Hrebenciuc: Sunt mulţumit de cum arată Guvernul. Gabriel Oprea va fi 100% în noul cabinet

Deputatul Viorel Hrebenciuc a declarat miercuri, înaintea şedinţei Comitetului Naţional Executiv al PSD, că este mulţumit de componenţa cabinetului Ponta II. Totodată, Hrebenciuc a spus că nu se teme de eventuale obiecţii ale preşedintelui Băsescu faţă de un ministru sau altul.

19 dec. 2012, 08:38
Hrebenciuc: Sunt mulţumit de cum arată Guvernul. Gabriel Oprea va fi 100% în noul cabinet

Sunt mulţumit de cum arată Guvernul. Sunt oameni tineri care au demonstrat ce pot să facă„, a declarat Hrebenciuc.

Acesta a confirmat că Gabriel Oprea va face parte, „sută la sută” din noul guvern, urmând să ocupe un post de viceprim-ministru.

Întrebat dacă are temeri că Traian Băsescu ar putea să nu fie de acord cu desemnarea unor miniştri, Hrebenciuc a arătat că şeful statului nu se poate opune, putând eventual doar să facă unele comentarii publice.

Domnul preşedinte, când l-a nominalizat pe Victor Ponta şi după ce acesta va avea avizul Parlamentului, nu va face decât o formalitate. Preşedintele nu se ocupă de problemele de imagine ale miniştrilor. El poate lua cuvântul la depunerea jurământului, aici nu poate să-l oprească nimeni”, a declarat Viorel Hrebenciuc.

Acesta a respins şi comentariile legate de supradimensionarea guvernului Ponta. „Sunt practic 18 ministere, 24 de miniştri şi doi vicepremieri. Bugetul este acelaşi, nu se măreşte„, a mai spus Hrebenciuc.

Victor Ponta a anunţat încă de marţi că va face publică componenţa cabinetului său în cursul zilei de miercuri.

Negocierile au fost dure şi au adus în cursul zilei de marţi schimbări în schema discutată în interiorul USL. Noi nume au intrat pe lista Executivului Ponta II, în timp ce altele au ieşit. Puiu Haşotti, Eduard Hellvig şi Ovidiu Silaghi au fost scoase de pe lista premierului, a anunţat Crin Antonescu.

Potrivit România TV, nici Ecaterina Andronescu n-ar mai face parte din Cabinetul Ponta II. Premierul desemnat Victor  Ponta a anunţat că vor fi 27 de miniştri, 24 cu portofolii şi trei vicepremieri.