HOROSCOPUL ŢIGĂNESC: Cât de NOROCOS îţi e DESTINUL, în funcţie de previziunile nomazilor!

Horoscopul tiganilor este recunoscut in principal pentru puterea de a prezice viitorul si norocul pe care ti l-a rezervat destinul.

25 aug. 2017, 05:55
HOROSCOPUL ŢIGĂNESC: Cât de NOROCOS îţi e DESTINUL, în funcţie de previziunile nomazilor!

Acest popor nomad, pentru care misticismul este un modus vivendi, nu putea sa nu-si construiasca propriul zodiac, cu semne numite dupa universul ce-i era familiar. Pumnalul, Coroana, Sfesnicul, Roata, Clopotul, Moneda, Cutitul, Toporul, Potcoava, Cupa, Capela – toate amintesc de conditia lor de calatori, de ghicitori, dar si de oameni… iuti la manie.

PUMNALUL (21 martie – 20 aprilie)

Ca sa intelegi aspectele zodiei, trebuie sa tii seama de obiectul al carui nume il poarta. Pumnalul – de obicei cu plasele de os – este unul foarte important pentru nomazi. In vechime, cu pumnalul ei isi croiau drum prin hatisurile codrilor si tot cu el se aparau de salbaticiuni si de omul viclean.

Pumnalul semnifica darzenia, cutezanta, neinfricarea, pe cel care merge in cercetare, pentru a vedea daca drumul nu e plin de primejdii.

Despre cei nascuti in zodia Pumnalului se spune ca nu cunosc frica si ca le place sa fie mereu cei dintai. Nu vor da inapoi de la nici o lupta, indiferent daca asta inseamna lupta cu seaman sau cu propriul ego.

Cauta mereu sa fie invingatori. Sa cunoasca succesul.

Au multa vointa si nu se lasa doborati de greutatile vietii.

Sunt loiali familiei, neamului, prietenilor si nu precupetesc nici un efort pentru a-i proteja pe cei dragi.

COROANA (21 aprilie – 20 mai)

Coroana reprezinta nu doar semnul puterii, ci si al bogatiei, care in universul gitan – ca si in cel din afara lui – se suprapun adeseori. Cine are avere, poate sa conduca… familia, tribul, tara… lumea.

Oamenii nascuti sub acest semn au determinarea de a face bani. Muncesc mult, cu mainile, dar si cu mintea. Vor face bani poate mai multi datorita istetimii lor, decat datorita priceperii la vreun mestesug.
Chiar daca nu vor avea avutii de la inceput, le vor dobandi.

Coroana inseamna: aur, salbe, banet.

Insa zodia care le da atata putere si bogatie, le poate lua si mintile. De aceea este bine sa invete ce inseamna cumpatarea si darnicia. Sa nu adune doar pentru ei, ci sa si imparta ceea ce dobandesc.

Unii dintre nativii zodiei, care nu vor sa-si insuseasca si lectiile de viata, vor ajunge, din avaritie, sa faca fapte reprobabile. Vor minti, vor insela ori isi vor vinde apropiatii.

Cei care insa vor tine seama de aceste lectii, vor ajunge sa conduca cu intelepciune lumea lor – fie ea mai mica sau mai mare.

SFESNICUL (21 mai – 20 iunie)

Vom incepe prin a deslusi semnificatia primara a denumirii zodiei. Sfesnicul este cel care raspandeste lumina si alunga intunericul. Prin urmare, nativii zodiei sunt si ei „purtatori de lumina”.

Pentru ca in contextul umanitatii lumina este simbolul cunoasterii si al intelepciunii, asta denota ca acei nascuti in zodia Sfesnicului vor fi oameni cu drag de invatatura, care vor ajunge departe pe drumul destinului lor datorita acumularii, asimilarii de noi si noi informatii.

Sunt persoane capabile sa invete dar si sa-i invete pe ceilalti. Pot fi dascali priceputi, dar si scriitori, filosofi ori lideri spirituali.

Vor fi mereu admirati pentru ceea ce sunt si pentru ceea ce fac. Uneori insa vor fi pizmuiti.

Vor fi mereu gata sa daruiasca din preaplinul mintii lor sclipitoare fara a se teme ca astfel cupa spiritului lor se va goli.

Generozitatea ii caracterizeaza, si prin asta intelegem ca daruiesc din energia lor, din stiinta lor, din fiinta lor, pentru evolutia celor de alaturi.

ROATA (21 iunie – 21 iulie)

Despre nativii din Roata se spune ca sunt marcati de instabilitate. Fie este vorba despre instabilitate psihica, fie despre una emotionala, fie, in cele din urma, despre instabilitatea… locativa.

