Și-a vândut mașina, a furat-o, apoi a vândut-o din nou. Instanţa l-a condamnat la ani grei de închisoare

Un tânăr în vârstă de 27 de ani s-a ales cu o condamnare de patru ani şi şase luni de închisoare pentru furt calificat. Băiatul şi-a vândut maşina, dar apoi a furat-o de la cumpărător şi a dus-o la dezmembrări pentru a i se pierde urma. La cei 4 ani şi 6 luni de închisoare se adaugă şi un rest de 501 zile închisoare rămase neefectuate dintr-o condamnare mai veche.

27 mart. 2018, 10:03
Și-a vândut mașina, a furat-o, apoi a vândut-o din nou. Instanţa l-a condamnat la ani grei de închisoare

Doi tineri, unul din Fălticeni şi celălalt din Botoşani, au hotărât să facă un schimb de maşini. 

Ambii aveau maşini înmatriculate în Bulgaria, primul oferind un BMW 318, iar botoşăneanul un autoturism Mazda, plus 500 de euro. BMW-ul a rămas parcat pe strada Pacea, în apropierea poligonului ACR, dar pe 20 decembrie 2011, rămas fără bani, suceveanul s-a gândit să fure BMW-ul, mai ales că îşi păstrase un rând de chei. Astfel, el a venit în Botoşani, a urcat la volanul maşinii, a alimentat, după care, cu ajutorul unui amic, a vândut BMW-ul unei firme de dezmembrări din localitatea Oglinzi (Neamţ).

„Afacerea” i-a adus încă 1.600 de lei, însă păgubaşul a anunţat poliţia, iar suceveanul a fost acuzat de furt.

Trimis în judecată pentru furt, tânărul a recunoscut totul, dar, cum mai avea şi alte condamnări în trecut, magistraţii Judecătoriei Botoşani l-au condamnat la închisoare cu executare. Sentinţa a fost însă atacată cu apel, iar decizia finală a venit vineri din partea Curţii de Apel Suceava. Potrivit monitorulbt.ro, pe lângă condamnare, tânărul a fost obligat şi la plata unor daune de 3.000 de euro către firma botoşăneanului, pe care fusese trecută maşina, aceasta fiind valoarea estimată a autoturismului.