Horoscop Urania. Care sunt trăsăturile de personalitate ale fiecărei zodii. Cine sunt îndrăzneții, optimiștii, fricoșii și „clovnii” horoscopului, potrivit astrologilor din Israel

Horoscop Urania. Fiecare individ are caracteristici specifice, care sunt în strânsă legătură cu zodia. Află care sunt trăsăturile personalității tale conform influențelor astrale.
Alina Costache
14 mart. 2024, 15:09
Horoscop Urania. Care sunt trăsăturile de personalitate ale fiecărei zodii. Cine sunt îndrăzneții, optimiștii, fricoșii și „clovnii” horoscopului, potrivit astrologilor din Israel
Horoscop Urania. Trăsăturile de personalitate ale fiecăruia, în funcție de zodie
Horoscop Urania.

Evreii, precum multe popoare antice, au lăsat în urmă un horoscop. Multă lume cunoaște umorul disitinctiv și sincer al acestui popor, dar și înțelepciunea sa. Semnele zodiacului sunt distinctive și „directe”. Fiecare semn cu care suntem obinuiți, corespunde unei anumite luni. Pentru a găsi o descriere a ta și a prietenilor tăi, găsește semnul tău în lista de mai jos și citește luna evreiască care îi corespunde.

Horoscop Urania. Trăsăturile de personalitate ale fiecărei zodii, după astrologii din Israel

Berbec (21 martie – 20 aprilie)

Berbecul este luna lui Nissan. Oamenii nascuti sub semnul Berbecului sunt indrazneti, hotarati, puternici, au propriile pareri, progresivi si, in acelasi timp, agresivi, beligeranti, increzatori. Intr-o lupta, vor face totul pentru a fi castigatori, pentru a lovi mai intai si a-si nimici inamicul. Din punct de vedere istoric, luna lui Nissan marcheaza plecarea evreilor din Egipt, inceputul tranzitiei de la sclavia interioara la eliberarea de pacat, de la dependenta fizica la libertate.

Prima luna a zodiacului ebraic este guvernata de litera „hei” (h), o litera asociata cu limbajul. Fiintele umane se deosebesc de celelalte creaturi ale pamantului gratie capacitatii de a vorbi. Marea sarbatoare a acestei luni este Pastele. In timpul acestui eveniment anual, evreii pun abilitatea de a vorbi in slujba celui mai nobil ei tel, acela de a povesti copiilor despre miraculoasa prezenta a lui

Dumnezeu in vietile tuturor si in toate evenimentele istoriei. Din tribul acestei prime luni, Iuda / Yehuda, au descins numerosi monarhi evrei. In mod traditional, de Pasti , se sacrifica in Templu un miel , animal ce simbolizeaza zodia Berbecului.

Taur (21 aprilie – 21 mai)

Zodia Taur – Iyar. Cuvantul „shor” (taur, bour) in ebraica inseamna un animal adult independent. Taurul si boul sunt un pas spre independenta, manifestarea unei entitati individuale. Cei nascuti in Iyar au o dragoste neintinata pentru adevar, vor lupta pentru el si se vor zbate pentru a-l atinge pe cel absolut.

Iyar este luna dintre Nissan si Sivan, litera guvernatoare a acesteia fiind „vav” (v) , un simbol al liniei drepte a adevarului. Taurul, cel de-al doilea semn zodiacal, reprezinta individualitatea adevarului si dedicarea incapatanata fata de acest adevar. Iyar este luna de pregatire pentru primirea Torahului. Isahar ori Yissachar, tribul celei de-a doua luni, se remarca prin devotamentul plin de iubire fata de Torah.

Citește și: Horoscop primăvară 2024. Cele trei zodii care vor da lovitura în plan financiar până la sfârșitul primăverii

Gemeni (22 mai – 21 iunie)

Gemeni – luna lui Sivan. Gemenii sunt intelectuali care vor sa stie totul, pentru ca pentru ei cunoasterea este putere, iar cu cat mai multe informatii primesc astazi, cu atat mai usor le va fi sa aleaga in viitor. Este dificil pentru ei sa se angajeze intr-o singura afacere, dispozitiile lor se schimba adesea, asa cum se schimba si directia vantului.

