Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac, înlocuit de Igloo Village VIDEO

La Bâlea Lac se construiește Igloo Village, un nou obiectiv turistic în locul renumitului hotel de gheață, care în această iarnă nu a putut fi ridicat din cauza temperaturilor prea ridicate. Complexul de 4 igluuri va fi exclusiv din zăpadă, iar turiștii pot rămâne peste noapte.

16 ian. 2020, 06:56
Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac, înlocuit de Igloo Village VIDEO

Lucrările de la noua construcție din inima munților Făgăraș sunt în toi. Cei 12 muncitori folosesc doar zăpadă, pentru că gheața lacului Bâlea nu este suficient de groasă.

GABRIEL NICOLAE, șef de echipă: „Avem noroc ca noapte e frig. ziua 0 grade. Noaptea ingheata si avem succes”.

Pentru că iarna aceasta e mai puțină zăpadă chiar și la munte, muncitorii lucrează cu grijă, astfel încât să nu facă risipă de omăt.

ARNOLD KLINGEIS, inițiator proiect: „Trebuie sa gestionam atent pentru că nu va ninge în următoarele 10 zile . Zapada trebuie adunata din imprejurimi”. 

Complexul de igluuri va avea cinci încăperi, patru dintre ele vor avea paturi din gheață, iar turiștii vor putea înnopta acolo. Cea de-a cincea încăpere va fi restaurant. Fiecare iglu va fi decorat cu sculpturi inspirate din lumea subacvatica, de altfel aceasta fiind tema complexului.

Primele două igluuri vor fi finalizate în câteva zile, iar în weekend vor sosi și primii turiști. O noapte de cazare într-una din camerele compexului Igloo Village costă 100 de euro.