I-au păcălit că le vând oale la preţuri mici, dar i-au lăsat fără o avere. Vezi unde îşi ţineau bătrânii banii strânşi o viaţă

Doi bătrâni au rămas fără 20.000 de euro după ce au primit în casă doi escroci care pretindeau că vând vase de inox. S-a întâmplat în Buzău, iar hoţii au procedat ca la carte: au urmărit victimele să vadă de unde iau banii pentru cumpărturi, apoi au acţionat în câteva minute. Acum, ei sunt căutaţi de poliţişti.

19 ian. 2018, 07:06
I-au păcălit că le vând oale la preţuri mici, dar i-au lăsat fără o avere. Vezi unde îşi ţineau bătrânii banii strânşi o viaţă

Soții Ciurea, oameni trecuți de 70 de ani, au fost victimele unor escroci care i-au păcălit că vând vase din inox. Bătrânul a fost abordat de trei necunoscuţi cu suflet mare, care i-au propus să îl ducă acasă, în comuna Săgeata, cu maşina lor.

Doi dintre cei trei escoci l-au însoțit pe bătrân până în casă, pentru a-i oferi un set de tigăi și oale la superofertă. În timp ce bătrânul era prins în negocieri, celălalt a urmărit-o pe femeie de unde ia banii pentru plata vaselor.

„Sotia a pus masa aci, a pus un scaun, s-a suit aici. Cand a coborat sotia aici de a venit la noi, el inseamna automat s-a suit pe masa, a luat borcanele de acolo. Cand am iesit noi de acolo, disparuse si masina si tot. Banii îi aveam în doua borcane… am avut destui, domne. 19.000 de euro am avut. Munca de o viata. Si a noastra si a copiilor”, a povestit batranul. 

Bătrânii au realizat că au fost jefuiți când infractorii erau deja departe. Oamenii speră acum ca imaginile surprinse de camerele de supraveghere din sat să ajute la prinderea hoților.

Bătrânii jefuiţi strângeau bani ca să cumpere un apartament în București pentru fiul lor.