HOROSCOPUL TOAMNEI: Bani, dragoste, sănătate, carieră

HOROSCOPUL TOAMNEI: Află ce au rezervat astrele pentru fiecare zodie în ultimele luni ale anului. 

10 sept. 2014, 14:22
HOROSCOPUL TOAMNEI: Bani, dragoste, sănătate, carieră

BERBEC 21.03 – 20.04 Berbecii au mult de lucru

DRAGOSTE: Septembrie este una dintre cele mai complicate luni din acest an, iar mulțimea problemelor din alte domenii de viață poate afecta serios calitatea implicării Berbecilor în relațiile cu cei dragi. Nu vor lipsi ocaziile de a iniția alte legături, neoficiale, ispititoare, iar acestea vor aduce și mai multe probleme. Din octombrie crește intensitatea dorințelor, iar sentimentele pot de­­veni mai profunde. Noiembrie este o lună plină de agitație din multe puncte de vedere, dar nu în mod special în plan relațional.

CARIERĂSeptembrie este de departe cea mai complicată lună în plan profesional pentru Berbeci, care-și doresc să fie recunoscuți ca persoane puternice, capabile să miște munții din loc și de aceea pun totul la bătaie. Acest asalt nu va da însă rezultatele așteptate. Poziția lor e fragilă, mai ales dacă nu ocupă de mult timp o anumită funcție și nu au avut ocazia de a stabili legături strânse cu echipa. Sunt posibile dezamăgiri, renunțări penibile, demisii și proteste. În octombrie le vine mintea la cap și iau decizii mai cuminți, favorabile propriului viitor, dar în noiembrie iar le cresc orgoliul și pretențiile.

SĂNĂTATE: Septembrie vine cu o amenințare serioasă la adresa echilibrului acestor nativi. Au mult de lucru, dar muncesc cu un sentiment profund de revoltă și se întreabă de ce trebuie să poarte pe umerii lor povara începuturilor. Au nevoie de un stil de viață mai simplu și mai eficient. Octombrie și noiembrie vin cu un alt pericol – răbufnesc pofte – în special culinare – pe care și le-au controlat până acum printr-un act de voință.

BANI: În septembrie sunt posibile evenimente dintre cele mai ciudate, de la pierderi la promisiuni neonorate ale superiorilor. Banii nu le ajung ca să poată face tot ce-și doresc. În octombrie se poate vorbi despre o mică echilibrare, palidă însă, pentru ca în noiembrie să li se destabilizeze iar bugetul.

TAUR 21.04 – 21.05 Taurii pierd bani

DRAGOSTE: În septembrie este posibil să se strice multe dintre relațiile importante, însă nu definitiv, pentru că în octombrie debutează o perioadă lungă de întărire și armonizare a acestor legături. Noiembrie se anunță a fi o lună intensă, cu numeroase momente de conflicte – constructive însă.

CARIERĂ: Toamna asta se va schimba felul în care Taurii percep ceea ce au de făcut la serviciu. Este posibil să fi definitivat un nou stil de lucru, cu intervale mai generoase de odihnă, bazat pe o mai bună organizare a muncii. Nu mai sunt chemați la raport, trași la răspundere sau sancționați cu asprime, ca până acum. Nativii care ocupă funcții importante pot avea însă parte de surprize de proporții în septembrie.

SĂNĂTATE: Există vești bune pentru unii și vești proaste pentru alții. Noutățile benefice îi vizează pe cei care au luat măsuri în ultimii doi ani și jumătate, renunțând la obiceiurile dăunătoare. Ceilalți se vor confrunta cu consecințele refuzului de a-și modifica stilul de viață – posibile afecțiuni asociate ritmului de muncă sau complicații generate de starea de stres continuu pe care nu au știut să o gestioneze. Pot descoperi boli agravate de lipsa de grijă față de propriul corp sau se pot manifesta primele simptome ale unor afecțiuni serioase. Octombrie și noiembrie nu aduc noi probleme la acest capitol.

