I-am DERANJAT pe MOLDOVENI: Chişinăului nu-i place „CAMPANIA UNIONISTĂ” a prezidenţiabililor români

Partidul Democrat de la Chişinău, formaţiune ce face parte din coaliţia proeuropeană de la guvernare, solicită candidaţilor la prezidenţialele din România să respecte statalitatea Republicii Moldova, liderul democraţilor moldoveni, Marian Lupu, arătându-se deranjat de "campania unionistă pe care candidatul Partidului Mişcarea Populară, Elena Udrea", o desfăşoară în stânga Prutului, transmite Radio France Internationale, citat de Agerpres.

15 oct. 2014, 14:47
I-am DERANJAT pe MOLDOVENI: Chişinăului nu-i place „CAMPANIA UNIONISTĂ” a prezidenţiabililor români

Partidul Democrat din Republica Moldova s-a arătat a fi deranjat de ‘campania unionistă’ a prezidenţiabililor români. Potrivit sursei citate, democraţii consideră că astfel de gesturi reprezintă o jignire la adresa statului moldovean şi a cetăţenilor Republicii Moldova şi solicită politicienilor români să renunţe la o asemenea campanie.

‘Populismul unionist este o manifestare politică radicală, pe care marea majoritate a cetăţenilor Moldovei o respinge clar’, consideră democraţii de la Chişinău. În opinia lor, mesajele unioniste tensionează atmosfera din societate şi pot genera reacţii radicale contrare, de care nimeni nu are nevoie. ‘Republica Moldova are drumul ei european şi este de dorit ca acest vector să nu fie deturnat de mesaje unioniste’, este de părere Marian Lupu, fost lider al Partidului Comunist.

Citeşte şi Politician din R. Moldova: Visul meu e să construiesc un Mare Zid Chinezesc la graniţa cu România

Partidul Democrat cere public candidaţilor la preşedinţia României aflaţi în campanie electorală pe teritoriul Republicii Moldova să respecte statalitatea acestei ţări: ‘Aşa cum cetăţenii români se declară nemulţumiţi atunci când pe teritoriul ţării lor sunt lansate mesaje similare din partea oficialilor altui stat, la fel şi moldovenii au tot dreptul să se simtă lezaţi de astfel de campanii’.

Democraţii moldoveni consideră totuşi că relaţiile dintre Republica Moldova şi România sunt şi trebuie să rămână bune, bazate pe respect reciproc, ‘pe moştenirea culturală comună şi pe aspiraţiile europene ale cetăţenilor noştri’.