Hulk Hogan ia 140 de milioane de dolar pentru o partidă de sex cu soţia unui prieten

Un tribunal american a decis să crească sancţiunile impuse blogului Gawker, specializat în publicarea de informaţii despre vedete, care va trebui să plătească daune de 140 de milioane de dolari wrestlerului american Hulk Hogan, după ce a difuzat o înregistrare video ce îl prezintă pe fostul sportiv american în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu soţia unui prieten.

22 mart. 2016, 14:48
Hulk Hogan ia 140 de milioane de dolar pentru o partidă de sex cu soţia unui prieten

Juriul, compus din şase persoane, condamnase deja blogul Gawker, vineri, la plata unor daune de 115 milioane de dolari fostului sportiv american. Luni, acelaşi Tribunal din St. Petersbourg, în Florida, a acordat daune suplimentare de 25 milioane de dolari lui Hulk Hogan, informează site-ul 7sur7.be.

Din suma suplimentară de 25 de milioane de dolari, aferentă daunelor acordate luni, blogul Gawker va trebui să achite 15 milioane de dolari. Suma rămasă, de 10 milioane de dolari, va trebui să fie achitată de fondatorul site-ului, Nick Danton. 

Fostul redactor-şef al blogului, A.J. Daulerio, care a luat decizia de a publica acea înregistrare video cu conţinut sexual, va trebui la rândul lui să plătească daune de 100.000 de dolari.

Hulk Hogan, în vârstă de 62 de ani, a declarat în instanţă că înregistrarea îi încalcă viaţa privată. 

”Am fost complet umilit”, a spus Hulk Hogan. Deşi fostul campion de wrestling a cerut blogului Gawker să retragă acea înregistrare, fişierul video a rămas pe site timp de şase luni, în 2012, şi a generat peste 7 milioane de vizionări.

Hulk Hogan a izbucnit în lacrimi, vineri, când, după două săptămâni de proces, juraţii au luat decizia de a-i acorda daune de 115 milioane de dolari, depăşind suma de 100 de milioane de dolari pe care o solicitase.

În urma acestei condamnări, blogul Gawker ar putea fi constrâns să intre în faliment. Reprezentanţii site-ului au anunţat că vor face apel. 

Terrence „Terry” Gene Bollea, născut pe 11 august 1953, este un actor şi fost campion de wrestling cunoscut sub numele de Hulk Hogan. În prezent, starul american lucrează pentru Total Nonstop Action Wrestling (TNA), unde ocupă poziţia de manager gereral al ”Impact Wrestling”, un program difuzat în fiecare joi seară de postul Spike TV.