BANI: De la jumătatea lunii septembrie începe o perioadă mai puțin fericită în plan financiar. Timp de nouă luni sunt posibile cele mai ciudate situații legate de banii proveniți din munca proprie – întârzieri, pierderi, uitare sau furt. Se poate întrerupe colaborarea cu unul dintre cei mai importanți investitori sau sponsori, din cauza unor complicații legale. În octombrie și noiembrie, această tendință va continua și se va accentua.

GEMENI 22.05 – 21.06 Gemenii trec prin mari schimbări în plan profesional

DRAGOSTE: Se încheie un lung șir de ex­pe­rien­țe e­­sen­­țiale, care le-au schimbat acestor nativi concepțiile despre dragoste și relații. Luna septembrie poate aduce complicații sentimentale, din cauza diverselor tensiuni la care sunt supuși Gemenii. Vor să mențină armonia, dar nu reu­șesc,  pentru că fac prea multe comparații între trecut și prezent. Luna octombrie promite mai multă luciditate. Noiembrie nu este o lună calmă, dar aduce prilejuri de clarificare a unor trăiri și chiar a unor relații.

CARIERĂ: Planul profesional e domeniul cel mai vizat de transformări, reconfigurări și schimbări. Începe o perioadă destul de lungă, de cel puțin doi ani și jumătate, în care se va petrece toată gama de evenimente care ajută la creșterea responsabilității la locul de muncă, la schimbarea stilului de viață asociat cu profesia aleasă și la o abordare mai serioasă a vieții de zi cu zi. Luna septembrie anunță aceste schim­­­bări, pentru ca octombrie să reprezinte debutul oficial al acestora. Sensul este benefic, dar procesul poate fi resimțit dureros, pentru că impune renun­ța­rea la stilul de muncă și de via­ță cunoscut. Noiembrie accentuează această direcție de răsturnare a planurilor.

SĂNĂTATE: Luna septembrie atrage atenția asupra unor mici disfuncții, cu care s-au mai întâlnit în prima parte a acestui an. De această dată, nativii vor fi ne­voiți să revolve cea mai mare parte a acestor probleme, pentru că nu pot continua așa. În octombrie se pot accentua anumite stări proaste, care să afecteze organe și funcții ale corpului. Tot din octombrie, Gemenii vor observa că obosesc mai repede, că nu mai sunt la fel de efi­cien­ți, că le lipsește apetitul și că trebuie să ia măsuri pentru a-și recăpăta tonusul de care au nevoie pentru a-și face bine treburile zilnice. Noiembrie este doar a doua lună dintr-o lungă perioadă care predispune la com­pli­ca­ții ale unor afecțiuni nedescoperite sau neglijate. Sunt vizate organele sexuale și gâtul.

BANI: În septembrie sunt posibile unele pierderi indirecte, prin deciziile eronate luate de un prieten, un protector sau o rudă. Și partenerul de cuplu ori de afaceri poate suferi o astfel de pierdere, devenind victima unei in­vestiții păguboase sau a unei idei năstrușnice, care pare excelentă, dar se va dovedi păguboasă. Tot în septembrie se accentuează nevoia de a împlini speranțele cuiva drag și de aici până la cheltuieli care depășesc bugetul nu mai e decât un pas. În octombrie intervine un element salvator, care va pune capăt acestei ten­dințe, prin apariția unui nevoi cres­cute de maturizare, de creș­tere a responsa­bil­ității. În noiembrie, această ten­dință va deveni și mai puternică.

RAC 22.06 – 22.07 Racii întâlnesc marea iubire

DRAGOSTE: Luna septembrie reprezintă punctul de început al unei lungi perioade de experiențe esen­țiale, care îi vor conduce pe Raci către descoperiri de mare importanță pentru viitorul relațiilor în care sunt implicați. Este valabil și pentru legăturile lor cu copiii. Nativii se maturizează emoțional și sentimental, devin rezervați și pot rezona cu persoane mai mature din acest punct de vedere, de la care vor învăța multe lucruri utile. Cei singuri pot întâlni marea iubire sau una dintre acele mari iubiri care marchează definitiv existența unui om. Octombrie pune accentul pe dorința Racilor de a trăi într-un mediu cât mai armonios. Noiembrie este o lună intensă în plan sentimental.

