HP nu produce numai calculatoare. Au fost prezentaţi primii pantofi sport imprimaţi 3D

Gigantul tehnologic Hewlett-Packard a prezentat recent o pereche de pantifi sport prototip, împrimaţi 3D, pe care unul dintre dintre directorii săi executivi, Edward Ponomarev, tocmai i-a folosit într-o alergare de 5 km.

30 sept. 2020, 15:10

Aceştia sunt primii pantofi de alergare funcționali cu piese imprimate 3D de la MJF. Greutatea pantofului sub 200 de grame, fețele sunt asemănătoare cu Futurecraft de la Adidas şi pantoful în sine asigură o întoarcere și amortizare excelentă a energiei.

Citeşte şi Cei mai nesanatosi pantofi pentru picioarele tale. Cum te afecteaza platformele si balerinii

Ideea HP este de a crea încălțăminte personalizată și la prețuri accesibile prin tehnologia de scanare și imprimare 3D. În prima linie a acestei strategii se află FitStation Powered by HP, o tehnologie de ultimă generație care scanează piciorul, analizează mersul și creează un model digital 3D al piciorului. Modelul respectiv este trimis la o imprimantă HP 3D, care creează un branț (bucata care se pune peste talpa propriu-zisă) unic care poate fi purtat cu orice pantof. Cu tehnologia FitStation din magazine, procesul de măsurare și scanare durează doar câteva minute.

Abordarea de imprimare 3D a încălțămintei HP se bazează, de asemenea, pe materiale TPU pentru tehnologia sa MJF.