Persoane mereu in miscare, greu isi vor afla un loc al lor. La fel de greu le va fi sa puna bazele unei relatii durabile, cu atat mai putin unei familii. Sigur, nu toti nativii zodiei vor trece prin viata singuri, insa chiar si aceia car vor avea un camin, vor petrece mult timp departe de el, iar relatiile cu membrii familiei vor atarna mereu de un fir de ata.

Pe de alta parte, insa, ar trebui sa vedem si latura buna a caracterului lor de… nomazi. Vor cauta intotdeauna locuri noi, pe care le vor cartografia pentru cei ce vin dupa ei. Vor fi deschizatori de drumuri, vor rezista la toate provocarile unui drum, vor avea initiative, vor scormoni, vor deschide drumuri noi in domeniul in care lucreaza.

Li se potrivesc meserii care presupun multe deplasari – eventual in strainatate.

STEAUA (22 iulie – 22 august)

Cei nascuti in acest semn au parte de cea mai norocoasa dintre zodii. Sunt destinati sa straluceasca. E menirea lor, inca din clipa in care s-au nascut. Sunt stea care lumineaza si stea care calauzeste. Sunt lideri prin excelenta si mai mult decat atat.

Nu vor trece prin viata neobservati. Vor excela in orice domeniu si-ar dori sa profeseze, dar vor fi de asemenea buni copii, buni parteneri la drum lung, buni parinti.

Persoane pozitive si optimiste, isi fac repede prieteni, strand repede simpatii. Au carisma si har pentru a intemeia noi relatii si pentru a-i impaca pe cei din jur, unii cu altii.

Plini de calitati, vor starni, poate, si invidia celor din jur. Viata lor nu va fi numai cer senin. Vor fi si nori, si furtuni, si gauri negre. Dar le vor depasi pe toate cu fruntea sus. Consecventi in tot ce fac si onesti, isi vor castiga in cele din urma locul binemeritat in comunitate.

CLOPOTUL (23 august – 22 septembrie)

Pot fi descrisi cu usurinta ca niste oameni disciplinati. Cei mai disciplinati din lume. Isi impun si urmeaza cu atata strcitete propriile reguli, incat este imposibil sa nu-si implineasca profetiile.

Punctuali, nu vor rata niciodata termenele pe care le au de atins. Plini de vointa, nu vor renunta nicicand la proiecte. Razbatatori, vor face fata oricaror greutati si vor depasi orice piedici.
In profesie, vor porni de la baza si vor urca – atat de mult cat pot sa urce, in functie de pregatirea pe care o au.

Nu se vor opri din invatat, in nici o zi a vietii lor, fie ca vorbim despre scoli pe care le urmeaza sau studiu individual. Perfectionisti, vor face totul pentru a fi mai buni maine decat sunt azi.

Responsabili, isi asuma greselile coechipierilor si imparte cu ei victoriile. Sunt predestinati sa ocupe functii in societate sau in profesie.

In familie vor fi considerati poate prea rigurosi. E nevoie sa lase, din cand in cand, scortosenia deoparte si sa se abandoneze in bratele calde ale celor dragi.

MONEDA (23 septembrie – 22 octombrie)

Zodie duala, Moneda spune ca nativii vor avea doua fete si sunt mereu in cautarea liniei de mijloc, a echilibrului. O zi luminoasa urmeaza alteia intunecate. Un gand bun vindeca un gand rau. O fapta curata limpezeste o nedreptate. In dorinta de a nu se mai zbate intre aceste dimensiuni ale existentei lor, cei nascuti sub acest semn vor face mereu eforturi de a pastra calea dreapta, fix pe mijloc, intre tentatiile de orice fel.

De aceea, nativii nu-si vor permite dezordinea, neglijenta, caderea in pacat. Isi vor infrana pornirile si vor avea grija ca imaginea lor sa nu fie stirbita. Vor fi admirati pentru verticalitatea lor.

Multi nativi vor face usor cariera in justitie, iar aceia care vor alege alte profesii se vor dovedi constiinciosi si tenace in rezolvarea sarcinilor ce le revin.

CUTITUL (23 octombrie – 21 noiembrie)

Cei nascuti sub acest semn sunt caracterizati prin agerimea mintii si iuteala trupului. Ar fi calitati nobile, daca nu ar fi, de asemenea, impulsivi, iuti la manie, nestapaniti.

Cei din zodia Cutitului nu au rabdare cand isi doresc ceva – mai cu seama dreptatea, pe care si-o fac singuri, in ciuda regulilor si a legilor.

Mai sunt, de asemenea, dornici de libertate. Nu le poti impune norme, nu-i poti ingradi, nu-i poti incuia in casa.