Prin urmare, potrivit horoscopului evreiesc, Gemenii pot fi diferiti in fiecare zi.Aceasta este luna „miscarii corecte” sau a invatarii modului cum se merge pe caile Torahului. Pentru evrei, Torahul este arma fundamentala impotriva raului, iar luna Sivan este guvernata de litera „zayin” (z), avand semnificatia de „arma”.

Mergerea pe caile Torahului este specifica mai ales tribului Zabulon / Zevulun, din care fac parte oamenii de afaceri seferi care sprijina tribul Isahar in dedicarea sa de a studia Torahul. Acesti doi frati au cariere diferite, dar lucreaza impreuna, simbolizand astfel semnul zodiacal Gemini sau Gemeni. Conceptul Gemenilor evoca, totodata, imaginea celor table ale legii de pe muntele Sinai.

Rac (22 iunie – 22 iulie)

Rac – luna lui Tammuz. Luna Tammuz este guvernata de litera „chet” (ch) , insemnand „frica”. Racul este o creatura care tinde mereu sa fuga si sa se ascunda. Provocarea lunii Tammuz consta in folosirea la maximum a facultatilor noastre de a gandi, a vorbi si a actiona din perspectiva temerii fata de Dumnezeu, si pentru retragerea din situatiile care impieteaza constiinta divina a omului.Tribul acestei luni este Ruben ori Reuven.

Potrivit horoscopului evreiesc, Racul are nevoie de mai multa grija, dragoste, devotament decat de alte semne. In plus, trebuie sa faca tot posibilul sa nu se gandeasca la trecut, sa se indeparteze de situatia ingrijoratoare si sa priveasca inainte, lasand in urma amintiri dureroase si rani emotionale. Pentru el, aceasta este singura modalitate de a gasi fericire si dragoste. Sloganul lui este „Casa mea este castelul meu”. Este foarte atasat de familie si casa, iubeste istoria si astronomia.

Leu (23 iulie – 22 august)

Leu – luna lui Av. In luna Menachem Av se cultiva „auzirea corecta”, o aluzie la numele tribului acestei luni, Shimon (Simeon), ce provine din cuvantul ebraic „auzire”. In cea de-a noua zi a lunii Av, evreii jelesc Sfantul Templu, distrus de natiunile, asemanatoare cu niste lei, ale Babilonului si Romei , de aici aparand asocierea cu semnul zodiacal al Leului.

Litera care guverneaza aceasta luna este „tet” (t) , initiala cuvantului ebraic „bine” („tov”). Potrivit horoscopului evreiesc, Leul isi primeste energia direct de la Soare si acesta este singurul semn sub influenta sa. Prin urmare, Leii cred ca intreaga lume se invarte in jurul lor. Fiind increzatori in abilitatile si capabilitatile lor, ei proiecteaza aceasta incredere in intreaga lume. Ei doresc sa fie respectati si, daca nu este cazul, incep sa se razbune. Ca regii, pot fi mandrii si rafinati.

Punctul slab al Leului este inima, sunt predispusi la boli cardiovasculare. Leii au incredere greu, dar cand se intampla acest lucru, consilierii si partenerii sunt selectati cu intelepciune. Cu toate acestea, intentioneaza sa se bazeze in intregime pe ei insisi, aproape niciodata nu solicita ajutor, deoarece nu considera ca au nevoie de el. Te poti intalni cu un Leu in politica, in sistemul de invatamant si in pozitii inalte in afaceri. Ei cauta mereu ceva care poate fi controlat.

