Hunor: Vadim este câinele care latră, îmi menţin această declaraţie. Vom analiza acordul dintre PRM şi UNPR

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că înţelegerea dintre PRM şi UNPR pentru sprijinirea lui Victor Ponta în turul doi al prezidenţialelor nu este o chestiune care priveşte formaţiunea sa politică întrucât acest partid nu face parte din coaliţie şi nu este nici partid parlamentar. Totuşi, Kelemen Hunor a declarat că-şi menţine declaraţiile pe care le-a făcut cu ani în urmă despre Corneliu Vadim Tudor, atunci când l-a caracterizat ca fiind „câinele care latră”.

04 nov. 2014, 16:57
Hunor: Vadim este câinele care latră, îmi menţin această declaraţie. Vom analiza acordul dintre PRM şi UNPR

„Am avut o şedinţă de coaliţie unde Victor Ponta ne-a prezentat ce doreşte să facă el în cazul în care ajunge preşedinte. I-am spus că opţiunea noastră este Călin-Popescu Tăriceanu drept premier. Avem o experienţă foarte bună cu domnul Tăriceanu în guvern, perioada 2004 – 2008”, a declarat Kelemen Hunor.

Întrebat ce părere are despre colaborarea dintre premierul Victor Ponta cu PRM pentru viitorul guvern, Hunor a răspuns: „Eu nu am văzut această colaborare, am văzut că PRM a semnat cu UNPR pentru turul doi, pentru susţinerea lui Victor Ponta în turul doi, aşa cum PRM l-a susţinut şi pe Traian Băsescu în 2004 şi în 2009 pe Geoană, dacă nu mă înşel. E treaba lor, e treaba UNPR, nu e vorba de coaliţie, nu e vorba de un partid parlamentar, nu este vorba despre o forţă parlamentară. PRM nu e în Parlament, vom analiza această situaţie, dar PRM nu e în Parlament, nu a semnat PSD”, a spus Kelemen Hunor.

Preşedintelui UDMR i s-a reamintit faptul că l-a caracterizat mai demult pe Vadim ca fiind „câinele care latră” şi a adăugat că îşi menţine afirmaţiile din trecut cu privire la Corneliu Vadim Tudor. 

„Am spus şi lucruri şi mai dure şi sigur că-mi menţin. Nu mi-am schimbat părerea şi nu am cum să îmi schimb părerea despre domnul Vadim. Asta este viaţa. Am o părere foarte bine conturată despre el. (…) Eu am o părere clară şi de foarte mult timp şi despre PRM. Părerea mea nu se va schimba”, a mai spus liderul UDMR.

Corneliu Vadim Tudor a anunţat marţi că, în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, îl va susţine pe Victor Ponta. PRM şi UNPR au încheiat un Protocol de colaborare privind susținerea candidaturii lui Ponta în turul final din 16 noiembrie 2014. Vadim a obţinut, în primul tur, 3,68% din voturile alegătorilor.

Potrivit unui comunicat al UNPR, protocolul a fost semnat de către președintele UNPR, Gabriel Oprea și de către președintele PRM, Corneliu Vadim Tudor.

„Azi e ziua de naştere a lui Traian Băsescu şi, ca om civilizat, nu pot decât să-i urez ‘La Mulţi Ani!’, dar îi dau o veste proastă: regimul lui politic a luat sfârşit. El va dispărea din peisajul politic românesc. El a făcut din rău bine şi din bine rău. Am fost curtat de ambele tabere beligerante dar, după o îndelungă reflectare, am decis să-l ajut pe tânărul Ponta să-şi mute biroul la Cotroceni (…) Eu nu voi vota niciodată un străin de neam şi lege”, a declarat Corneliu Vadim Tudor.

CITEŞTE ŞI REZULTATE FINALE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. BEC: Victor Ponta – 40,44%, Klaus Iohannis – 30,37 %

Începând cu ora 15.00, secretarul general al UNPR, Neculai Onțanu și președintele PRM, Corneliu Vadim Tudor vor susține declarații de presă pe această temă, la sediul Uniunii Naționale pentru Progresul României.

CITEŞTE ŞI IRES: Cine sunt votanţii lui Ponta, Iohannis, Tăriceanu, Udrea şi Macovei. Ce studii au şi de unde provin

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 FINALĂ. Victor Ponta şi Klaus Iohannis se vor confrunta în turul al doilea al prezidenţialelor din 16 noiembrie. Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC, a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale cu 40,44% din voturi, fiind urmat de Klaus Iohannis (ACL) cu 30,37%, conform rezultatelor finale provizorii, anunţate marţi de BEC. Pe locul al treilea se află Călin Popescu Tăriceanu, urmat de Elena Udrea şi Monica Macovei.