Ministrul de Externe german, gafă pe Facebook: „Am fost primit de preşedintele român Rosen Plevneliev”.

Comentarii nervoase au curs pe reţelele de socializare după gafa diplomatică făcută de ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmer, cu ocazia vizite sale oficiale pe care a făcut-o marţi, în Bulgaria. Steinmer a spus că a fost primit de către "preşedintele român Rosen Plevneliev".

11 mart. 2015, 09:21
Ministrul de Externe german, gafă pe Facebook: „Am fost primit de preşedintele român Rosen Plevneliev”.

Ministrul german de Externe afirmă că a fost primit de către „preşedintele român Rosen Plevneliev”. „Către sfârşitul vizitei mele în Bulgaria am fost primit şi de către preşedintele român Rosen Plevneliev”, a anunţat într-un mesaj postat marţi pe Facebook ministrul german de Externe Frank-Walter Steinmeier, după o altă gafă diplimatică  cu ocazia vizitei în România, relatează focus.de.

Gafa ministrului german a stârnit indignare. Comentariile acide referitoare la gafa şefului diplomaţiei germane au invadat reţelele de socializare. Câteva ore mai târziu greşeala a fost corectată, dar deja răul fusese făcut.

Cancelaria ministrului german de Externe a ţinut să reamintească, în presa germană, despre gafa broşurii aniversare înmânate înaltului diplomat german cu ocazia vizitei sale în România, cu ocazia împlinirii a 135 de ani de relaţii diplomatice. O broşură aniversară a fost imprimată greşit, pe copertă apărând steagul Germaniei suprapus peste harta Franţei.