NUME MARE pe banca României. CINE va fi noul SELECŢIONER

Răzvan Burleanu poartă negocieri pentru postul de selecționer al României cu Huub Stevens, olandezul în vârstă de 62 de ani care corespunde criteriilor pe care șefii federaţiei le-au anunţat săptămâna trecută: să aibă experienţă mare, să fi fost în top în ultimul deceniu și să aibă trofee în palmares.

04 iul. 2016, 05:10
NUME MARE pe banca României. CINE va fi noul SELECŢIONER

Huub Stevens anunțase în luna martie că se retrage, din cauza unor probleme de sănătate, însă a fost convins de șefii FRF să-i conducă pe „tricolori” în preliminariile CM 2018, scrie GSP.

Huub Stevens a activat mai bine de 10 ani în Bundesliga. Bifează cu brio și acest capitol: a pregătit mai multe formaţii în Olanda, Austria, Germania și Grecia și a câștigat peste tot, cu excepţia Greciei, trofee. Inclusiv un trofeu european, Cupa UEFA, acum aproape 20 de ani, cu Schalke 04. Singura dată când s-a aflat faţă în faţă cu o echipă din România a fost în toamna lui 2011. În grupele Europa League, Schalke și Steaua au făcut parte din aceeași serie. În tur, olandezul încă nu o preluase pe Schalke, iar meciul, care s-a jucat la Cluj, s-a terminat 0-0. La retur, Stevens a luat loc pe banca nemţilor. A câștigat Schalke cu 2-1.

Huub Stevens a antrenat ultima oară la Hoffenheim, iar în carieră a mai trecut, printre altele, pe la FC Koln, Hamburger SV, PSV Eindhoven, Hertha Berlin, Red Bull Salzburg, VfB Stuttgart şi PAOK Salonic.