HOROSCOPUL FLORILOR, bun de consultat înainte de ZIUA ÎNDRĂGOSTIŢILOR

Împărțit în 9 zodii, grupate după ziua de naștere, Horoscopul Florilor relevă caracterul femeilor, particularități picante și detalii ale personalității acestora despre care se credea că e bine să fie cunoscute de partener, fie că era vorba despre o simplă (dar complicată) idilă ori un viitor mariaj.

12 feb. 2014, 10:43
HOROSCOPUL FLORILOR, bun de consultat înainte de ZIUA ÎNDRĂGOSTIŢILOR

În funcție de ziua de naștere, cele 9 zodii botezate cu nume de floare sunt: Floarea-Soarelui (pentru femeile născute în zilele de 1, 10, 19 și 28), Bujorul (pentru cele născuți în zilele de 2, 11, 20 și 29), Papucul-Doamnei (pentru cele născute în zilele de 3, 12, 21, 30), Albăstreaua (pentru cele născute în zilele de 4, 13, 22, 31), Irisul (pentru cele născute în zilele de 5, 14, 23), Macul (pentru cele născute în zilele de 6, 15, 24), Orhideea (pentru cele născute în zilele de 7, 16, 25), Margareta (pentru cele născute în zlele de 8, 18, 26), Trandafirul (pentru cele născute în zilele de 9, 18, 27), informează revistafelicia.ro.

Citeşte şi HOROSCOP: Poziţia sexuală preferată, în funcţie de zodie

Există o caracteristică principală, dată de ziua de naștere, dar și o caracteristică secundară, dată de anul nașterii. Pentru a afla cărei zodii corespunde anul nașterii tale, nu trebuie decât să aduni toate cifrele care compun anul, iar apoi cifrele din suma rezultată, încă o dată, și încă o dată, până se obține un număr de la 1 la 9. De exemplu, dacă ești născut pe 29 decembrie 1968, vei căuta, o dată, pentru a afla trăsăturile principale de caracter la zodia Mărului (care corespunde zilei de naștere: 29) și pentru trăsăturile secundare de caracter la zodia Macului (care corespunde anului nașterii, calculat astfel: 1968 înseamnă 1 + 9 + 6 + 8 = 24, apoi 2 + 4 = 6). Caracterul tău e marcat de cele două semne zodiacale.

Dar și anul pe care-l parcurgem are propria lui zodie, pentru 2014, aceasta fiind Orhideea (2 + 0 + 1 + 4 = 7). Citind specificul acestei zodii, poți înțelege în ce fel evenimentele anului Orhideei te vor influența.

Și acum, iată care e, în câteva cuvinte, specificul fiecărei zodii din Horoscopul Florilor.

Floarea-Soarelui

Ca și florii care își întoarce fața după lumină, și ție îți place să fii în lumina reflectoarelor, în centrul atenției. Nu te saturi niciodată e complimente, de aprecieri, de cuvinte frumoase. Ești, totodată, o persoană sigură pe tine, încrezătoare, care și-a făcut un stil de viață din a fi în fruntea celoralți. Îți place să ți se acorde atenție, dar nu ești mofturoasă sau îngâmfată. Dimpotrivă, te caracterizează generozitatea și te dovedești o bună și de folos prietenă.

Bujorul

Femeile născute sub acest semn zodiacal pun în prim-plan iubirea. Ba chiar, aș spune: pasiunea. Dragostea lor e senzuală, când delicată, când pătimașă. Persoanele din acest semn obișnuiesc să se implice profund în orice relație – „până peste cap”, s-ar zice – dăruind totul persoanei iubite.  Ca și bujorul, își ascund frumusețea (trupească și sufletească) într-un receptacul bine strâns, pentru ca în momentul în care iubirea apare să înflorească total, sincer, fără rezerve. Sigur, așteaptă de la partener aceeași dăruire, iar când nu o primesc se ofilesc, risipindu-și petalele fără putință de apărare.