Fecioară (23 august – 21 septembrie)

Fecioara este luna lui Elul. Elul este o perioada de focalizare asupra „actiunii corecte”, cand evreii se pregatesc spiritual pentru Inaltele Sarbatori. Dorinta de castigare a unei noi inocente in relatia cu Dumnezeu este exprimata de semnul zodiacal al acestei luni, Virgo sau Fecioara.Litera ce guverneaza luna Elul este „yud” (y) , semnificand „mana” si amintind de regretele sincere fata de greseli si de faptul ca hotararile ce vizeaza viitorul trebuie sa se reflecte cu adevarat in actiunile oamenilor.

Tribul acestei luni, Gad, era format din luptatori cu arcul. Nimic nu deranjeaza Fecioara cat o face confuzia. Casa si masina ei este un exemplu de eficienta si acuratete. Fecioara are loc pentru tot, este responsabila, pentru ca a-si indeplini sarcina este o chestiune de onoare. Conform horoscopului evreiesc, Fecioara crede ca lumea fizica necesita o ordine perfecta, pe care a fost trimisa special sa o mentina. Avand inclinatia lor spre acuratete si claritate, Fecioarele pot fi adesea gasite printre editori, contabili si chirurgi.

Balanță (22 septembrie – 22 octombrie)

Balanta este luna lui Tishrei. Tishrei este luna „simtirii corecte”. Potrivit astrologiei ebraice, Dumnezeu cantareste si evalueaza faptele trecute ale oamenilor, hotarand apoi cum va imparti binecuvantarile vietii in anul urmator. Acest lucru este reflectat de semnul zodiacal Libra ori Balanta. Luna a uniunii maritale dintre Israel si Dumnezeu, Tishrei este guvernata de litera „lamed” (l) , initiala cuvantului evreiesc „inima” („lev”).

Tribul acestei luni este Ephraim , nume avand intelesul de „fructuos”. Balanta, potrivit horoscopului evreiesc, lupta pentru echilibru si unitate in relatii si in imprejurimile ei. Cantareste cu atentie fiecare aspect al problemei, incearca sa atinga echilibrul. Balanta vede intotdeauna cele doua parti ale disputei si ambele par sa fie la fel de oneste. Ii este frica sa faca o greseala sau o alegere gresita. Balanta este sociabila, prietenoasa, deschisa, calduroasa, plina de compasiune pentru alte persoane si incurajeaza pe altii sa aiba incredere in ea. Grija pentru altii este principala pentru Balante.

Scorpion (23 octombrie – 21 noiembrie)

Scorpionul este luna lui Cheshvan. In luna Cheshvan, insipiratia daruita de Tishrei este revarsata in lumea reala. Valoarea numerica a literei acestei luni , „nun” (n), este 50, indicand cele 50 nivele de impuritate in care oamenii se pot scufunda daca lasa viata sa fie asa cum este. Otrava Scorpionului este rece, simbolizand pericolul apropierii de viata fara pasiune. Numele tribului lunii Cheshvan, Menasheh, inseamna „respiratie”, fiind corelat cu mirosul, simtul ce trebuie sa fie refinat in aceasta luna. Scorpionilor nu le place schimbarea. Vor sa-si controleze viata si viata celor dragi. Pierderea controlului este cea mai mare teama a lor.

Dragostea este totul si daca simt ca sentimentele lor nu sunt impartasite, dragostea se transforma in ura. Scorpionii nu iarta sau uita usor. Un Scorpionul tipic nu-si va gasi locul pana cand nu il razbuna pe cel care l-a tradat. Potrivit horoscopului evreiesc, Scorpionii sunt oameni de afaceri inteligenti. Ei iubesc banii pentru ca banii le dau control si putere. Sunt doctori minunati, fiziologi, astrologi si finantatori. Ei au abilitati oculte bune si intuitie. Sunt mistici puternici si au un mare potential pentru dezvoltare spirituala.