CARIERĂDupă o perioadă de creștere, de asimilare a unor cunoștințe noi, de călătorii în interes de serviciu și de deplasări frecvente, aceste aspecte ale muncii lor vor trece în plan secund, devenind rutină. Luna septembrie se asociază cu anumite riscuri, care provin de la parteneri sau de la șefi. În octombrie se diminuează agitația din luna anterioară și nativii pot reveni la un program ceva mai așezat. Noiembrie îi pune pe jar în sectorul dorințelor, fără ca acest lucru să afecteze eficiența sau implicarea în îndeplinirea sarcinilor de serviciu. Vor relua deplasările, inclusiv pe distanțe mari, în țară sau în străinătate.

SĂNĂTATE: Există un motiv de bucurie și unul de preocupare în acest domeniu. Bucuria le este rezervată celor care își recunosc limitele fizice și mentale și le respectă, alternând odihna cu efortul intens, conform solicitărilor. Preocuparea este a celor care își caută singuri motive de stres și nu vor să învețe să se detașeze de situațiile stresante pentru a se odihni așa cum se cuvine. Luna septembrie poate fi momentul de debut al unor probleme de sănătate. Nici octombrie nu e lipsită de tensiuni, dar sunt mai mici decât în luna anterioară și pot fi ignorate. Noiembrie restabilește oarecum echilibrul.

BANI: Domeniul financiar este ferit de complicații de orice fel, dar și de schimbări deosebite. Se poate spune că urmează o perioadă destul de monotonă în acest domeniu. Luna septembrie vine cu un po­ten­țial care înclină mai degrabă spre cheltuieli, din cauza deplasărilor frecvente și a obligației de a întreține o anumită imagine socială. Octombrie mută cheltuielile în casă, în familie și în domeniul celor dragi. Noiembrie poate înclina balanța către obținerea unor sa­tis­facții efemere – diverse plăceri, inclusiv exotice, asociate unor călătorii de relaxare.

LEU 23.07 – 22.08 Leii riscă să se îmbolnăvească

DRAGOSTE: Toamna aceasta se încheie un interval de timp generos pe care nativii l-au avut la dispoziție pentru a-și descoperi sentimentele reale și pentru a se apropia de persoane care să rezoneze cu inima lor caldă. Acum trec la treburi serioase: se ocupă de familie, de casă și de rezolvarea unor probleme care stagnează de multă vreme. Septembrie este o lună dificilă pentru ei, dar vor reuși să-și păstreze, fără prea mari e­­for­­turi, un echilibru oarecare. Octombrie aduce prilejuri de a socializa, de a întâlni oameni noi, în situații care îi avantajează. Noiembrie îi readuce pe nativi cu picioarele pe pământ, prin creșterea numărului solicitărilor venite din partea familiei. Nu se anunță evenimente notabile în plan sentimental decât pentru lunile de iarnă, așa că vor avea parte de o toamnă monotonă din acest punct de vedere. Nici cuplurile deja oficializate nu vor avea de înfruntat cine știe ce complicații.

CARIERĂ: Din septembrie, Leii vor intra într-un joc astral în care totul depinde de faptele și orientarea lor anterioară. Dacă au fost corecți și au dorit să ajungă într-o poziție superioară prin mijloace cinstite, li se va face dreptate. Dacă nu, ar putea pierde ocazia de a urca o treaptă în plan profesional. Luna octombrie poate veni cu situații care îi vor determina să se orienteze din ce în ce mai mult către chestiunile cu adevărat importante, cele legate de familie sau de propriul suflet. Noiembrie le va confirma alegerea făcută prin faptul că problemele familiei vor deveni mai complicate.

