Hossu: Salariul minim trebuie să ajungă la 850 de lei

Nivelul salariului minim garantat în plată trebuie să ajungă la 850 de lei, orice sumă inferioară acestei valori fiind o piedică pentru creşterea pieţei de consum din România, a declarat, luni, Bogdan Hossu, preşedintele CNS Cartel Alfa, după întâlnirea avută cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, ai Comisiei Europene şi Băncii Mondiale.

21 ian. 2013, 19:08
Hossu: Salariul minim trebuie să ajungă la 850 de lei

„În cadrul discuţiilor cu reprezentanţii FMI am susţinut faptul că dialogul social din ţara noastră este mai degrabă un dialog formal, de tip comunist, decât unul real, de substanţă. Noi, practic, am fost invitaţi la dialog după ce Guvernul a stabilit deja o creştere a salariului minim la 750 lei de la 1 februarie şi la 800 de lei de la 1 iulie anul curent. Solicitarea noastră este însă ca salariul minim să ajungă la 850 de lei, deoarece în acest mod va scădea numărul ajutoarelor sociale şi, în acelaşi timp, va creşte volumul pieţei de consum din România”, a spus Bogdan Hossu.

Potrivit acestuia, în cadrul întrevederii cu reprezentanţii FMI, s-a mai discutat şi despre modificarea Legii dialogului social, precum şi despre reforma în structura companiilor cu capital majoritar de stat, scrie agerpres.ro.

„Reprezentanţii FMI ne-au comunicat că doresc ca modificarea Legii dialogului social să fie făcută prin Parlament şi nu prin Ordonanţă de urgenţă dată de Guvern. În ceea ce priveşte companiile sau societăţile cu capital majoritar de stat, s-a stabilit că este nevoie de o reformă în structura acestora, în special a celor care activează în domeniul energiei şi al transporturilor”, a mai spus Hossu.

Liderul Cartel Alfa a menţionat, totodată, că marţi, de la ora 9.30, va avea loc o şedinţă a Comisiei de dialog social la nivelul Ministerului Muncii, unde se va discuta, printre altele, şi despre nivelul salariului minim.