Citește și: Horoscop special: Transformări majore pentru zodii până la finalul lui martie 2024. Oportunităţile se numără înainte de a bate gongul de aprilie

Săgetător (22 noiembrie – 20 decembrie)

Sagetator – luna lui Kislev Luna Kislev este dedicata relaxarii corecte sau somnului corect. Litera acestei luni, „samech” (s), semnifica „reazem / sprijin / nadejde”. Adevaratul sprijin in Dumnezeu confera incredere in afirmarea sfinteniei oamenilor si rezistenta fata de cei potrivnici acesteia. Acest lucru se reflecta in sarbatoarea Hanuka si in semnul zodiacal al Sagetatorului.In consecinta, Benyamin / Beniamin , tribul lunii Kislev, era alcatuit din bravi luptatori, ale caror teritorii inglobau Sfantul Templu.

O persoana nascuta sub semnul Sagetatorului este un optimist din leagan. Ii place totul, totul este pus in ordine in cel mai bun mod posibil. Astfel de oameni inteleg ca ei insisi pot rezolva orice problema si vor face totul pentru asta. Adesea, Sagetatorul este prea optimist, are tendinta sa exagereze. El este un filozofi innascut, profesor, mediator, prieten. Potrivit horoscopului evreiesc, ii place sa calatoreasca, iubeste libertatea si spatiile mari, este dependent de cercetare la scara globala, cunoaste alte culturi si religii. Este foarte bucuros sa impartaseasca aceste cunostinte cu oricine este interesat.

Capricorn (21 decembrie – 19 ianuarie)

Capricorn – luna lui Tevet. In aceasta luna se invata cultivarea maniei corecte. Talmudul sfatuieste ca ceilalti oameni sa fie priviti mereu favorabil, si avertizeaza ca mania este intotdeuna ceva ce trebuie a fi evitat. Exista, totusi, o manie pozitiva, adica simtamantul ce se vadeste in ceea ce trebuie a fi respins. Dan, numele tribului acestei luni, inseamna „a judeca”. Litera lunii Tevet este „ayin”, avand semnificatia de „ochi”.Cei doi ochi au fost daruiti oamenilor pentru a discerne corect intre ceea ce putem accepta si ce nu in viata. Capacitatea de a respinge mereu lucrurile negative este simbolizata de Capricorn, oaia fiind binecunoscuta pentru perseverenta.

Capricornul este un semn pamantesc, foarte bine conectat la lumea materiala. Energia sa interioara se refera la elementul apa. Acest lucru explica dorinta Capricornilor de a fi utili, de a ajuta si de a avea grija. Cei nascuti in aceasta luna au nevoie de prosperitate materiala si sunt foarte ingrijorati de ziua de maine. Ei au incredere numai in simturile lor, ceea ce face dificila perceperea a tot ceea ce depaseste limitele vizibile si tangibile. Capricornii in horoscopul evreiesc sunt oameni minunati de familie. De cele mai multe ori nu sunt religiosi, pentru ca ei sunt sub controlul puternic al partii materiale a lumii. Oamenii nascuti in luna de Tevet sunt responsabili, ingrijiti, economici, punctuali, pentru ca timpul este bani.

Vărsător (20 ianuarie – 18 februarie)

Varsator – luna lui Shevat. Atributul acestei luni este „mancatul corect”. Litera lunii Shevat , „Tzadik” (tz) , inseamna „virtuos”. Adevarata provocare a spiritualitatii umane este daca transformam mancatul si alte activitati pamantesti intr-o experienta spirituala, sau ne predam intru totul satisfactiei elementare a simturilor. Prin purificarea atitudinii fata de latura materiala a existentei, oamenii pot deveni mijloacele de impartire a bunavointei Domnului catre lume. Acest fapt este reflectat de semnul astrologic al Varsatorului , impartitorul de apa. Teritoriile lui Asher / Aser , tribul acestei luni , erau vestite prin belsugul de hrana adus de ogoare. Varsatorii sunt, prin natura lor, razvratiti, deoarece sunt cel mai adesea deranjati de viata personala, de unicitatea si individualitatea ei. Ei folosesc toata vointa lor pentru a rupe vechile limite.

