Huliganii condamnaţi după protestele pentru OUG 13 habar n-aveau de ce au ieşit românii în stradă. Motivarea judecătorilor

Publicat: Miercuri, 19 Iunie 2019 23:17 // Actualizat: Miercuri, 19 Iunie 2019 23:17 // Sursa: romaniatv.net

12 huligani au fost condamnaţi la pedepse de până la 4 ani de închisoare pentru violenţele de la protestele pentru OUG 13, din februarie 2017. "Habar nu aveau de ce au ieşit românii în stradă. Îşi doreau doar să se bată cu jandarmii", se arată în motivarea judecătorilor.

Judecătorii mai spun în motivare că huliganii au mers în Piaţa Victoriei cu doar cu scopul de a deturna protestul. Deşi era a treia zi în care oamenii ieşiseră în stradă, nu ştiau care e miza. „Dorind să profite de un context social ce le era favorabil, inculpații, aflați într-un conflict continuu cu autoritatea de stat, în orice formă s-ar încorpora aceasta, au dorit să creeze o atmosferă de haos generalizat", se arată în motivarea Judecătoriei Sector 1.

Magistratul explică, în document, că violenţele puteau duce la urmări foarte grave, chiar la moartea unor protestatari paşnici. „Instanța arată că doar intervenția în forță a jandarmilor și maniera cerebrală în care au reacționat cei aproximativ 150.000 de protestatari pașnici au fost cauzele ce au limitat efectele distructive ale acțiunilor inculpaților. Faptele săvârșite prezintă o gravitatea ridicată, implicarea în acțiuni violente împotriva agenților puterii publice într-o zonă foarte aglomerată demonstrând o agresivitate ridicată a inculpaților și o incapacitate a acestora de a-și guverna emoțiile, trăirile", se arată în motivare.

Judecătorul a arătat că parte dintre huligani nu erau la prima faptă cu violenţă.

Decizia judecătoriei a fost contestată, aşa că procesul se va relua în septembrie.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
huligani condamnati OUG 13 OUG 13 proteste ordonanta 13 violente ordonanta 13
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8127
RON
29 Feb
noapte 2 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H