Hunor: De ce nu ne toleraţi simbolurile naţionale? Nu puteţi să ne nimiciţi dorinţa de libertate, vom lupta

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, reclamă lipsa unei decizii referitoare la funcţionarea unor secţii maghiare la Institutul de Medicină de la Târgu Mureş, într-un discurs ţinut în faţa a peste o mie de persoane, la Arad, potrivit Mediafax. De asemenea, el şi-a exprimat mirarea asupra simbolurilor naţionale, afirmând că nu înţelege de ce nu pot fi folosite nici simbolurile naţionale.

06 oct. 2013, 14:11
Hunor: De ce nu ne toleraţi simbolurile naţionale? Nu puteţi să ne nimiciţi dorinţa de libertate, vom lupta

„Este greu de înţeles de ce este dificil de tolerat ideea că dorim să ne folosim simbolurile naţionale, de ce se caută să fim umiliţi la tribunale, de ce s-ar dori să ni se interzică sa ne bucurăm de orice prilej de a ne manifesta identitatea naţională”, a afirmat Kelemen.

Liderul UDMR a adăugat că cei care nu acceptă aceste cereri ale maghiarilor „nu au înţeles nimic din istorie”.
„Ei cred că pot să nimicească dorinţa de libertate din sufletele noastre, idealurile şi valorile pentru care luptăm. Ei văd doar suprafaţa lucrurilor, şi nu realizează că în inimile noastre s-a conturat deja cauza pentru care luptăm şi la care nu putem renunţa”, a afirmat Kelemen Hunor.

El a mai spus că maghiarii vor lupta pentru aceleaşi idealuri ca în urmă cu 165 de ani, respectiv în timpul Revoluţiei de la 1848, dar lupta se va da „cu mijloacele politice moderne ale secolului al 21-lea”.

Liderul UDMR a participat la Arad, la comemorarea celor 13 generali ucişi la Arad în timpul Revoluţiei de la 1848-1849. Evenimentul a început cu intonarea imnurilor României, Ungariei şi Europei, după care oficialii au ţinut discursuri pe teme istorice.

Au fost prezente peste o mie de persoane, iar printre oficialii de la Budapesta prezenţi s-a numărat şi fostul preşedinte al Ungariei Pal Smith.

VEZI SI:

Kelemen Hunor: Sunt şanse zero ca UDMR să revină la guvernare