Hoţii de maşini dau dovadă de patriotism: au furat circa 600 de Dacii în 2011

Cea mai vânată marcă de maşină de către hoţi, în 2011, este Dacia. Fie pentru a le duce la fier vechi, fie pentru a le vinde ca piese de schimb, fie pentru a le comercializa ca atare, hoţii români au furat până în prezent aproximativ 600 de maşini.

02 nov. 2011, 16:13
Hoţii de maşini dau dovadă de patriotism: au furat circa 600 de Dacii în 2011

Potrivit site-ului Poliţiei Române, la secţiunea maşini furate, modelul preferat al hoţilor pare să fie Dacia 1300, atât berlină cât şi break, urmat de Logan. Mai exact, în prima parte a anului hoţii au fost mai atraşi de vechea Dacie după care s-au axat mai mult pe modelul mai nou de la Piteşti.

Pe locul doi în topul preferinţelor celor certaţi cu legea se găseşte renumita marcă Ford. 80 de proprietari de maşini Ford au fost prădaţi de hoţi de la începutul anului şi până în prezent. Cei mai supăraţi proprietari au fost deţinătorii de Ford Tranzit, întrucât acest model a fost cel mai furat, urmat de Mondeo şi Focus.

Nici proprietari de maşini marca Mercedes nu a fost ocol0ţi de hoţi. Din această marcă în primele 10 luni ale acestui an au dispărut fără urmă aproximativ 60 de autovehicule. Semn că autovehiculele utilitare se comercializează mai bine pe piaţa maşinilor furate, hoţii de maşini au căutat mai mult modelele de acest fel.

Tot anul acesta, 50 de autovehicule furate aparţin mărcii Renault. Modelul ales de hoţi de la această marcă este Megane. Alţi 47 de propietari oftează cu greu probabil şi acum cu gândul la maşina Audi care le-a dispărut în acest an. De la această marcă hoţii au furat cum le-a picat în mână modele A6, A8, S4, precum şi Q7. Deţinătorii de Skoda au fost păgubiţi de către hoţii de maşini de numai puţin de 30 de vehicule, modelul prferate de traficanţii de maşini fiind Octavia.

Deasemenea, posesorii de Citroen au rămas cu şapte maşini mai puţin, în timp ce propietarii de Hundai au pierdut şase maşini. Cu ochii în soare au rămas în acest an şi cinci proprietari de Porsche. Hoţii au ştiut ce vor şi au ales patru modele off road Cayenne şi un model 911. Au mai fost furate o maşină din marca Infiniti, precum şi un model Hummer şi două modele Jaguar.