SĂNĂTATE: Anumite funcții ale organismului nu sunt la cotele firești, de parcă anumite organe ar refuza să funcționeze normal. Luna septembrie poate aduce un nou episod de boală, acolo unde au fost probleme și poate destabiliza alte funcții, mai ales  unde stilul de viață asociat pro­­fesiei este unul dezechilibrat, cum este în cazul celor care lucrează noaptea. Octombrie pune accentul pe alte chestiuni, mai puțin pe boli și disfuncții, dar din noiembrie, Leii trebuie să se ocupe cu mai multă atenție de aceste chestiuni, fie pe fondul unor probleme de sănătate ale părinților, pe care le-ar putea moșteni, fie din cauza unor stări de slăbiciune care îi pun pe gânduri. Totuși, în noiembrie nu se recomandă să se efectueze a­­nalize complexe și să se ia decizii pe baza acestora, pentru că se vor dovedi false, incomplete sau insuficiente.

BANI: Din septembrie se produce o detașare din ce în ce mai puternică de problemele financiare. Vor exista și cazuri în care se va înregistra o creștere a veniturilor, acolo unde situația profesională se va îm­bu­nă­tăți, prin promovarea unor forme de școlarizare sau prin rezultate bune la anumite examene. Octombrie este mai mult o lună de cheltuieli pentru deplasări și întâlniri. În noiembrie, Leii vor începe să direc­ționeze resursele de care dispun către casă, familie, părinți și copii, oricine intră în sfera lor de interes și le trezește dorința de a proteja.

FECIOARĂ 23.08 – 22.09 Fecioarele s-ar putea despărți de parteneri

DRAGOSTE: Septembrie este, de departe, cea mai agitată lună din acest an în plan sentimental, din cauza unor evenimente surprinzătoare, care pot schimba din temelii viața nativilor, mai ales a celor care nu au relații de lungă durată. Sunt posibile separări, dar nu din proprie voință, ci prin forța împrejurărilor – persoana iubită este nevoită să plece undeva, departe, sau nu mai are timp pentru a-l petrece împreună. Luna octombrie aduce ceva mai multă armonie, dar nu suficientă cât să garanteze o desfășurare lină, fără complicații, a relațiilor. În noiembrie, atenția Fecioarelor se mută pe problemele rudelor, ale anturajului apropiat. Relațiile oficiale sunt și ele supuse presiunii astrale. Partenerii se descoperă unul pe altul așa cum sunt în realitate, dar, din diverse motive, preferă să creadă mai departe în imaginea falsă pe care și-au format-o despre celălalt.

CARIERĂ: Și în plan profesional se anunță, tot din septembrie, evenimente greu sau imposibil de controlat. Pericolul se va releva în a doua parte a lunii, când este posibil ca nativii să sufere defăimări, pierderi majore de imagine și credibilitate provocate de ei. Timp de nouă luni, acest pericol îi va urmări în tot ce fac, spun și decid în sfera profesională și socială. Octombrie nu se anunță mai liniștită, dar mută, pentru scurt timp, a­­tenția Fecioarelor asupra altor probleme, de exemplu – cele financiare. Noiembrie readuce în prim-plan anumite complicații legate de relațiile cu partenerii, asociații și adversarii cunoscuți.

SĂNĂTATE: Veștile sunt bune pentru toți nativii, cu condiția să nu facă excese de nici un fel. Axa cardiovasculară s-a eliberat de planete, problemele existente pe acest segment se pot remedia mai ușor. Va deveni încărcată însă o altă axă, cea care atrage atenția asupra unor probleme provocate de stresul cotidian sau de acumulare a unor tensiuni în relațiile cu anturajul, care îi poate destabiliza nervos. Dintre toate lunile de toamnă, cea mai încărcată este septembrie. Nici octombrie, nici noiembrie nu prea ajută la restabilirea echilibrului.

