IADUL s-a dezlănţuit în Taiwan: STRĂZI ARUNCATE în AER, zeci de MORŢI, sute de RĂNIŢI VIDEO

Cel puţin 24 de persoane au murit şi peste 270 au fost rănite joi în urma unor explozii provocate de acumulările de gaze produse la Kaohsiung, un oraş portuar din sudul Taiwanului, acoperind şoselele crăpate cu valuri de foc, relatează vineri France Presse, citată de Agerpres.

01 aug. 2014, 07:28

Aceste explozii, al căror bilanţ uman ar urma să crească, au fost cel mai probabil cauzate de scurgeri de gaz semnalate în timpul serii de mai mulţi locatari din cartierul Cianjen.

‘Exploziile de joi seară s-au soldat cu cel puţin 24 de morţi şi 271 de răniţi’, a precizat Agenţia naţională de luptă împotriva incendiilor, adăugând că persoanele rănite erau transportate în regim de urgenţă către mai multe spitale din oraş, în special pentru arsuri.

Anumiţi locuitori, obişnuiţi cu activitatea seismică, au povestit că au crezut iniţial că era vorba despre un nou cutremur. O şosea a fost denivelată de deflagraţiile care au format o crăpătură masivă în care au căzut maşini şi autospeciale, a constatat un corespondent AFP aflat la faţa locului, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Cum se pot stinge incendiile fără apă VIDEO

Am văzut flăcări care s-au ridicat poate la înălţimea unei clădiri cu 20 de etaje după o explozie, iar camioane de pompieri şi maşini au fost proiectate în aer. Erau numeroase cadavre pe stradă‘, a povestit un martor pentru agenţia franceză de presă.

Primele victime au fost evacuate de localnici pe tărgi improvizate înainte de sosirea ambulanţelor şi pompierilor. Patru pompieri şi-au pierdut viaţa şi 22 au fost răniţi, conform autorităţilor. ‘Exploziile se auzeau ca nişte tunete. Strada din faţa magazinului meu s-a rupt în două sub ochii mei. A fost ca un cutremur’, a declarat un alt martor pentru agenţia de presă taiwaneză.