I s-a făcut rău când dădea mită. Un afacerist braşovean, dus la spital după un flagrant

Un om de afaceri de 60 de ani, din Braşov, a fost prins în flagrant, luni, în timp ce oferea 10.000 de lei unui agent de la Poliţia Transporturi Feroviare pentru a nu-i verifica documente ale societăţii, iar din cauza emoţiei şi a problemelor de sănătate i s-a făcut rău, fiind transportat la spital.

08 apr. 2013, 16:15
I s-a făcut rău când dădea mită. Un afacerist braşovean, dus la spital după un flagrant

Potrivit prim-procurorului Adriana Pampu Romanescu de la Parchetul Tribunalului Braşov, citat de agenţia Mediafax, omul de afaceri Vasile Popa, în vârstă de aproximativ 60 de ani, a stabilit o întâlnire, luni, la ora 17.00, cu un agent de la Poliţia Transporturi Feroviare, într-o cofetărie din Braşov, unde urma să îi dea 10.000 de lei pentru ca poliţistul să nu îi verifice documente ale societăţii pe care o conduce.

„Este vorba despre un dosar de evaziune fiscală instrumentat de Poliţia TF Braşov. Omul de afaceri i-a promis şi, ulterior, i-a oferit lucrătorului de poliţie judiciară suma de 10.000 de lei pentru ca acesta să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu şi să nu îi controleze documentele societăţii„, a declarat, pentru Mediafax, Adriana Pampu Romanescu.

Bărbatul era cunoscut cu probleme de sănătate, fiind hipertensiv, iar când a aflat că i s-a organizat un flagrant i s-a făcut rău şi a fost chemată o ambulanţă.

A fost chemată o ambulanţă pentru că i s-a făcut rău. Când i s-a luat tensiunea avea în jur de 21-22. Va fi audiat când îi va permite starea de sănătate„, a mai spus prim-procurorul.

Ulterior, bărbatul a fost transportat la spital.

Bărbatul nu are antecedente penale şi urma să plece, joi, în Italia, la tratament.

Cercetările în acest caz au fost făcute cu sprijinul DGA Braşov şi al Serviciului de Informaţie şi Protecţie Internă (SIPI).