BANI: În acest domeniu, șansa îi abandonează pe nativi chiar din prima lună de toamnă, prin răsturnarea unor situații pe care le credeau deja rezolvate. În octombrie se vor organiza mai bine și chiar ar putea rezolva unele probleme financiare. În noiembrie, accentul cade pe complicațiile generate de replicile dure, acide pe care le-au dat în vară, când se simțeau stăpânii lumii. Teama de problemele financiare, reale sau închipuite, este motivul principal care le determină pe Fecioare să-și asume toamna asta riscuri la care altădată nici nu s-ar fi gândit. Vor să câștige fără a face prea multe eforturi, dar nu reu­șesc, așa că se văd nevoite să mun­­­­cească în continuare pe brân­ci pentru fiecare bănuț.

Balanțele trebuie să fie atente la ce și cât mănâncă

DRAGOSTE: Septembrie este o lună deosebit de complicată și de aceea se recomandă prudență, restabilirea echilibrului interior și cultivarea bunăvoinței. Dispare principalul factor de stres din acest domeniu, dar odată cu el dispare și sentimentul nativilor că sunt ghidați de o forță divină și sunt inspirați de aceasta. Este un proces ce debutează în octombrie și continuă pe întregul parcurs al lunii noiembrie. Unul dintre cele mai mari pericole este posibilitatea de a fi expuși unor trădări de către persoane din anturajul apropiat, fie rude, prieteni sau amici. Minciuna, duplicitatea și oscilația vor domina relațiile cu apropiații, iar Balanțele pot suferi, pe acest fond, dezamăgiri mari.

CARIERĂSe modifică, lent și subtil, tot ce credeau acești nativi despre obligațiile lor profesionale, despre stilul și metodele de lucru, dar și de-spre relațiile cu colegii. Luna septembrie se anunță deosebit de complicată la serviciu din cauza numeroaselor schimbări, răsturnări de situație și creșterii neașteptate a volumului de muncă. Octombrie poate fi o lună puțin mai senină, fără să a­ducă ușurarea pe care o speră, iar noiembrie continuă pe aceeași linie.

SĂNĂTATE: În septembrie, Balanțele trebuie să se protejeze de stres prin toate mijloacele pe care le cunosc. Este o lună în care pot porni o adevărată cruciadă în numele dreptății și adevărului, fără sorți de izbândă, dar cu consecințe imediate asupra stării lor de sănătate, atât mentală, cât și fizică. În octombrie, nativii și-ar putea reveni, dacă își moderează pornirile. În noiembrie vor avea deja alte priorități și se vor simți mai puternici, mai stăpâni pe ei. Ambițiile nu îi vor părăsi, dar nu vor mai fi la cote maxime. Întreaga toamnă trebuie să fie atenți la ce și cât mănâncă, pentru a nu acumula kilograme, și să caute tratamente cât mai naturale. Vizate sunt toate organele implicate în procesul de alimentație, de la stomac la intestine, dar și plămânii.

BANI: Cresc ambiția, dorința de a avea putere și influență, dar și tendința de a-și căuta aliați pentru a învinge toate problemele materiale și financiare cu care se confruntă. Luna septembrie aduce primele impulsuri de acest fel. Din octombrie, aceti nativi vor avea mai puține probleme financiare provocate de familie, de partener sau de instituții financiare. Noiembrie le aduce șansa unor prime câștiguri – roade ale eforturilor din primele două luni de toamnă și semn că sunt pe drumul cel bun cu proiectele în care s-au implicat cu atâta entuziasm. Toamna aceasta e un moment de cotitură pentru Balanțe, care trebuie să de­pă­șeas­că starea de derută asociată unui astfel de moment și să se pună pe treabă.

SCORPION 23.10 – 21.11 Scorpionii slăbesc în octombrie

DRAGOSTE: Septembrie este o lună dificilă și poate provoca, din cauza tensiunii, diverse complicații în relațiile sentimentale, de la diminuarea încrederii reciproce la decizii regretabile. Cei care sunt uniți de sentimente reale și profunde nu vor avea astfel de probleme. Luna octombrie se anunță ceva mai pașnică în acest domeniu și va aduce șansa de a reface armonia. Noiembrie este o lună cu un tonus excelent, iar pe acest fond toate relațiile se vor putea îmbunătăți.