Trecutul pentru Varsator este doar trecator, de care incearca sa scape, pentru a gasi ceva nou si necunoscut. Un nou adevar, mai potrivit pentru timpurile noi. Varsatorii, potrivit horoscopului evreiesc, devin oameni de stiinta minunati, hackeri, asistenti sociali. Ei reusesc in chestiuni legate de ceva revolutionar. Varsatorul este unic. El se distinge din multime si nu trece neobservat. Oferind sperante mari inca din copilarie, la maturitate este un idealist care, cu ideile lui neobisnuite, incearca sa schimbe lumea. Ii pasa de bunastarea intregii omeniri si gaseste modalitati de a rezolva problemele lumii. Cel mai mare obstacol pe care trebuie sa-l depaseasca este propriul sine. Varsatorii au o influenta exceptionala si unica asupra istoriei omenirii.

Pești (19 februarie – 20 martie)

Peste – luna lui Adar. Sarbatoarea centrala a acestei luni este Purim, care celebreaza interventia mainii ascunse a lui Dumnezeu de-a lungul istoriei. Litera lunii Adar, „kuf” (k), inseamna „maimuta”. Sarbatoarea de Purim oglindeste inhibitiile care ascund adevarata esenta interioara a oamenilor. Prin intermediul „rasului corect”, atributul lunii Adar, obstacolele se transforma in oportunitati, iar porunca unei distrugeri se preschima in zi de sarbatorire. Aceasta transformare are loc cu o mare viteza, asemeni celei a tribului lunii Adar, Nafti / Neftali , cuprinzand pe cei mai agili fii ai lui Iacob.

Potrivit horoscopului evreiesc, Pestii sunt siguri in orice afacere, profit si bogatie, prosperitate, casatorie. Sunt deosebit de sensibili si vulnerabili, au o intuitie buna in comparatie cu alte semne. Seriosi in toate, indiferent daca e vorba de opinia, gandurile sau hobby-urile lor. Multi Pesti sunt dotati cu talente de matematicieni, oameni de stiinta, fizicieni. Simbolul zodiei Pesti in zodiacul evreiesc este format din doi pesti care inoata in directii opuse, unul in amonte, celalalt in aval. Pestii sunt de obicei foarte linistiti. Acestia absorb problemele altora, ca buretii. Din acest motiv, ei au tendinta de a fi supraponderali, corpul lor absoarbe cu usurinta apa. Fizica, chimia, filosofia si psihologia sunt a doua natura a Pestilor. Ei stiu sa inteleaga, sa daruieasca si sa ierte, sa sustina fara invidie, sa iubeasca – la asta ar trebui sa aspire toata lumea.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Cele trei legume care te hidratează indiferent de anotimp. Sunt delicioase și pot fi combinate în numeroase moduri
Capital.ro
Interzis pentru cei care fac ITP-ul. Se face dosar penal. Pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare
Playtech.ro
Iubita lui Selly, fotografiată FĂRĂ haine! Imaginile au APĂRUT pe net
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Alex Bodi, acuzații la adresa fostei iubite. Cei doi se află în Mykonos, dar în hoteluri diferite
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Discuție HALUCINANTĂ între mama și suspectul crimei din Brăila: „Mai mult de 12, 13 ani nu faci”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben de vijelii în mare parte din țară! Zonele din România în care vor fi ploi torențiale și căderi de grindină
Capital.ro
Cristian Cioacă e terminat. Decizia care îl înfundă pe fostul soț al Elodiei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
Descoperirea făcută de oamenii legii, care ar putea rezolva definitiv cazul crimei din Brăila! A fost găsită în casa mamei suspectului
substantial.ro
Oficialii turci critică SUA pentru invitația adresată lui Netanyahu de a vorbi în Congres
MediaFlux
Se dau BANI de la stat! SUMELE variază între 2.000 și 5.000 de lei de PERSOANĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!