Hotelierii de pe Transfăgărăşan ameninţă cu revolta. „Cei de pe Transalpina au deschis, noi stăm ca fraierii!”

Hotelierii de pe Transfăgărăşan se luptă de ani buni pentru deschiderea, mai mult de patru luni pe an, a celui mai spectaculos drum din România. De asemenea, sunt supăraţi că deszăpezirea nu a fost finalizată înainte de Rusalii.

21 iun. 2021, 20:17
Hotelierii de pe Transfăgărăşan ameninţă cu revolta. „Cei de pe Transalpina au deschis, noi stăm ca fraierii!”

Hotelierii de pe Transfăgărăşan ameninţă cu revolta. Operatorii de turism din zona respectivă spun că Transfăgărăşan nu a prezentat suficient interes pentru turişti întrucât mai sus de Cabana Capra nu s-a putut ajunge, fiind afectate inclusiv unităţile de cazare aflate mai jos, media ocupării fiind sub 50%.

Hotelierii de pe Transfăgărăşan ameninţă cu revolta

Operatorii de turism din zona respectivă spun că Transfăgărăşan nu a prezentat suficient interes pentru turişti întrucât mai sus de Cabana Capra nu s-a putut ajunge, fiind afectate inclusiv unităţile de cazare aflate mai jos, media ocupării fiind sub 50%. „Din cauză că mai sus e închis, nu funţionează ideea de destinaţie turistică. Toţi hotelierii de pe Transfăgărăşan au turişti mai puţini. Când Transfăgărăşanul se deschide, turiştii sunt de două, trei, cinci, şapte ori mai mulţi decât anterior”, a declarat omul de afaceri Dumitru Grecu, patronul unui renumit hotel de pe Transfăgărăşan, pentru Adevărul.

„Cei de pe Transalpina au avut deschis de Rusalii, noi am stat ca fraierii. Să nu-mi spună mie cineva că Transalpina, care e la o altitudine cu 200 de metri mai mare decât Transfăgărăşanul şi care e şi mai lung, e mai uşor de deszăpezit. Pe Transfăgărăşan, de la Cabana Capra în sus, e blocat drumul, iar pe partea cealaltă, de la Bâlea Cascadă nu se mai urcă. Era ideal să se deshidă înainte de Rusalii – sărbătoare mare, weekend prelungit. Ar fi fost extrem de benefic şi pentru turişti, şi pentru agenţii economici. Dar se vaită că zăpada e mare”, a mai spus  Dumitru Grecu.

Bărbatul care a coborât de 12 ori pe frânghii pentru a-i salva pe muncitorii de la Nereju povestește amănunte despre modul în care s-a desfășurat întreaga operațiune

Articolul integral AICI.