CARIERĂ: Pentru Scorpioni, cele mai mari provocări ale toamnei vin din acest domeniu. Septembrie are potențialul de a deveni o lună memorabilă pentru destul de mult timp, prin răsturnările de situație pe care le aduce. Sunt vizați toți nativii, dar cu un accent special pentru cei care dețin putere și autoritate asupra celorlalți. În octombrie, furtuna astrală din luna anterioară se mai domolește puțin, iar în noiembrie se poate spune că se revine la un curs oarecum firesc al traseului profesional, cu precizarea că rezultatele se vor vedea abia anul următor.

SĂNĂTATE: Scade considerabil pericolul unor boli lungi, cronice, dar se accentuează acela al afec­țiunilor cu evoluție rapidă, bruște și greu de explicat. Zona vizată este capul, cu toate funcțiile sale, inclusiv sistemul nervos. Luna septembrie, prin încărcătura cu care vine, poate aduce mai multe momente dificile, care să ducă la agravarea problemelor de sănătate. În octombrie sunt posibile reveniri de scurtă durată ale unor probleme renale, urinare sau legate de coloana vertebrală. Tot atunci începe o perioadă care poate predispune la scăderea numărului de kilograme. În noiembrie, tonusul e mai bun, iar nativii au suportul astral necesar pentru refacerea sănătății.

BANI: Din septembrie încolo, pentru o perioadă de nouă luni, domeniul financiar e vizat de atacuri virulente. Sunt amenințate mai ales veniturile provenite din alte surse decât munca proprie – administrarea unor bunuri, banii partenerului, moșteniri ori rente. Acestea sunt supuse unui risc permanent și de aceea va fi necesară o atenție crescută în gestionarea lor. Există însă și vești bune – în primul rând, faptul că dispare pericolul trădării din partea partenerilor de afaceri și se diminuează mult riscurile provenite de la adversari.

SĂGETĂTOR 22.11 – 20.12 Săgetătorii sunt foarte obosiți

DRAGOSTE: Toată toamna, din septembrie încolo, sunt posibile evenimente greu de explicat și de asimilat, de la separări la întâlniri spectaculoase sau separări și împăcări succesive, furtunoase. Totuși, tendința cea mai pregnantă va fi de retragere din agitația și zgomotul din jur pentru a descoperi un univers mult mai interesant și mai profund, cel interior. În acest context, relațiile trec și ele în plan secund, fiind doar terenul de des­fă­șurare a diverselor etape din evoluția personală.

CARIERĂ: Luna septembrie e asociată cu neîndeplinirea unor sarcini de serviciu, din motive legate de sănătate sau de gradul de oboseală avansat la care nativii au ajuns. Tot în septembrie debutează o perioadă în care munca va fi asociată cu riscuri mari, în principal din cauza unor evenimente în fața cărora nu au nici o putere. Se fac schimbări, se iau decizii, iar ei sunt prinși în acest carusel, nevinovați fiind și neavând nici o cale de a influența cursul planurilor făcute de alții. Octombrie le readuce cumva zâmbetul pe buze Săgetătorilor, prin intervenția unor prieteni deveniți protectori sau a unor persoane mai în vârstă, care îi sprijină. Noiembrie nu vine cu noutăți în acest domeniu.

SĂNĂTATE: Se vor accentua slăbiciunile deja instalate și vor ieși la lumină altele, neștiute. Această tendință e vizibilă chiar din septembrie și îi va forța pe nativi să acorde o atenție deosebită descoperirii cauzelor care au dus la suferințele și dezechilibrele lor interioare. Octombrie continuă în aceeași notă, pentru ca în noiembrie problemele să se accentueze. Atunci, Săgetătorii nu vor mai putea ignora semnalele propriului organism sau ale psihicului lor profund încercat.

