Iarna bate la uşă. PROGNOZA METEO pe trei zile

PROGNOZA METEO. Vremea începe să se răcească de miercuri în toată ţara, iar ploile se vor extinde. Pe alocuri, precipitaţiile se vor transforma din ploi în lapoviţe şi ninsori. Valul de aer rece va coborî mercurul la valori între 0 şi 10 grade în weekend .

21 oct. 2014, 12:59
Iarna bate la uşă. PROGNOZA METEO pe trei zile

PROGNOZA METEO. Miercuri, mai ales în vest şi în sud-vest, norii acoperă cerul şi aduc ploi pe arii extinse. În celelalte regiuni vremea e încă prietenoasă, cu cerul variabil, dar cu înnorări temporare spre seară când apar şi câteva ploi slabe. Vântul va sufla mai tare pe crestele montane, dar local şi temporar are răbufniri şi în vest. Izolat, dimineata va fi ceaţă. În ceea ce priveşte temperaturile, vremea e încă uşor mai caldă decât în mod obişnuit în ultima decadă a lunii octombrie, dar în nordul Moldovei şi în Banat, mai ales, vom înregistra o răcire semnificative, astfel încât maximele vor fi de la aproximativ 12 grade aici şi până la 24 grade sudul Munteniei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Miercuri, vremea se menţine mai caldă decât în mod obişnuit, cu maxime până în jur de 22 grade. Soarele se arată printre nori mai toată ziua, iar vântul nu se agită. Dimineaţa sunt condiţii de ceaţă, mai ales în zonele preorăşeneşti.

Citeşte şi Cum va fi vremea la scrutinul de pe 2 noiembrie

PROGNOZA METEO. Joi, cerul e noros şi plouă, mai ales, în regiunile sud-vestice, unde răcirea vremii e tot mai accentuată. În celelalte regiuni vor fi nori groşi, iar ploile se extind mai ales seara şi în noaptea următoare. Se vor acumula cantităţi de apă însemnate, mai ales în sud-vest, în zonele de munte şi cele subcarpatice. În Munţii Banatului, dar peste noapte şi în Carpaţii Orientali şi trecător chiar şi în nordul extrem al Moldovei vor cădea şi precipitaţii sub forma de lapoviţă şi ninsoare. Vântul suflă cu putere la munte, dar se intensifică local şi în celelalte zone. Maximele pleacă de la doar 7… 8 grade în sudul Banatului şi în vestul Olteniei şi ajung la 23 grade în Bărăgan şi în Dobrogea.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Joi, cerul e mai mult noros, plouă temporar, dar temperaturile sunt încă mai ridicate decât mediile perioadei, meteorologii prgonozează maxime în jur de 21 grade.

PROGNOZA METEO. Vineri, cerul e temporar noros şi plouă local, cu excepţia Moldovei şi Carpaţilor Orientali, unde cerul rămâne toată ziua dincolo de un strat compact de nori din care cad ploi, dar şi lapoviţă şi ninsoare. Vântul suflă cu intensificări în sud şi în est, dar şi la munte. Scăderea temperaturilor continuă şi vremea devine rece pentru data din calendar, mai ales în nord şi est, cu maxime de la 3… 4 grade în nordul Moldovei până la 15 grade izolat în sud-vest şi pe litoral.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Va fi o vreme de toamnă târzie, vineri. Se răceşte accentuat, cerul e mai mult noros şi temporar mai plouă slab. Maximele vor fi în jur de 12 grade, dar vântul care suflă destul de turbulent scade temperatura real resimţită.

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, precipitaţiile se retrag din cea mai mare parte a ţării, doar local îşi mai fac simţită prezentă în sud, dar aerul polar care pătrunde peste ţara noastră face ca dimineaţa, dar ziua să fie deosebit de reci pentru această perioadă, cu maxime ce pot caracteriza mai degrabă o vreme de iarnă, adică vor fi de la doar 0 grade la amiază în nordul Moldovei până la cel mult 12…14 grade în vest. De duminică până spre jumătatea săptămânii viitoare vremea rămâne rece pentru această perioadă, cu dimineţi chiar deosebit de reci. Precipitaţiile sunt foarte puţine, pe arii restrânse la început în sud-est, apoi lipsesc.


loading...
Partenerii noștri