Lectia lor de viata este sa-si stapaneasca pornirile primare si sa-si canalizeze energiile numai catre fapte bune si catre gasirea echilibrului in toate. Astfel, se vor impune inaintea tuturor si vor castiga respect si admiratie.

TOPORUL (22 noiembrie – 21 decembrie)

Sunt recunoscuti pentru capacitatea lor de a gasi solutii chiar si acolo unde oricine altcineva ar renunta. Este puterea Toporului de a dobora orice obstacol. Taie si trunchiurile groase ale necazurilor, si hatisurile grijilor. Daca este manuit cu indemanare, toporul isi dovedeste eficienta! Dusmanii lor trebuie sa se fereasca, pentru ca el nu pregeta sa-i loveasca cu putere.

Pe de alta parte, insa, nativii zodiei sunt niste aventurieri, in doua sensuri – si in ce priveste aventura si tentatia noului, si in ceea ce priveste amorul.

Iubesc libertatea tot atat de mult precum iubesc… dragostea. Se avanta in relatii cu capul inainte, cu toata puterea si cu toata credinta. Dar nu sunt capabili sa ramana prea mult timp intr-o relatie. Sunt cuceritorii zodiacului. Si atat.

Multi nativi nu sunt capabili sa intemeieze un camin, iar daca o fac, e sortit disolutiei. Sut predispusi la aventuri extraconjugale si, chiar, la divort.

POTCOAVA (22 decembrie – 20 ianuarie)

Cei nascuti sub semnul potcoavei sunt considerati cei mai norocosi din lume, si nu neaparat pentru ca ar avea parte de bogatii si de glorie. Ei nu isi propun sa dobandeasca averi nemasurate, nici functii sus-puse, sunt mai degrabi modesti in dorinte. Si truditori. Dar vor obtine intotdeauna putinul acela spre care tintesc… si ceva pe deasupra.

Nu le vine nimic din cer, pentru tot ce au vor munci, in unele etape ale vietii lor vor munci chiar din greu, dar trebuie spus ca ei au ceva mai de pret decat banii: au parte de fericire. Poate nu de la inceput, dar o vor dobandi si se vor bucura indelung de ea. Chiar daca raul le va da tarcoale, ei vor reusi sa il indeparteze din viata lor.

Ce-si doresc cel mai mult nativii zodiei este sa fie iubiti. Iar cei mai multi dintre ei vor cunoaste binecuvantarea unei iubiri puternice, profunde, impartasite. Cei putini dintre ei care nu vor atinge dragostea visata, se vor cufunda in munca, pentru a nu trai dezamagirile si depresia.

CUPA (21 ianuarie – 19 februarie)

Cei nascuti sub acest semn sunt persoane foarte flexibile, care reusesc sa se adapteze usor situatiilor diferite pe care le au de traversat in viata. Nu se tem de schimbari, pentru ca au abilitatea de a le tine in frau, de a le controla.

Nativii din Cupa sunt probabil cei mai intuitivi din intreg zodiacul. Isi dau seama cu o secunda inaintea tuturor despre ce urmeaza sa se intample si, mai mult decat atat, pot prefigura urmatoarea miscare pe care o au de facut, astfel incat sa nu fie luati prin surprindere.

Reusesc sa gaseasca solutii ingenioase la toate problemele cu care se confrunta. Iar in privinta banilor si a profesiei, se numara printre aceia care nu au a se plange de nereusite.

Ceea ce-si doresc cu precadere de la viata este dragostea. Mai presus decat faima si avere vor sa fie iubiti.

Daca e sa aiba o meteahna, atunci vorba despre neputinta de a incheia unele actiuni pe care le incep, mai ales atunci cand traverseaza perioade de reverie sau de spleen.

CAPELA (20 februarie – 20 martie)

Nativii zodiei se remarca prin capacitatea de a oferi, neconditionat, iubire si devotament. Puterea lor de daruire si increderea pe care o au in semeni sunt atat de mari, incat uneori sunt inselati si tradati chiar de catre aceia pe care i-au ajutat cu toata buna-credinta. In generozitatea lor, insa, nu vor aduce reprosuri celor care i-au ranit cu buna stiinta.

Cei nascuti sub acest semn se raporteaza la lume prin intermediul sentimentelor. A simti si a trai pozitiv! – acestea sunt comandamentele vietii lor. Bunatatea lor nu este insa perceputa la acelasi nivel de ceilalti si nu de putine ori ajung sa fie victime ale rautatii semenilor.

La cat de des le este inselata increderea, ai spune ca ar trebui sa vina si momentul „invataturii de minte”, cand se vor dovedi mai circumspecti, mai atenti. Doar ca… asta nu se va intampla nicicum. Intr-un fel, ei isi afla fericirea (si si-o pastreaza) tocmai datorita acestei perspective conciliante asupra vietii, asupra lumii.