HOROSCOPUL CHINEZESC. Ponta e compatibil cu Tăriceanu. Antonescu – compatibil cu Băsescu

"Niciodată să nu spui 'niciodată'!" Nu ştiu cine este autorul acestui dicton, dar ştiu că el se aplică perfect atunci când e vorba de politică.

26 feb. 2014, 18:47
HOROSCOPUL CHINEZESC. Ponta e compatibil cu Tăriceanu. Antonescu – compatibil cu Băsescu

Alianţele se modifică, principiile se schimbă şi ele, iar oameni care, până mai ieri, ar fi jurat că nu pot să lucreze împreună, descoperă că, de fapt, au multe în comun şi că pot colabora fără probleme. Sigur, problemele sunt luate, în calcul, că eventualitate, dar cel puţin, la nivel declarativ, „părţile implicate” sunt hotărâte să le evite.

La un moment dat, însă, totul se destramă… Apoi… „Lung prilej de vorbe şi de ipoteze”…

Acum, destrămarea alianţei USL este în centrul atenţiei. Victor Ponta şi Crin Antonescu, sunt şi ei, în centrul atenţiei.

Daniel Constantin, mai puţin, deşi surprizele nu vor întârzia să apară, domnia sa fiind născut chiar în zodia care guvernează anul 2014 (Anul Calului).

În ceea ce-i priveşte pe liderii PSD şi PNL, aceştia sunt născuţi în zodia Fecioarei, din astrologia europeană şi, teoretic, ar fi trebuit să colaboreze perfect măcar până în 2020, aşa cum stabiliseră la semnarea protocolului USL.

Diferenţele se regăsesc în numerograma fiecăruia: Victor Ponta, născut în ziua de 20(septembrie), este marcat de cifră 2 (2+0=2), considerată „Cifra Diplomatului”, iar Crin Antonescu, născut într-o zi de 21, este marcat de „Cifră Jucătorului” (2+1=3).

Şi diferenţele nu se opresc aici: potrivit astrologiei chinezeşti, Victor Ponta este născut în Anul Şobolanului de Apă, iar Crin Antonescu, în Anul Mistreţului de Pământ.

Cei născuţi în zodiile amintite pot colabora numai dacă miza este foarte importantă şi, de regulă, pot lupta împreună pentru ceva care îi interesează pe ambii, dar le este foarte greu să împartă ce au obţinut.

Nativul Şobolan este un foarte bun diplomat şi încearcă să obţină, în urma negocierilor, chiar mai mult decât spera, în timp ce nativul Mistreţ este foarte sigur pe sine, îşi asumă riscuri foarte mari şi nu renunţă la ceea ce consideră că îi aparţine sau i se cuvine.

Fiecare dintre cele două zodii chinezeşti amintite este înscrisă, însă, în câte un aşa-numit „triunghi al afinităţii” sau „cooperării”.

Zodia Şobolanului face parte din „Triunghiul acţiunii”, alături de zodiile Dragon şi Maimuţă.

Zodia Mistreţului face parte din „Triunghiul reacţiei”, alături de zodiile Iepure şi Oaie.

Celelalte 6 zodii sunt: Bivol-Sarpe-Cocos grupate în „Triunghiul cumpătării”, respectiv Tigru-Cal-Câine, grupate în „Triunghiul protecţiei”.

Se spune că alegerea partenerilor (de afaceri, sentimentali, politici etc) ar trebui să aibă în vedere aceste legături foarte strânse care există, la nivel energetic, între zodii. Gruparea lor nu este deloc întâmplătoare pentru că se bazează pe caracteristicile fiecărui semn zodiacal.

Dacă e să ţinem cont doar de aceste principii, nu ar trebui să ne mire faptul că, după destrămarea alianţei, cel care s-a arătat interesat de continuarea colaborării cu Victor Ponta a fost Calin Popescu Tariceanu.

Dl Tăriceanu este născut exact la limita dintre zodiile Dragon şi Iepure, multe dintre elementele ce vin din astrograma domniei sale înclinând balanţa spre zodia Dragon. Iar zodiile Şobolan şi Dragon sunt compatibile!

În ceea ce priveşte relaţia dintre Crin Antonescu şi Traian Băsescu, se poate spune că ei sunt perfect compatibili.

Din punct de vedere astrologic, cel puţin! Pentru că fac parte din acelaşi „Triunghi al afinităţii” despre care pomeneam mai sus.

Există, însă, în astrologia chineză, şi o aşa-numită „Roata a conflictelor”, care evidenţiază „semnele zodiacale duşmane”: Şobolan/Cal; Bivol/Oaie; Tigru/Maimuţă; Iepure/Cocos, Dragon/Câine; Şarpe/Mistreţ.

Iar această relaţie conflictuală se extinde nu doar la nivelul relaţiei dintre indivizi. Ea influenţează, într-o mare măsură, şi norocul fiecărei persoane într-un anumit an.

De exemplu, dacă eşti născut într-o zodie „prietenă” cu zodia care guvernează anul ce te interesează, atunci norocul nu te va ocoli, vei avea succes şi toate-ţi vor merge din plin (sau măcar vei găsi soluţii mai uşor).

Dacă, în schimb, zodia ta este „în conflict” cu zodia ce guvernează un anumit an, atunci în anul respectiv „nu-ţi va fi prea bine”…

Sigur că aceasta este o abordare „simplistă”, atâta vreme cât nu se iau în calcul şi datele conţinute de numerograma numelui şi a datei de naştere.

De exemplu: 2013 a fost Anul Şarpelui. Şarpele este „duşmanul” Mistreţului, zodie în care este născut Crin Antonescu.

Teoretic, 2013 ar fi trebuit să fie unul foarte dificil, plin de necazuri şi insuccese. Or n-a fost aşa.

Una din explicaţii vine din zona numerologiei: dl Antonescu are Cifra Destinului 9. Iar în numerologie 9 înseamnă Noroc, Putere şi Protecţie.

Dacă anul 2014 va fi unul bun pentru politicieni, vă spun în articolul următor. În mod sigur, unii vor câştiga, alţii vor pierde. Dar o vor face pe mâna lor! Sau, mă rog, aşa ar trebui…

Oana Hanganu – astrolog