Hypermarketurile din Ungaria vor fi închise duminica, a decis Viktor Orban

Publicat: Marţi, 16 Decembrie 2014 17:04 // Actualizat: Marţi, 16 Decembrie 2014 17:04 // Sursa: romaniatv.net

Hypermarketurile din Ungaria vor fi nevoite să-și închidă porțile în zilele de duminică, aceasta fiind cea mai nouă măsură originală a premierului Viktor Orban, ce vine în plus împotriva curentului european de liberalizare a sectorului de retail, scrie marți publicația Financial Times.

Hypermarketurile din Ungaria vor fi închise duminica, a decis premierul Viktor Orban, potrivit Agerpres.

Actul normativ prin care Orban își va legifera propunerea va fi dezbătut săptămâna aceasta de Parlamentul de la Budapesta. Însă inițiativa ar putea afecta vânzările marilor lanțuri comerciale, majoritatea aparținând unor companii occidentale precum Tesco, Aldi sau Auchan, în timp ce micile magazine nu vor fi afectate.

Premierul Orban și-a susținut inițiativa cu argumentul că duminica este o sărbătoare creștină când oamenii se odihnesc, amintind că astfel de restricții există și în Germania și Austria. În replică, mediul de afaceri consideră că aplicarea acestei măsuri, ce vine după instituirea de noi taxe și alte decizii ce afectează direct companiile străine, va dăuna consumatorilor și angajaților hypermarketurilor. În prezent, 'consumatorii pot alege când și unde să-și facă aprovizionarea, iar colegii noștri angajați pot beneficia de ocazia de a-și suplimenta veniturile prin încasarea sporului pentru lucrul de duminică', afirmă un reprezentant al companiei Tesco.

Și unii miniștri din cabinetului lui Orban au recunoscut că nu prea există fundamente economice pentru propunerea acestuia, iar un responsabil guvernamental a avertizat că măsura nu este sprijinită de populație.

În plus, ideea șefului executivului de la Budapesta merge împotriva actualului curent european de ridicare a restricțiilor în sectorul comercial. De exemplu, ministrul francez al Economiei, Emmanuel Macron, a propus săptămâna trecută ca marile centre comerciale din Franța să fie deschise 14 duminici pe an, în loc de cinci în prezent. Deși inițiativa lui nu a fost agreată de colegii săi din Partidul Socialist, conform unui sondaj ea este sprijinită de trei sferturi dintre locuitorii Parisului.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
hypermarketuri ungaria hypermarketuri ungaria inchise Ungaria Viktor Orban
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
16 dec 18:39
...a premierului Viktor Orban, ce vine în plus împotriva curentului european de liberalizare a sectorului de retail, Citește mai departe… Source: romaniatv.net
...
16 dec 18:39
...a premierului Viktor Orban, ce vine în plus împotriva curentului european de liberalizare a sectorului de retail, Citește mai departe… Source: romaniatv.net
...
16 dec 17:34
...fiind cea mai nouă măsură originală a premierului Viktor Orban, ce vine în plus împotriva curentului …read more ...
16 dec 17:11
...săi din Partidul Socialist, conform unui sondaj ea este sprijinită de trei sferturi dintre locuitorii Parisului. loading…Vezi articolul original


...
1
EUR
4.8397
RON
07 Jul
noapte 15 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H