Hunor: Dragnea trebuie să vină cu o altă nominalizare. Votul UDMR depinde de viitoarea propunere de premier

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marți, că președintele PSD, Liviu Dragnea, trebuie să vină cu o altă propunere de premier în locul lui Sevil Shhaideh și că acordarea votului de învestitură din partea formațiunii sale va depinde de viitoarea propunere de premier.

27 dec. 2016, 12:56
Hunor: Dragnea trebuie să vină cu o altă nominalizare. Votul UDMR depinde de viitoarea propunere de premier

„Nu cred că Dragnea va veni cu aceeași propunere, va veni cu altă propunere. Sunt convins că nu va repeta. Nu se poate repeta. Dacă o dată a fost refuzată persoana doamnei Sevil Shhaideh va fi refuzată și a doua oară. Aici nu se poate juca. Trebuie să vină cu o altă propunere”, a subliniat Kelemen Hunor, potrivit Agerpres.

În opinia acestuia, nu se va ajunge la Curtea Constituțională pentru arbitraj între cele două părți.

„Președintele are dreptul de a spune da sau ba. Dacă PSD singur ar fi avut peste 50%, ar fi fost o situație un pic diferită, dar și atunci se pune problema dacă cumva argumentele sunt de natura siguranței naționale și a relației cu aliații noștri din NATO, atunci lucrurile se schimbă”, a completat președintele UDMR.

Președintele Klaus Iohannis a refuzat propunerea PSD-ALDE de a o desemna pe Sevil Shhaideh pentru funcția de premier și a cerut alianței de guvernare să facă o altă propunere.

CITEŞTE ŞI: Dragnea şi Tăriceanu, întâlnire de urgenţă după refuzul lui Iohannis


loading...