Hoţii au furat un camion cu material RADIOACTIV. Zece state sunt în ALERTĂ

Publicat: Marţi, 10 Iulie 2018 10:09 // Actualizat: Marţi, 10 Iulie 2018 10:09 // Sursa: romaniatv.net

Autorităţile mexicane au declanşat alerta în capitala ţării şi în zece state, după ce o cantitante importantă de material radioactiv a fost furată dintr-un camion.

Alerta s-a declanşat după ce unul dintre angajaţii unei companii a încărcat camionul său cu butoaie de material radioactiv.

"Dacă vedeţi containerul, nu-l dechideţi", a dat alarma şeful Agenţiei de Protecţie Civilă, Luis Felipe Puente, pe twitter, Duminică. 

Agenţia care este însărcinată cu securitatea publică a mai precizat că materialul radioactiv furat nu are risc de contaminare foarte ridicat, putând însă provoca boli cancerigene şi alte afecţiuni dacă se intră în contact cu materialul respectiv, chiar şi numai câteva ore.

Presa locală a informat că butoaiele radioactibe aparţin unei companii medicale specializată în radiografii. Containerele sunt făcute din oţel şi inscripţionate cu avertismentul "pericol de radioactivitate".

Angajatul a lăsat containerele radioactive în camionul său Nissan în data de 6 Iulie. Când a observat dispariţia camionului său, a anunţat autorităţile.

Recent, cazurile de furturi de materiale radioactive din Mexic s-au înmulţit. În Februarie, hoţii au vizat un vehicul în care se afla un densiometru nuclear - dispozitiv folosit în inginerie geotehnică pentru măsurarea densităţii. În 2017, au avut loc încă două asemenea incidente.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cazuri de furt furt furt de material radioactiv hoţi material radioactiv
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7576
RON
20 Feb
noapte 3 °
zi 13 °
Ultimele joburi adaugate
24 H