Hyundai promite de anul viitor vehicule cu acoperişuri solare. Invenţia vizează două mărci ale grupului

Publicat: Joi, 01 Noiembrie 2018 13:17 // Actualizat: Joi, 01 Noiembrie 2018 13:17 // Sursa: romaniatv.net

Hyundai Motor Group a declarat că viitoarele modele Hyundai și Kia vor fi echipate cu panouri solare translucide, capabile să genereze electricitate pentru a crește eficiența generală.

Hyundai declară că panourile solare vor fi montate în acoperișul autovehiculelor "după 2019" și vor completa modelele cu combustie internă, vehiculele hibride și pe cele electrice. Prima generație va fi un sistem de panouri solare cu siliciu, montat pe acoperișurile modelelor hibrid începând cu anul 2020, dar a doua generație implică un panou semi-transparent și o trapă panoramică. A treia generație de panouri solare va fi mai ușor de integrat în caroseria vehiculului și va acoperi o suprafață mai mare, inclusiv capota vehiculelor.

Panourile fotovoltaice montate pe automobile pot produce chiar și un kilowat pe zi. Panasonic a dezvoltat un panou fotovoltaic cu o putere de 180W pentru Toyota Prius Prime (plug-in hybrid) care adaugă o autonomie de aproape 6 kilometri pe zi. Elon Musk a luat în considerare un panou solar pentru Tesla, iar elvețieni au montat pe automobilul Sion o adevărată uzină energetică.

Panourile solare fac parte din structura automobilului înlocuind o parte din plafon. Aceste produc energie electrică atâta timp cât se află în bătaia razelor soarelui. Hyundai promite că sistemul său cu panouri solar va putea încărca un vehicul în proporţie de 58% într-o singură zi și 30% în timpul iernii. Cele trei generații de panouri solare ar trebui să genereze echivalentul a 1000 W / m2.

Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7559
RON
21 Feb
noapte 2 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H