Horoscopul egiptean pierdut: Cum te influenţează cei 8 zei protectori din Hermopolis

Descoperă zodiacul egiptean pierdut. În mitologia egipteană, Ogdoad desemnează 8 zeităţi primare venerate în Hermopolis timp de 3 dinastii, începând cu 2686 până în 2134 I.Hr. Aceştia formau 4 cupluri şi erau asociaţi cu cele patru stări fundamentale ale existenţei.

20 ian. 2015, 08:38
Horoscopul egiptean pierdut: Cum te influenţează cei 8 zei protectori din Hermopolis

1. Zeii egipteni Nun si Naunet – Zodii de apa: Rac, Scorpion, Pesti

Asa cum este descrisa geneza universului in mitul Ogdoad, Nu se traduce prin abis. In timp ce aspectul feminin – Naunet – este reprezentat cu cap de sapre, latura masculina este reprezentata cu cap de broasa. In orice caz, primul dintre cuplurile primordiale stapanea apele nesfarsite din care s-a ridicat nu doar zeul Ra ci intregul cosmos, scrie Kudika.ro.

Citeşte şi HOROSCOP 2015 după care se ghidau şi faraonii egipteni. Ce îţi prezice pentru zodia ta

In zodiacul european, acestia vegheaza asupra zodiilor acvatice, asociate de regula cu latura emotionala si cu sufletul. De altfel, Racii, Scorpionii si Pestii se lasa manati in primul rand de sentimente. Intreaga lume a acestor nativi este construita pe baza starii sufletesti.

Racii sunt cei mai instabili dintre nativi dar acest lucru nu este influentat doar de elementul care ii anima, ci si de influenta pe care o primesc de la Luna, astrul care ii guvenreaza. In functie de fazele acesteia, cei nascuti in Rac isi schimba deseori si starile sufletesti. De altfel, nu sunt putini nativii care se plang de insomnii sau stari de agitatie atunci cand Luna ajunge in faza maxima.

Scorpionii sunt cei mai misteriosi dintre nativii elementului apa. Ei se inconjoara cu un soi de bula energetica prin care filtreaza nu doar sentimentele pe care le trimit catre ceilalti, ci si sentimentele celorlalti catre ei. Este un mecanism excelent de protectie, chiar daca multi dintre Scorpioni nu sunt constienti de acesta. Una dintre marile calitati ale celor nascuti sub acest semn este faptul ca vor reusi sa tina in echilibru laturile emotionale cu cele intelectuale. Cu alte cuvinte, acestia sunt nativii care iau cele mai multe dintre decizii atat cu inima cat si cu mintea.

Citeşte şi Zodiacul Anasazi: Secretul unei civilizaţii dispărute

Pestii sunt cei mai buni exponenti ai laturii emotionale in ceea ce priveste semnele de apa. Ei se afla mereu in cautarea dragostei si nu se simt impliniti daca nu iubesc. Si au multa iubire de daruit, chiar daca reusesc uneori sa poarte in public masti reci si distante. Au firi romantice si tanjesc dupa un partener cu o structura sufleteasca asemanatoare cu a lor.

Continuarea pe Kudika.ro.