Papucul-Doamnei

În ciuda numelui, femeia din această zodie nu e una atât de puternică încât să își țină partenerul… sub papuc. E visătoare, rafinată și romantică, mereu atentă la detalii și organizează totul din timp. Este o fire modestă, retrasă – atunci când simte că nu e primită cu brațele deschise. Are înclinații artistice – poate muzică, pictură, poate artă culinară -, îi place să se înțeleagă cu cei din jur și face eforturi în acest sens.

Albăstreaua

Are o personalitate debordantă și îi place să se implice în tot felul de proiecte (chiar dacă nu sunt proiectele ei). Se zice că nu are rădăcini… Dar, ca și planta pe care o reprezintă, are… rizomi, care se întind peste tot și o țin legată de oameni și de evenimente. Este o persoană gata oricând să îi sfătuiască pe ceilalți, să ajute, să consoleze. Are o fire deschisă și devotată, doar că uneori poate deveni obositoare cu insistențele ei de a fi de folos. I se iartă însă orice exces, câtă vreme scopul este unul nobil.

Irisul

Este semnul zodiacal care exprimă cel mai bine persoanele creative, optimiste, vesele. Există și o doză de mister și seducție, la acest semn, și asta face ca ele să aibă parte mereu de admiratori. Optimismul Irisului conduce uneori la credulitate – le vine prea greu să creadă că lumea are și părți rele – iar asta le poate pune și în situații neplăcute. Au însă capacitatea de a depăși repede astfel de momente. Se adaptează lesne la orice situație și, mai mult chiar, reușesc să-i ajute și pe alții să se adapteze. Nu-i de mirare că prietenii apelează foarte des la femeile născute în acest semn, atunci când se simt vulnerabili.

Macul

Fire calmă, sensibilă, … senzitivă…, se simte bine doar în locurile care îi oferă confort și siguranță. Preferă relațiile stabile – căsătoria cu o persoană echilibrată și potentă financiar i s-ar potrivi cel mai bine, căci are nevoie să se înconjoare de lucruri stilate, de oameni rafinați și să știe că viața ei este organizată, pusă la punct până în cel mai mic amănunt. Dacă nu reușește să își afle partenerul potrivit, preferă singurătatea, în care se ofilește, an după an, ca floarea macului atunci când e ruptă de pe tija ei și aruncată în soarele puternic.

Orhideea

Această floare o caracterizează pe femeia curioasă și inventivă, mereu dispusă să încerce experiențe noi. Este foarte frumoasă, are un caracter nobil și rafinament înnăscut, fapt pentru care e admirată de toți cei din preajmă. Unora caracterul ei poate să li se pară un pic cam rece, pretențios, asta până când ajung să o cunoască mai bine și să își dea seama că e o persoană loială, integră și mereu gata să ajute.

Câteodată, poate să surprindă prin acțiunile ei, altădată, preferă să se învăluie în mister. Uneori e frustă, alteori delicată, suavă. Dar nu-i mai căutați vini, amintiți-vă că și banala Gura-Leului tot din neamul orhideelor este!

Margareta

Te caracterizează sinceritatea și fidelitatea, dar uneori cazi în păcatul… navității, ceea ce te va face să piarzi multe lucruri importante,  de-a lungul existenței. Lecția ta de viață ar trebui să fie: rămâi iubitoare și deschisă, însă învață să fii și prudentă, mai ales cu persoanele pe care nu le cunoști prea bine! Și nu, nu-ți lăsa rupte petalele de un partener nehotărât, care vrea să știe dacă „vine” sau „nu vine” dragostea în viața lui.

Trandafirul

Persoanele născute sub acest semn al zodiacului sunt atrase de filosofie, poezie, artă și natură. Nu tolerează cruzimea și nedreptatea și simt adeseori nevoia să intervină, aproape patetic, pentru a îndrepta starea lucrurilor. Asta le face să fie impulsive, iar după ce actul de justiție s-a încheiat, să trăiască un acut sentiment de derută. Nici impulsivitatea, nici anxietatea de după nu fac bine, mai ales că persoanele din semnul trandafirului au nevoie de armonie și echilibru în tot ceea ce întreprind. Nu vor mai scoate ghimpele din teacă dacă vor avea alături dragostea și sentimental de securitate oferit de partenerul de viață și/sau familie.