BANI: Luna septembrie se asociază cu un risc major de pierdere a unor sume mari de bani, dacă nativii își vor asuma riscuri și vor încălca legea sau vor crede că pot da lovitura într-un context precar. Se recomandă să nu se repeadă la orice propunere, chiar dacă vine de la o persoană cunoscută sau de la o instituție în care au încredere și, cel mai important, să evite împrumuturile, sub orice formă ar fi acestea. Octombrie aduce o falsă senzație de siguranță, generată în special de prieteni sau de posibili parteneri de afaceri care nu fac diferența între adevăr și minciună. Noiembrie este o lună ceva mai senină în plan financiar.

CAPRICORN 21.12 – 20.01 Capricornii renunță la relațiile superficiale

DRAGOSTE: Se va diminua considerabil, în următorii doi ani și jumătate, cercul de prieteni și cunoștințe al Capricornilor, dar și implicarea lor în relații superficiale, care nu au nici un viitor. Luna septembrie poate aduce picătura care umple paharul de nemulțumiri și îi determină să ia o decizie radicală. Nu este obligatoriu ca aceasta să fie de separare, poate fi una complet opusă, cum ar fi aceea de a trece la următorul nivel: să se mute cu persoana iubită sau să se căsătorească. Octombrie nu vine cu noi provocări în acest domeniu. Noiembrie este o lună importantă prin faptul că aduce în prim-plan un interes sporit față de viitor, planuri și proiecte, inclusiv în sfera sentimentală.

CARIERĂ: Lunile de toamnă reprezintă limita până la care au fost nevoiți să îndure tot felul de evenimente, multe dintre ele deosebit de stresante. Se eliberează și de acea apăsare continuă care le-a umbrit viața în ultimii doi ani. Septembrie este o lună stresantă, grea, în care vor avea impresia că nu mai au perspective. Octombrie vine cu noi oportunități, dar si­tua­țiile sunt volatile și trebuie modelate cu multă răbdare și di­plo­ma­ție pentru a obține rezultatele dorite. Noiembrie le aduce un interes sporit pentru propriul viitor, pe care vor trebui să îl reconfigureze.

SĂNĂTATE: De la jumătatea lunii septembrie încolo, vreme de nouă luni, va exista pericolul unor boli cu evoluție atipică, izbucnite pe fondul unor neglijențe mai vechi. Sunt posibile alergii sezoniere accentuate, viroze respiratorii sau alte afecțiuni asociate plămânilor. Luna octombrie poate fi problematică din cauza creșterii solicitărilor de la serviciu, fiindcă pe fondul deja fragil ar putea apărea alte slăbiciuni. Sunt vizate funcțiile cerebrale, dar și rinichii și întregul aparat urinar.

BANI: Urmează câțiva ani în care situația locativă a acestor nativi se poate schimba peste noapte. Luna septembrie este o astfel de perioadă, când Capricornii se pot decide brusc să plece în altă parte – în altă localitate sau în altă țară. Pentru asta va fi nevoie de cheltuieli importante, dar curajul de care dau dovadă îi va susține constant și vor reuși să câștige acele sume. Octombrie este o lună mai calmă în plan financiar, dar nu aduce vreo creștere a beneficiilor – nici directe, nici indirecte. În noiembrie se recomandă să nu se bazeze pe noroc, să nu dea și să nu ia bani împrumut.

VĂRSĂTOR 21.01 – 20.02 Vărsătorii calcă strâmb

DRAGOSTE: Din septembrie încolo, Vărsătorii vor fi tentați să guste din fructul oprit, să calce strâmb și să-și înșele partenerul de cuplu. Uneori, ispita va fi atât de mare, încât le va întuneca, temporar, mintea. Luna octombrie e mai puțin problematică, dar ispita e tot acolo, așteptând un moment de slăbiciune pentru a-i prinde în mreje. Relațiile care încep în această toamnă nu au un viitor prea lung sau strălucit. Noiembrie îi va solicita foarte mult în plan profesional și social, ceea ce poate însemna o revenire în forță la drumul cel drept și retragerea din situațiile ambigue, înșelătoare.

