Horoscopul cosmic al divinităţilor hinduse: Influenţa zeilor indieni asupra planetelor

Exista mai multe tipuri de a interpreta un horoscop indian. O interpretare este legata de marile zeitati ale indienilor si asocierea acestora cu o anumita planeta sau corp ceresc din sistemul solar. Facand o mica extrapolare, fiecare dintre zeii indieni are in paza una sau mai multe zodii din astrologia europeana.

11 mart. 2015, 14:01

Surya – Soarele

Zodie: Leu

Zeul Soare este o deitate benefica si imparte oamenilor vitalitate, rezistenta, imunitate si fericire. Surya este considerat direct responsabil cu forta vitala care ne anima, vointa umana, puterea intelectului si o sumedenie de alte aspecte ale psihicului nostru. Tocmai de aceea ocupa un rol important in zodiac.

Citeşte şi Horoscopul copacilor magici: Descoperă secretele mistice ale druizilor

Cei patronati de Surya, respectiv Leii, sunt cu siguranta oameni plini de vitalitate si traiesc viata din plin. Sunt orgoliosi, in mod cert,insa orgoliul lor este sustinuta de o serie larga de calitati si nu poate fi vorba exclusiv despre vanitate. In general, ei reusesc sa straluceasca in orice aspect al vietii lor si se intampla extrem de rar sa isi propuna ceva si sa nu isi atinga scopul.

Lakshmi – Jupiter

Zodii: Sagetator, Pesti

Lakshmi este zeita prosperitatii, a bogatiei, a frumusetii si a valorilor materiale. Pe scurt, ea poate fi considerata si o patroana a norocului, intocmai cum Jupiter este considerat in astrologia europeana Marele Benefic.

Sagetatorii, primii protejati ai zeitei Lakshmi, sunt oameni cu personalitati complicate si complexe. Le face placere compania celorlalti, atat timp cat nu sunt nevoiti sa vorbeasca prea mult. In acelasi timp, sunt extrem de independenti si simt nevoia sa se izoleze din cand in cand pentru a-si pune gandurile in ordine. Sunt firi contemplative care iau viata in serios. Totusi, in mo paradoxal, au un simt al umorului fenomenal si sunt o gura de aer proaspat in orice circumstanta.

Citeşte şi Horoscopul african: Fiecare zodie are un corespondent deosebit

Pestii sunt persoane cu firi foarte sensibile si trairi emotionale profunde. Ei nu iau nicmi in joaca. Chiar daca au simtul umorului si au un os satiric in ei, Pestii sunt rareori malitiosi cu adevarat. De regula, sunt foarte romantici si visatori insa se intampla sa le lipseasca din cand in cand increderea de sine.

In dragoste sunt parteneri foarte loiali insa nu sunt tot timpul stabili din punct de vedere emotional, tocmai pentru ca au univers interior atat de bogat.

Continuarea pe Kudika.ro.