Iancu Simion, fostul primar din Oţelu-Roşu, trimis în judecată pentru conflict de interese

Fostul primar al oraşului Oţelu-Roşu, Iancu Simion-Simi, a fost trimis în judecată pentru conflict de interese. Acesta este acuzat că a închiriat un apartament ANL de la instituţia pe care o conducea, documentul fiind semnat de către viceprimar, care, la rândul său, a primit apoi o locuinţă.

06 iul. 2015, 14:53
Iancu Simion, fostul primar din Oţelu-Roşu, trimis în judecată pentru conflict de interese

Potrivit unui comunicat de luni al PÎCCJ, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a lui Iancu Simion – Simi, fost primar al oraşului Oţelu-Roşu, judeţul Caraş-Severin, pentru conflict de interese.

CITEŞTE ŞI: Băsescu, despre Ponta: Mi se pare că acuzaţia de conflict de interese adusă premierului este FORŢATĂ

Conform rechizitoriului, fostul primar, în calitate de edil şi preşedinte al Comisiei de distribuire a locuinţelor ANL, a dispus, în 9 noiembrie 2010, întocmirea documentaţiei de închiriere a unui apartament ANL între Primăria Oţelu-Roşu şi el însuşi, contractul de închiriere şi fişa de calcul fiind semnate, în absenţa sa, de viceprimarul oraşului.

Ulterior, în decembrie 2010, Iancu Simion-Simi a dispus încheierea unui contract de închiriere pentru o altă locuinţă ANL, între Primăria Oţelu-Roşu şi viceprimarul oraşului Oţelu-Roşu, pe care l-a semnat, deşi beneficiase anterior de foloase din partea acestuia.

Fostul primar mai fusese trimis în judecată, alături de alţi doi edili, de fostul şef al APIA Caraş Severin şi de un patron, pentru corupţie şi fraudarea fondurilor europene.

Iancu Simion a fost primar al oraşului Oţelu-Roşu din 2004, iar în perioada 1990 – 2003 a fost primar al comunei Glimboca, judeţul Caraş-Severin.

El a fost secretar general al PDL Caraş-Severin, iar după plecarea lui Sorin Frunzăverde la PNL a preluat interimar conducerea filialei judeţene a partidului.