Hostway lanseză primul produs de hosting pay-per-use

Hostway România, una dintre principalele companii de hosting de piaţa locală, lansează primul cloud elastic și pay-per-use localizat în România, iar 50 de companii vor testat gratuit serviciul timp de trei luni.

15 mart. 2012, 07:05
Hostway lanseză primul produs de hosting pay-per-use

Cloud-ul Hostway este primul produs de hosting pay-per-use, cu tarifare orară și scalare automată localizat în România, iar spre deosebire de platformele internaționale, ca Amazon EC2 sau Microsoft Azure, nu impune nicio limitare software aplicațiilor găzduite.

“Mulți programatori vor deja să își mute aplicațiile în cloud dar se lovesc de două mari probleme. Prima este locația fizică a cloud-ului. Dacă utilizatorii tăi sunt în România nu îți poți găzdui aplicația într-un datacenter din Germania sau US, din cauza latențelor. A doua ține de limitările pe care ți le impun furnizorii mari de cloud. Am creat un serviciu care rezolvă ambele probleme. E un cloud complet funcțional, autoscalabil, găzduit în România, și care nu îți impune nicio limitare. E perfect pentru developerii care știu să folosească un cloud dar nu aveau alternative viabile”, a declarat  Flaviu Rădulescu, Managing Director Hostway Romania.

Față de serviciile tradiționale de tip Virtual Dedicated Server sau Virtual Private Server, descrise, de asemenea, ca soluții cloud, produsul Hostway oferă o serie de beneficii care avantajează considerabil dezvoltatorii și aplicațiile care rulează pe arhitecturi distribuite:

Scalare automată – În momentul în care o aplicație înregistrează creșteri de trafic poate porni automat, printr-un API, oricâte mașini virtuale noi, pentru a servi toți utilizatorii.

Tarifare pay-per-use – Clienții plătesc doar pentru perioada în care consumă resurse, nu au un abonament lunar fix. Cu alte cuvinte, o mașină virtuală poate fi activată doar pentru o oră și va costa câțiva cenți.

Virtual Datacenter – Nu se controlează o singură mașină virtuală ci un datacenter virtual, de unde se pot crea, porni și opri oricâte mașini virtuale, cu doar câteva clickuri.

Automatic Failover – Dacă serverul fizic pe care rulează o mașină virtuală are probleme, aceasta este repornită automat și aproape instantaneu pe un alt nod hardware.

Live Migration – Mașinile virtuale se pot muta de pe un nod hardware pe altul fără downtime. Totul funcționează normal pe întreaga durată a migrării.

Companiile vor fi selectate în urma unui proces de aplicare, în funcție de specificul aplicațiilor lor.