CARIERĂAcestor nativi le-a venit rândul să fie în centrul unui flux astral deosebit de puternic, care va aduce numeroase schimbări pe plan profesional. Lunile de toamnă sunt începutul acestui interval, care va dura mai bine de doi ani și jumătate. Septembrie este o lună complicată, dar Vărsătorii își vor păstra luciditatea și vor înțelege ce se petrece și ce este de făcut. Octombrie este momentul în care vor începe să pună în aplicare noi planuri de evoluție, prin promovarea unor examene ori înscrierea la diverse cursuri, iar luna noiembrie le aduce ocazia de a ieși în evidență.

SĂNĂTATE: În septembrie, Vărsătorii și-ar putea descoperi anumite suferințe, iar din octombrie vor începe să caute cauzele unor dereglări funcționale pe care le bănuiesc a fi o moștenire genetică. Noiembrie va accentua această tendință de a scormoni în trecutul îndepărtat, în copilărie și nu numai, pentru a afla cu ce se confruntă. Pot face descoperiri importante, care vor însemna tot atâtea șanse de a regla acele pre­dis­poziții genetice. Preocupări legate de sănătate se vor întinde pe o perioadă de doi ani.

BANI: Septembrie este o lună precară în plan financiar – Vărsătorii vor avea tendința, deloc caracteristică, de a economisi și de a se limita. Octombrie le dă aripi, dar nu vor zbura prea departe, deoarece culmile pe care le este destinat să ajungă nu sunt atât de ușor de cucerit. Din noiembrie însă, au drum drept în fața lor, presărat cu tot felul de obstacole, e adevărat, dar totuși un drum drept. Se vor implica total într-un proces de creștere profesională și socială, iar asta le va aduce și roade în plan financiar.

PEȘTI 21.02 – 20.03 Peștii s-ar putea căsători

DRAGOSTE: Planul sentimental este vizat de efectele furtunii astrale din alte domenii de viață, însă Peștii sunt protejați de firea loc complexă, care integrează orice sursă de stres și o anulează în acest fel. Deși septembrie este tulbure, unii nativi pot decide să se căsătorească în această lună, pentru a pune capăt unei situații de provizorat. Luna octombrie nu aduce solicitări mari în plan sentimental, dar accentuează nevoia de a primi confirmări ale sacrificiilor făcute pentru cei dragi. Din noiembrie, dorințele vor deveni mai intense, mai vii ca niciodată, iar pofta de viață a acestor nativi va crește în consecință.

CARIERĂÎn septembrie, Peștii se eliberează de tensiunea care i-a apăsat pe umeri în ultimii ani. Este o eliberare benefică, care vine “la pachet” cu schimbările din viața profesională. În octombrie, accentul cade pe finanțe, pe obținerea unor fonduri pentru a demara lucrări în locuința proprie. Din noiembrie, nativii se orientează spre aspirațiile cele mai înalte de care sunt în stare, aceste porniri având consecințe cât se poate de benefice asupra procesului de creștere în care sunt im­plicați. Dintre toate lunile de toamnă, cea mai aglomerată și mai dificilă se anunță septembrie.

SĂNĂTATE: Există două elemene care grevează, par­țial, starea lor de sănătate, unul de scurtă durată și unul care va ține câteva luni. Cel de scurtă durată se manifestă în septembrie și vizează sectorul cardiac, ochii și coloana vertebrală. Cel de mai lungă durată e ciudat și are legătură cu trecutul, cu genetica și cu moștenirea primită de la părinți. Nu trebuie să se lase duși de valul unor informații alarmante, pentru că sunt parțiale, iar ei le pot interpreta greșit, trăgând concluzii false.

BANI: În septembrie, Peștii vor avea șansa, cu toată furtuna din jur, să semneze documente importante, să negocieze un contract de colaborare sau să înceapă o nouă etapă în viața lor profesională. Vor veni și bani, fără să fie vorba de câștiguri spectaculoase. Octombrie este o lună mai stresantă în plan financiar, pentru că mai trebuie reglate aspecte care derivă din schimbări legislative sau modificări de regulamente. Noiembrie le promite un salt important, dar nu în plan financiar, ci în planul aspirațiilor, care au șansa să devină realitate.