodia Fecioarei și Neptun retrograd din semnul Peștilor. Așa se face că s-ar putea să susținem sus și tare un punct de vedere, încredințați că esta bazat pe fape reale și date sigure, dar să nu fie așa. De asemenea, se prea poate să aducem critici cuiva, bine intenționați, dar acestea să nu facă decât să le afecteze încrederea în propria persoană. Poate ar fi bine să fim rezervați în declarații.

Mercur (Fecioară) trigon Pluto (Capricorn): idei practice

În cursul sau în preajma zilei de 15, Mercur din Fecioară aderă la un aspect benefic de trigon cu Pluto aflat în semnul Capricornului. Așa se face că ne vin idei fezabile despre cum am putea rezolva unele situații complexe, care necesită o abordare obiectivă, atentă și orientată către rezultate. Putem să ne bazăm acum pe instinctul nostru practic și să ne punem direct pe treabă întrucât astrele ne sprijină în asemenea situații, dând dovadă de un randament mult crescut.

Marte (Vărsător) careu Uranus Rx (Taur): ruperea de vechi și zborul către nou

În cursul sau în jurul zilei de 18, aspectul tensionat de careu dintre Marte din Vărsător și Uranus retrograd din semnul Taurului ne-ar putea face să ne purtăm într-o manieră ciudată, care atrage atenția sau cel puțin șochează pe cei din jur. Nu-i nimic rău în a încerca să fim originali, dar cu toate acestea, ar fi bine să nu facem acest lucru doar pentru a trage atenția asupra noastră. Așadar, dacă urmărim să facem ceva spectaculos, trebuie să ne cercetăm motivațiile interioare.

Mercur intră în Balanță: indecizii și înțelepciune

Din 22 încolo, Mercur se mișcă prin semnul Balanței, ceea ce înseamnă că, în următoarele câteva săptămâni, s-ar putea să ne fie destul de dificil să luăm decizii ori să alegem între două opțiuni. Aceasta se datorează faptului că petrecem prea mult timp cântărind avantajele și dezavantajele uneia li a celeilalte, ceea ce ne face să ne simțim adeseori și mai limitați și constrânși. Poate că uneori nu ar fi rău să fim spontani în astfel de momenete, decât să ne împotmolim și mai mult.

Mercur (Balanță) careu Saturn (Capricorn) trigon Marte (Vărsător): competiție amicală

În cursul sau în jurul zilei de 23, tronează aspectul tensionat de careu și cel benefic de trigon care se formează între Mercur din Balanță și Saturn din Capricorn, respectiv Marte din Vărsător. Așa se face, de exemplu, că ne-am putea afla în competiție cu persoana iubită și/sau asociații, un fel de întrecere care însă nu aduce tensiune în raport cu cei de lângă noi, ci ne ajută să facem lucruri noi și să inițiem activități cu adevărat inedite. Important este ca situația să nu degenereze totuși.

După cum se poate deduce din paragrafele de mai sus, se preconizează o toamnă astrală extrem de ocupată, dar și foarte roditoare dacă ne folosim de aspectele benefice în interesul nostru și ne dăm silința de a le întoarce pe cele tensionate în favoarea noastră. Avem posibilitatea să creștem mult în această lună dacă încercăm să facem în așa fel încât să nu ratăm oportunitățile care apar.

Mișcarea planetelor și evenimente astrologice

  • Soarele tranzitează Fecioara până pe 23 septembrie ora 3:54, când poposește în Balanță;
  • Lună Nouă în Leu pe 11 august ora 12:58, Lună Plină în Vărsător pe 26 august ora 14:56;
  • Mercur se deplasează prin Leu până pe 6 septembrie ora 5:37, când ajunge în Fecioară, semn pe care îl tranzitează până pe 22 septembrie ora 6:40, moment în care poposește în Balanță;
  • Venus se mișcă prin Fecioară până pe 7 august ora 2:27, când intră în Balanță;
  • Marte tranzitează Capricornul până pe 11 septembrie ora 3:53, moment în care ajunge în Vărsător;
  • Jupiter se mișcă prin Scorpion toată luna;
  • Saturn se deplasează îndărăt prin Capricorn până pe 5 septembrie ora 13:08, când revine la mersul direct;
  • Uranus retrogradează prin Taur întreaga lună;
  • Neptun retrogradează în Pești pe tot parcursul lunii;
  • Pluto se mișcă firesc prin Capricorn până pe 30 septembrie ora 5:03, moment în care încere să retrogradeze.